Trevlig Allhelgona helg!

I kväll är det fest både här och där:) För mig med mina härliga granntanter"fniss" För Sebastian här med sina killkompisar"phu" och för david blev det att våldgästa granngubben Gunnar som även hans fru ska på tjejmiddag.
Tror även Sandra ska på en spökfest hos en kompis!

Hela veckan har varit lite hej och hå, som vanligt när ungarna har lov. I onsdags fyllde Sebbe 19 och det blev en riktigt mysig dag! Jag åkte och köpte allt gott i frukost väg jag kom på och sen köpte jag en snygg skjorta och Salming tvåpack och dukade upp med ljus, syster, pappa och ett glatt humör!!!
Det blev uppskattat! GRATTIS MIN ÄLSKLING!
På em åkte vi till Barkaby autlett med farmor och kusin Sonja, gick i affärer och på Ikea och avslutade med lite mat! Amanda och Sandra var också med.Här sitter Sebbe och Andre och värmer upp för kvällen mwd varmkorv och cola!

Kom, just hem från ett sjukgymnast besök, så jag ska ta och lägga mig en stund i det tråkiga höstmörkret och ladda för kvällen. Är så öm i rygg och axel, detta är en pärs.......
 

Mamma Anja!Plankade denna bild från Lena med Zyrran:) hoppas hon tycker de är ok! Hade önskat att Bigge fått varit med här också; men ingen säger till att det träffas här och där minsann:)

Nå ja det är så härligt att min kära Novas mamma och Bigges mormor får ha hälsan med sig! Mina yrväder mår också toppen. Med tanke på Bigges framfart med moster Nova så sätter jag ofta i fel strupe med tanke på den kraft han manglar sin moster.
Men Nova har sin mammas lugn och har gjort ett helt otroligt jobb både med Loke och Bigge!
Dom är så sköna tillsammans dom här tre så man blir helt lycklig!!!!Nova och Loke i sängen:( Tyvär så dominerar våra hundar våran säng" med oss i den" men endå!? 
 

ONT!!!!Detta är min verklighet typ två gånger i veckan!:) Det kommer bara fram mer och mer hyss som sitter i min rygg och skuldra.
MEN jag har i alla fall kommit i gång och min plågoande Marianne säger att det ska bli bra"ler"  Ja just nu känns det som om tåget kört över mig två gånger:)
På fredag är det dax igen och sen är det tjejmiddag på kvällen så man får ta sig ett gärn och kanske känna sig som en människa!
Uschhh vad trist det är ute nu och i morgon fyller Sebastian 19 och sen är det bara mörkt och trist vet jag av erfarenhet att jag brukar tycka.
Är det någon som har tips på ljus i tunneln så kom gärna med förslag på hur man mår bra denna årstid och fyra månader framåt????

Kvinna totalt förvirrad i livet:)


I dag ska jag åka en tur i denna ursnygga bil!Så här såg våran första ut. Mauritsius blå var den och jag var såååå glad för att äga en helt ny bil.
Vi har nu en- 06 som är klar för stora servicen plus att någon"sonen" som hävdar att det inte är han har dragit på sig lite bucklor och skrapmärkrken som kommer att bli dyrt!!!
 Därför så överväger vi att slänga in våran _06 och köpa loss skönheten på övre bilden!

Det blir häftigt att blåsa ut på E18 i em och testa!!!!

Helgen har varit JOBB JOBB och JOBB. Men lite trevligt också. Jessica med familj var här på Älg stek i lördags, trevligt och mys.
Innan dom kom så kom min kära vän Helene hit med sin galna labbetjej Ronja, tog då med Loke på en långis:)Denna tjej körde totalt slut på Loke:) Aktiv som få!! Hon badade både i mälaren och i golfdammar. Hemma på baksidan fick hon sedan leka Rottweiler lekar som hon inte riktigt bemästrade lika bra:)

I dag har jag sagt upp mig på Enigma"hoppas jag gjort rätt" min magkänsla har varit så stark!
Får nog diagnos

 

Kvinna mitt i livet resa:)

 
# Jag i mitt älskade kök, där förmodligen alla tycker att jag passar bäst:)


# Jag på Österlän förra sommaren med min kära make, super romantisk vecka:)


Dom två viktigaste varelserna på jorden:)


Åsso David, Här med sitt systerbarn Alicia:) Man ser en viss vana!!!

I dag har jag fått kredit från min KBT "tant" Hon tyckte att jag var en OTROLIGT klok människa!!!!:):)

Jag tar åt mig faktiskt!! Vi har suttit där och pratat och pratat och pratat....... och JA ingen blev klokare!!?

JO FAKTIST :) ?????????? Fortsättning följer pga trötthet!!
 
 

Långledigt med massa kul!

 
Nova och Eroz på Jessicas trettio års dag som firades i ett naturesarvat i Roslagen!

Det fiskades, promenerades, lektes och SPÅRADES!Bigge fick ett klurigt spår som matte dribblade bort , men Bigge löste exemplariskt!! Som vanligt Han har ett riktigt spår hjärta denna hund:)

Annars så har det varit en härlig ledighet med besök hos Cicci i Bålsta i Torsdags"skaldjur och älg" och långpromenad i solen!!

En mental brain storming pågår just nu om att stanna på Enigma eller gå tillbaka till Brunna!!!!!!
Går inte in på detaljer pga tystnadsplikt osv men det är tufft att jobba med det som tilldelats mig!!! Och jag kommer innan Jul ta ett beslut om jag ska vara kvar!
Skörheten av det onda i bröstryggen och blodtryck 'är inte värt strävan av något nytt som just nu inte ger något.!

Kanske jag skulle be David om att få bli lyxhustru ett tag????! I lågkonjukturen....."garv"
Annars löper det på tror jag med livspusslet, med vissa modifikationer, men så är der väl alltid!?

Nu jobbar jag gärnet ett par dagar, hoppas få in en filosofisk blogg terapi någon dag!!:) 
 

Det finaste jag sett!

 
Tack Amanda för hjälpen!  När jag såg denna film första gången strömmade tårarna ner för kinderna på mig, jag kan se den hur många gånger som helst och den berör mig otroligt! Vilken kärlek!!!!

VILKEN KÄNSLA!

I kväll har jag varit och tränat!!!! Efter min behandling i måndags hos sj.gymnasten så pratade vi om att försöka med Body balans, att känna efter om det funkar och bara göra det som känns rätt.
Bara att komma in i träningslokalen kändes rätt:) Alla kompisar som kom fram och undrade vart man varit och så kändes fint.Hittade två bilder som är typiska för balans , och som utövades i kväll:) Känner mig pånyttfödd både av detta och att få gå på behandlingar och bli bättre!!!!
SEN kan man börja tänka hundträning när man läkt ihop.

Det blir lite oreda i prioriterings ordningen när man kraschar så här hårt som jag gjort i sommar och höst. Vikten på här och nu har blivit viktig och på att lägga focus på nära och kära i stället för att alltid ligga steget före och ha tentakel ute för allt och alla.

I morgon ska jag och mina rottisar på äventyr:) till Bålsta och hälsa på Cicci. Vi ska dricka skumpa äta skaldjur, älg och mysa. På vägen hälsar jag på mamma och tar en fika i solen hoppas jag!
Husse och Loke ska på jakt med ett lag från Mälarö och kommer hem fredag kväll och då ska vi skåla in min 47 års dag!:) Phu vart tar tiden vägen???

Sen på lördag ska vi på Jessicas 30 års fest!! Super mysigt med en dag full av aktiviteter på någon gård mot Nortälje med grill hembakat bastubad och promenader osv. Jessica är hög gravid så någon fyllefest föll henne inte i smak.
Så vi firar typ våra födelsedagar tillsammans i år,Kul!

Annars har det rullat på som vanligt hos Angermunds flock! Mycket hundar och mycket jobb och vardags pussel. En helt super mysig älg kväll med grannarna i lördags som vanligtvis slutade tre på natten"supertrevligt" Men fy fan för att jobba ett dygn dagen efter"man lär sig aldrig" På jobbet rullar de på, min hjärna som legat i dvala dom sista åren har fått gått ur idet och börjat jobba "hårt" Nyttigt att byta jobb i min ålder och väcka liv i demens utsatta kroppsdelar:) Till sist säger jag som min far/ Jag älskar hösten, mina hundar får sååååå mycket promenader i svamp och lövmark! slut på bloggterapin för i dag:):)

 

Fullt upp!

Phu det blir inte så mycket tid över till min blogg"terapi" nya jobbet tar en del kraft faktiskt.
Min hjärna som legat i dvala:) och gått i massa spår som den känner till har plötsligt fått vakna till och börja arbeta!! Nyttigt tror jag men det tar energi. Det som tagit mest på mig är att allt arbete är datorstyrt och det är jag inte van vid. plus att man är fel generation.

Men Men envis som jag är så kämpar jag på och det är faktiskt kul när man börjar greppa system och tangenter:)

Var hos sjukgymnast i veckan som efter fyra månaders helvete talar om för mig att jag har sättningar i hela bröstryggen med inklämda nerver osv...! Hon ifrågasatte hur både vårdcentralen och Solna idrotts klinik kunnat missa detta och bara skrivit ut medicin???
Jag har varit både ledsen och glad pga detta. Nu kan jag äntligen få hjälp MEN om jag hamnat rätt från början kunde jag gått till Kiropraktor eller dyl och fått hjälp i stället för fyra månaders mardröm........
 

Mina killar i går efter två härliga timmar i skogen!Barnens kusin med nyförvärvet Rex som är en 12 procent schäfer och gissa vad resten består av????

Nu ska jag i väg till jobbet, men i kväll är jag ledig och då blir det Älgbiff och massor av levande ljus!!!
TREVLIG HELG ALLA GLADA!!!!!

Uppsatts om Kon!!!:)

Sverige har världens bästa skola????

  
 
      Faktauppsats om en  ko, skrivet av en mellanstadieelev :-) Enligt mig borde den få MVG
  
Nyttan  med Kon

 Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
 på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö.  Men
 det bestämmer den inte själv.
 
 Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
 sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den  invändiga sidan.
 
 På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
 något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.  Dom
 kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.  Kon
 har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
 är nog för att den säger mu.
 
 På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
 flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.
 
 På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
 hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
 Färgen på kon heter kulör.
 
 Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
 mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
 mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har  fyra
 ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
 Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger.  Dom
 feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten  är
 det hål.
 Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
 
 Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
 valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
 Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.
 
 Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
 sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
 tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
 snickaren. Det kallas återanvändning.
 
 Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
 mycket.
  
 Lärarens  kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!   
  Min svägerska Susanne skickade denna historia till mig:) Sebbe och jag fick oss ett riktigt gott skratt . Hoppas någon av er tycker att den är kul!
 

Höstfärger!<<<<i går tog vi en höst promenad på två timmar innan jag åkte till jobbet för att så surt jobba igen förra helgen som spenderades på Åland. Solen föll så vackert på detta träd så jag var tvungen att ta en bild, tyvär så syns det inte så bra på bilden:) Men våran promenad var super... Det är lättare när Loke är med husse så dessa två utomjordingar får köra sitt race.
Bigge är så duktig att ha lös i skogen, han kan löpa på upp och ner över mossa och sten med nosen i backen men alltid släppa när jag kallar in.
Förra veckan hoppade en bock upp ur en buske tre meter bredvid Bigge och drog över golfen, självklart drog mister efter, MEN efter femtio meter och en busvissling stannade han och kom snällt tillbaka, gissa om jag berömde honom:)

I kväll har vi haft en familje middag tillsamman med regn och storm utanför fönstret"höst" Varför gillar jag hösten??? Sen när Jul och månaderna efter kommer så dampar jag totalt"intresant hur man funkar.
Ikläll gick hör och häpnad Sebbe med på "golfen runt" med Två svarta och en grå. Vi fick en del skratt på vägen när Bigge jagar Loke leken kom igång! Sebbe har inte sett de:) Pga skaderisk så är inte Nova och Bigge lösa så mycket tillsammans, Men Loke älskar att bli jagad:) Lätt som en plätt, båda får motion och Bigge har noll chans att komma ikapp Loke, så toppen för alla"utom för Nova" "skämt går alltid lös"

I morgon är en ny vecka med nya utmaningar! Sjukgymnastik som förhoppningsvis ger något.
Mamma som jag inte hälsat på sen hedenös och massor av nya utmaningar på nya jobbet:)

Ps. till min kära uppfödare , Visca är välkommen att komma och muddra sandbunkrarna når som. Dags att ses!!! Ds.

 

Tintin

 

Min lilla Prinsessa Tintin som är Skogskattblandning:) Lite kontrast till alla hundar!

:)Vill frysa känslan av att sitta på Amis och Johans Altan i Barcelona i Juli och ladda baterierna för att komma hem och söka nytt jobb, hitta nya strategier! Tack ni underbara mäniskor för att ni alltid är så gästvänliga!!!!  
1 oktober är för mig HÖST!!! Då gör jag bokslut över sommaren och börjar planera i kalendern för höstlov, födelsedagar och jul.En sista nostalgisk bild på sommarens härliga händelser Giftemål mellan Susanna och Pier:)
Nu ger vi plats för Hösten.............Har massor av känslor och tankar om vad som komma skall.
Men.. De löser sig på vägen. Var på en Otrolig föreläsning i dag om ADHD som var anpassad till oss på jobbet, mycket intresant. På fredag är det kurs igen hela dagen om Nycklar till samtal och bemötande, spännande!!!

Hur som helst så var det 1,5 timmars promenad med busarna runt Golfen i kväll med mycket spring, bus och lek... äntligen har golfarna gett upp och vi har golfbanan för oss själva:)"höst"

 
 

RSS 2.0