VALBORGDenna magiska dag som vi i alla år delat med våra grannar  här på Ekeby med eld och underbar samvaro:)
I år har vi turen att samlas hos oss och ha en trevlig kväll med knytis och vad jag misstänker många skratt som ger träningsverk i käkarna!

Önskar alla er som tittar in här hos mig en underbar kväll och hoppas vintern rasar som dom sjunger i visan!!! Ps. rasa inte själv bara av Valborgsspriten"smile"


Härlig dag:-)

Efter en minst sagt jobbig, rörig och arbetssam helg så kändes det som balsam för skälen att träffa min käre vän Helene. Att David inte blev av med sin konstiga smärta i huvudet under helgen gjorde att han åkte in på St:Görans i går för att utesluta att det var något som gått riktigt snett uppe i pallet! Det blev många långa timmar på akuten med smärtsamma ryggmärgsprover som fick tas om tre gånnger pga rent slarv kan jag tycka:(
Att jobba och inte kunna vara med David eller sköta markservice har varit skit och jag har varit skit orolig!!! Faktiskt jag som inte gav mig om att han skulle åka in. Tror nog att David också känner lättnad över att veta att allt såg bra ut. Han har nu inte bara ont i skallen utan även i ryggen efter dom härliga ryggmärgsproverna! Stackars min älskling, men jag är glad att det var OK och bättre att kolla en gång för mycket!

 Trodde faktiskt inte att jag skulle orka med någon tur till klubben i dag som vi pratat om, men efter en promenad och en härlig lunch i det underbara vädret så hade jag fått en massa energi:)Julen varar enda in i Påska:)Undrar hur länge påsken varar? Till Midsommar kanske!

I dag var det väl typ en vecka sedan som min lite nya straregi tog form. Medveten närvaro kan jag känna att jag börjar få i mötet med Bigge:-) Ronja var ju med i dag och fick lite grund övningar med Matte Helene att bita i. Bigge fick vara åskådare och det fick igång honom rejält. Det blev även en hel del störning med en glad träningskompis som Ronja på planen:) MEN Bigge var focuserad och helt uppe i vårat och trots inviter så valde Bigge att focusera på vårat. "härligt"

Ronja tränar på att ligga kvar med störning"duktigt" Fick till hoppet riktigt fint, läggande, inkallning och att focusera på matte i det som skall bli fot:) Ni var super duktiga och Bigge fick härlig störnings träning av Vitaminpillret Ronja!


Bigges nya boll i silikonliknande material. Zyrran hade med sig en likadan fast mindre när hon var här och sedan dess har vi letat efter en likadan. Fattar fan inte ett skit,men David såg för två veckor sedan något grönt på åkern nedanför oss ooh sa att det är ju samma färg som på Zyrrans boll som Bigge gillade!
När jag tog ut hundarna i går kväll gick vi över åkern och jag tänkta att ok, jag kollar vad det är!? Helt otroligt  nog så är det en likadan fast större. Berättade för Lena i dag om detta och hon tyckte det var helt sjukt även hon, hon hade lovat att köpa en till oss, men nu behövs inte det Lena. Du kan bjuda mig på en helg i Nice istället:)

Gissa om Bigge gillar sin boll? Kan inte smälta vem som läste mina tankar och fixade detta? Lite läskigt.

Jasså får inte jag plats här:)

En härlig dag har det varit i dag. Känner en glädje i magen för att allt är bra just nu. Ungarna är på sina rum David ligger med hundarna och lyssnar på talbok och mår trots allt rätt bra. Kom iväg på En Vive i kväll och fick skaka loss kroppen lite. Önskar att man kunde frysa tiden lite när man känner en sådan feel good känsla i magen:-) Hoppas det är flera där ute som känner likadant! Godnatt!


Vi hann med lite träning:)Älskar dig matte! Hoppas jag i alla fall:) När jag kom hem efter 24 timmars jobb i dag så sattes min prioriterings ordning på prov. David har haft en konstig huvudvärk sen i går när han tränade styrketräning efter en supertung arbetsdag, det var så illa i går så han var på väg in på sjukan:( Inte så kul att jobba dygn när han är dålig. Sov inte många timmar i jour rummet i natt.
Focus blev att riva av det värsta hemma som inte David orkat pga huvudvärken, men sen så åkte Bigge och jag ner till klubben och körde ett träningspass.
Måste säga att trots värmen som Bigge har svårt med så är jag mycket imponerad av min kille, han har verkligen greppat vårat nya konsept:) Allt utom linförighet går som smort!!!!!innan hoppet:) han undrade lite vad jag pysslade med när jag fotade, men sen så hopp!!!!!Vi var själva på klubben i dag men det är ok, vi anpassar oss fortfarande  efter vad som händer där när vi kommer.


Nu har vi grillat och sitter och kollar Robinsson. David är fortfarande inte helt ok men jag hoppas att det vänder.
Ha en fortsatt bra helg alla godingar:)

Mer rolig träning:)

I morse var  jag så illa tvungen att hoppa upp före sju och skjutsa min make till bil servicen med hans bil:( Hade svårt att sova i natt så det kändes sådär att efter bara några timmars sömn kasta mig  ner i bilen när jag har sovmorgon. När jag väl kommit upp så var det lika bra att köra på endå med hundpromenad, dusch, väcka sonen:(:(, ,göra frukost till sonen ,hundarna och mig, sätta på tvättmaskin, diskmaskin, mata katter, bädda, vattna blommor, skriva tjugo inbjudningar till Sebbes studen med hjälp av hitta.nu då man inte har adresser längre knappt till snigel post. Plus att jag fick Sebbe att för andra dagen i rad ringa på jobb"mutar med frukost" Han har slutat snusa sedan tre dagar så han är på ett strålande humör som bara blir bättre av att mamma tjatar:)

MEN när David halv elva kommer hem för lunch så drar vi Bigge och jag för dagens träning:)
Han är helt otrolig denna hund!!!! Med en dags träning i att ha focus och inte ha nosen i backen när vi kommer ner på planen på klubben så sitter det. Vi hade en timmes träning med ganska lika upplägg som i går och han är mycket lyhörd och vill göra rätt, bllir det fel så fattar han direkt att "shit" fel!!!!! Hur ska jag göra? Det är häftigt att komunisera med honom genom motivation och bygga upp förväntnigar, har inte riktigt tänkt så innan utan kört på utan en tanke bakom.

När jag nöjd och glad börjar att packa ihop så börjar det komma lite folk till klubben och det blir en platsliggning för oss som bonus i dagens träning:)


Mellanrummet till schäfertiken Stojja är helt mitt fel, det ser ut som att Bigge fått en liggning en bit bort kanske pga rastänket på klubben:) Men dom som äger dessa hundar gillar Bigge! Han skötte sig exemplariskt och vi satt sen tio minuter och bara tittade på när dom tränade runt oss. bättre en så här kunde dagen inte bli och när jag gick över planen på väg hem med en focuserad Bigge trots en godluktande flattjej på nära håll så var dagen gjord:)


Väl hemma så fick jag ta ut Loke på en sväng också, han var hemma med Sandra pga bilbrist, har tänkt att träna honom lite paralelt annars så Bigge får lite konkurans och får sitta och bygga upp lite.
En snabbmacka och sen tok cykling till jobbet för ett möte14.00"PHU"
Äntligen det betalda sysslandet som är något lugnare en det obetalda!!!!!!!
I morgon ska vi till Hässelby och träffa lilla Salsa och sen till Veterinären för lite rabies vaccin och kolla Bigges slemsäckar som jag tycker är lite suspekta! Hoppas bara jag  tycker det:) Dom på knäna alltså, så det inte blir något missförstånd!! Är så rädd om min lilla kille:)

Rolig träning:)

   

I dag har våran nya träning tagit form"smile" Ska försöka att åka ner till klubben så ofta det går och beroende på hur det är med folk osv anpassa träning eller bara att vara på planen med focus på mig.
 Hoppas att det stegvis ska gå in i hjärnan bakom det tjocka pannbenet att om man sköter sig kan det hända roliga saker! I dag lyckades vi pricka in en timme som var helt tom på klubben, bra då det var första dagen på mitt nya tänk.
Det tog ett bra tag att ta oss över planen till bänken där jag  ställde ner ryggan. Det tog i och för sig inte så lång tid för Bigge att fatta att NU är det inte ok att vara ofocuserad och nosa osv. Bigge är en smart kille och lär fort om man är tydlig!

Jag började med att bygga upp förväntningar genom att plocka upp leksaker, godis osv på bordet medans Bigge fick sitta helt stilla och bara focusera. Till slut började vi med apportering"kanon" Superfocus och så kul. Vila och bara sitta och focusera"se bild ovan:) Sedan fortsatte vi med hopp som säker gett ganska bra poäng:) Kan jag ju säga när ingen såg!!! Följande blev det pauser och korta snuttar av ställande, som jag inte ska blanda med läggande som han alltid tror att han ska göra och även kan göra under fritt följ för att han vill ha belöning! körde sen hopp och apportering igen i två korta omgångar med lyckad focus. Vi avslutade med extern belöning och att långsamt gå över plan mot bilen med hundra focus och nosen inte i närheten av marken"smile"

Har aldrig  känt mig så nöjd efter en lydnads träning( med mig själv) Lyssnade till min egen känsla och det tempo som gav mig tid att tänka på vad jag gör. Det blir nog några turer till klubben som slutar med att vi bara kommer sitta en stund och träna focus och då får det bli så utan att jag ska känna mig besviken "hoppas jag" Det tar nog lite tid för Bigge att förstå mattes nya konsekvens, men eftersom lydnad inte riktikt är min grej så måste jag ha en strategi som jag följer och nu blir det en egen, eller hur jag ska säga. Låter nog lite skumt och jag kanske tröttnar fort, men hoppas inte det. Lär inte hitta något träningsgäng här på våran klubb men har ett par stycken som jag vet tycker att Bigge är ok även att han är Rottweiler och exponerar vi oss på ett trevligt sätt lite då och då så kanske folk vänjer sig.


På em blev det blodspår med husse som tydligen gick mycket bra det också:) I dag vart det lite klurigare och liggtiden 26 timmar, vilken nos!!! Nu blir det uppehåll till helgen pga blodbrist:) kul va??


Åter till helgen!

På lördagen kom Familjen Berg på besök. Gubbar och grabbar åkte till skjutbanan och pangade på för brinnande livet. Cicci och jag tog en lång promenad ner mot 18 miljoner huset i Mörby, hon blev inte heller sugen på att köpa:)!!
Bigge tog första vår doppet"ofrivilligt"Klev rakt ut i luften från en brygga och plopp så var han borta, såg mycket förvånad ut när han kom upp.
Vi åkte sen till Plantagen och köpte lite växter till en slänt nere vid planen där vi nu kan köra upp bilarna, Cicci är jätte duktig och har gröna fingrar. Det ena gav det andra och det klipptes buskar och fejjades, Nästa steg är ett lastbilsflak med  jord som kommer nästa vecka och ska bli grunden till vår grässlänt ovanför parkeringen, en lavendel del blir det också och jag hoppas att kunna plantera massor av lavendel på framsidan så det luktar som i Toscana där vi bodde:):)

 När gubbarna kom tillbaka så grilllade vi uppe på berget!


Så mysigt och gott i den underbara vårsolen.Cicci och jag!
Jörgen och Bigge!


Efter denna dag så hamnade jag i soffan så jäkla trött av all frisk luft och trädgårdsarbete.
Det har spårats flitigt i helgen, lite olika resultat har det blivit men dom två sista spåren har gått super bra och ett ligger till i morgon i skogen. Även lite lydnad har det blivit, men det är segt trots att både Bigge och jag tycker att det är kul. Kanske lossnar"hoppas det"
Ja nu är det Måndag igen och full fart mot helgen:) Strunt samma ska ju endå jobba hela nästa helg!


Kall och skön helg"hutterrrrrr"

Hoppade upp ur sängen åtta i morse och tog mig över till mälarö BK där Hector och Lotta tävlade! Ville inte missa att se Bigges bror tävla när han ärade våran klubb:) Missade tyvär platsliggningen men hann se ekipaget tävla och det gjorde dom så otroligt bra! Det var så kul att se vilken fin kontakt Dessa två har.
JÄTTEGRATTIS TILL ERAT FÖRSTA PRIS!

Lyckades fånga Hector i luften i hoppet, tyvär hade jag fullt i mitt foto minne så det blev blott en bild från just tävlingen.

David tog sig över till klubben med Bigge och Loke, Loke fick dock sitta i bilen pga gissa vad? Jo han skäller:) Lotta var nog lättad att det var över nu.


Lilla Salsa hälsar på:)


Hur gör man med en så liten tjjej undrar Bigge? Han blev sååå förälskad i lilla Salsa så han visste inte hur han skulle bete sig.
Lite vila efter promenaden. Bigge var jätte duktig i leken med Salsa och visste inte riktigt var han skulle göra av sin stora kropp:) Tufft att bli kär i så liten tjej!!!


Mer konst


Lite bättre bild, eller hur? Både på tavla och blomma:)
Passar på att visa en till av Pappas tavlor!

Älskar denna målning som jag tryckt på en canvas duk från en litografi av Pappa. Har många gånger gått förbi detta hus ute på Rödbäcks slätten vid olika årstider. Pappas motiv kommer mycket från just Slätten på Rödbäck som ligger honom nära hjärtat! Hur som helst så tycker jag att min Pappa är en helt otrolig konstnär och han målar nu mera på heltid efter pension. Det blev lite nostalgi av Pappas konst pga att jag fotade min pelargon i går kväll:) Man kan ju inte alltid skriva om hundar:) Kan ju berätta att pappa heter Leif Nygren.
Fy så hemskt!!! Kollar efterlyst och dom pratar om Furudal, där har väl Lena T siit fritidshus!? Håll koll på köttbullar ute i naturen!!! Några dårar vill åt Varg, men tyvär finns det andra i naturen som kan bli sugen på köttbullar!!! Dom visade bla Rovfågel som blev sugna på köttbullarna, sorgligt och hemsktt!
I morgon kommer Carol hit och vi ska luncha och promenera:) Trevligt ska det bli!

Konst!En nyplanterad pelagon med koraller från phi phi runt om och min pappas underbara oljemålning i bakrunden "Gillar"

Nu är alla hemma:)


Nu är mamma lycklig när jag har alla hemma. Sandra landade i morse och Sebbe kom i natt. David och jag får en långsam invänjning i att våra barn är stora nu och inte alltid nödvändigtvis hänger med oss på semestrar och aktiviteter. Vi har i alla fall haft det otroligt mysigt på våra repektive semestrar, Sandra är brun som en pepparkaka och har bara gott att säga om Thailand, Sebbe har tokfestat och visat hysteriska filmer från afterskirace......
Vi har haft det super mysigt uppe i Säfsen David och jag, solen har skinit på oss och vi har bara varit!!!!! Långa turer med hundarna både på skidor och på benen. God mat och att få umgås  bara vi är faktiskt helt otroligt mysigt. Båda killarna har nog tyckt att det varit skönt att slippa Mostrar och Zystrar som gärna lägger beslag på deras matte och husse utan att blinka:) Bigge har sovit på rygg mellan oss med egen kudde och rullat på nosen bara för att komma åt att pussas"love"


Här  går vi morgonpromenad i torsdags på Järva gård innan vi lämnade Quinnie!

På väg upp till våran stuga, den vänstra, nyrenoverad superfin med sju bäddar . )


7,5km spåret. Massor med gott i ryggan som vi dukade upp när vi åkt klart ute i moder natur.

Nu är vi redo att skida igen:)


Loke är helt otrolig i  snön, han älskar vinter och snö :) han fick sitt i spår och backar men i byn var det barmark.
Bigge gillar också att vara till fjälls!Span från altan!!!! Vi vet var gränsenn går!:)Loke har älg på gång i skogen bredvid stigen där vi promenerade, Det är koppeltvång och inte läge, men kul att se hur han markerar och skäller in osv så klockrent!!Bigge kollar påå Loke som markerar Älg!Nu är det bara bus:)Jag har tappat några bilder som jag trodde låg här, men ni får fantisera ihop en bild på oss på afterski mitt  bland en massa barnfamiljer som inte fick nog av en Jämte och en Rottis:)

Helgen gick fort som fan och rätt som det var så satt vi i Smedjebacken och lunchade på hemväg. Vi promenerade i ett natur resarvat i det soliga vädret innan vi styrde kosan hem.
I dag har det planterats penseer på löpande band i krukorna, bytts däck på bilarna mm...... vi har grillat och nu är jag helt slut,MEN nöjd med en underbar Påsk:)
Avslutar med fvå coola killar:)


Ganska trötta också efter all påskfest som det innebär att ha när man snart fyller 20:)


Glad PåskVill bara önska alla vänner en glad påsk och hoppas solen ska lysa över oss alla denna helg:)

Solig dag:)

En helt otrolig dag med sol och ledighet:) Sovmorgon efter en ganska händelserik helg!! Vi tog oss en prommis runt golfen jag, bigge ochQ, Loke åkte med husse till jobbet. Bigge älskar sin mosterQ hon är precis så busig som han gillar, hon viker inte en tum i deras bus lekar och man får bryta ibland pga att Q faktiskt inte är helt ok fysiskt, men det syns inget av en så länge.Sebbe kom precis in genom dörren nu och blev välkomnad av hundarna i hallen, hans komentar när han kliver ut i köket" Den här hunden är Zyrrans raka motsats" Undrar vad han menar:)

Fina vårbilder på fina hundar:) När vi kom hem igen blev det solstolen och en bra bok"skönt" Vi åt ute när David kom hem och tog kaffe uppe på berget. Va sedan på en Vive och avslutningsvis en lång härlig kvällis med hundarna. I dag har jag laddat batterierna med grönt en bra bit upp på pelaren!!!!!!! Bara jobb i två dagar sen semester över Påsken"nice"Skönt att känna glädje i kroppen igen efter den otroliga sorg som totalt slog ut mig när Nova blev sjuk och lämnade oss.
Det ordspråk som som varje vecka står i min filofax löd den veckan Nova lämnade oss "På tidens vingar flyger sorgen bort" Det har inte gått så lång tid, men det ligger något i det, Hon finns alltid i våra hjärtan och glädjen att hon var hos oss vet inga gränser. Har ett litet behov av att vara djup ibland, det hjälper mig på vägen, att pysa lite som min förra chef sa, mycket klokt,


Lite ro i huset!

Bigge mår bättre men natten var tuff, vi sov inte så mycket utan var orolliga av olika skäl jag och Bigge, han pga typ ett par liter foder i magen och jag pga oron för honom.
vet ej hur många gånger jag släppte ut honom och hur mycket han drack. Har varit trött i dag men är glad att det gick bra i alla fall.  Hur noga man en är med allt så rår man inte på allt för att förhindra att saker händer, det är lätt att bli kontroll freak för att slippa obehagliga överaskningar, MEN lätt att då må skit för att man gör av med så mycket energi på det:)!!!!
Har i dag i alla fall haft en bra dag. David och jag har haft en "umgås" dag:) behövligt ibland tycker vi.
Tänkte glädja Quinnies matte som är i Prag med några fina bilder från våran promenad i dag.
Bigge med mosterQ jobbade på med projekt stor pinne!


Loke bara myser som vanligt och rullar omkring i naturens olika underlag:)


Intensivt

Sitter och sumerar sista dagarna och kommer fram till att det varit mycket!!!Är en fena på det men känner när det är dax att bromsa. Som vanligt så ska något hända som känns jobbigt också, en del av kakan har jag lärt mig. Vi har haft en jätte trevlig dag i dag med Davids släkt i det underbara vädret, god mat och trevligt umgänge, Madelaine var kvar på dan i dag och Lena och Kenneth kom och hämtade Zyrran och hann med en fika.
Som sagt har dagen, veckan och det mesta rullat på, till och med ett besök hos mamma i Bro fick jag in i fredags.
MEN så sitter jag nu här och har pratat med Bagarmossen precis. Jo för att Davids syster i dag hade med sig Rex 10 månader Rottis/schäfer blandis som tydligen behövde en hel hink med mat med sig till oss:)?? När det serverades mat till våra hundar i kväll så sa Bigge nej tack för första gången till mat?!!!!!!? kände vi. Förklaringen kom jag på en timme senare när alla åkt hem och Bigge såg ut, ser ut som sin hög gravida mamma!!! Jättekul mitt i natten när man är helt slut och vill sova. Vi känner ju igen oss sedan vi var i Göteborg och Nova åt en hel påse Pedigripal på Pegs hotel rum.
Fick rådet att observera osv i natt så jag satt mig här och skriver lite och ser om det som på Nova kommer upp den naturliga vägen kanske.
JA JA det går nog bra detta också hoppas vi. Blir bara lite less på att man måste vara med överallt för att kolla att saker inte händer, orkar inte riktigt med att ha totalkontroll över allt jämt!!!
Hur som helst så är Quinnie här nu tills på torsdag morgon när vi åker upp till Säfsen, Zyrran är nu tillbaka hos Willehemsson OSV..............
Fina bilder på hundar och en vår som nästan varit sommarlik i dag. Nu ska jag lägga mig och se om jag kan sova trots att Bigge gjort sitt bästa för att äta sig sjuk PHU säger jag.................................


En Rottis till i huset!

I dag har Queenie kommit på besök med matte Madeleine. Vi har promenerat, ätit gott och umgås för fullt. Det funkar nu efter ett par timmar även för Zyrran att umgås när hon fattat att hon inte kan styra allt och alla:) Nu ska jag lägga in sill och fixa för påsk middag i morgon!

De rullar på!


I vår solen innan promenaden i dag när jag kom hem, slutade ett och kastade mig hem i det fina vädret! Vi gick runt på golfen och bara njöt av värmen och den blå himlen.
Resten av dagen har vi spenderat ute på tomten och bara slöat och mumsat grisöron"mmm"
Jag  är så trött i kväll efter tre jobb dagar så det är tur att jag är ledig igen nu över helgen, sover inte så bra med två monster i sängen som snarkar, sparkar och den ena ligger väldigt mycket på mig.Nu ska jag slänga mig i soffan!!!!


Sandra i ThailandSom ja förstått det hela så är Sandra i Paradiset! Dessa bilder säger en hel del om det:) Hoppas hennes två veckor där blir dom bästa hitils i livet:) Älskar dig mer en själva kärleken Sandra! Det är ett ordspråkk som min son myntat faktiskt, han sa när han var fem, Mamma jag älskar dig mer en själva kärleken!!! Den har jag tänkt mycket på. Sov gott var ni än är!


RSS 2.0