Kurskväll:)

Hela dagen har jag haft kursen i bakskallen, Halv sju skulle jag inte gå, kvart i åkte jag. David är imponerad av att jag trots motvilja har ett jävla anamma och det har jag, När jag bestämt så blir det så!!!
Det gick bra i kväll för oss, trots två löptikar och ett snett öga på samma hane som vanligt "ler"
För allas skull gick jag bara ut koppellängden i plats läggandet och trots att tiken bredvid reste sig tre gånger och det blev ett jäkla ståhej där så låg Bigge kvar så trygg. Tandvisningen var ok och våra 10 minuter med instuktör tog vi till fotgående. Fick rådet att inte muta med godis så mycket och att se om han kan själv, ett bra råd för mig, men jag blir överdriven på planen, det funkar bättre när jag tränar själv och jag fumlar med godiset för att han ska fokusera på mig.
Efter en timme åkte vi hem, kände inte för att se den film på instruktören som tävla och sen ville att vi skulle gissa hennes poäng!!!!  

Annars har helgen varit mysig och solig i alla fall på lördagen, vi åkte ut till lagunen på Munsö och njöt av att vara helt själva där. Hundarna blev hel tokiga av all sand och löpte upp och ner i sand dynorna, vi tränade lite ring och ställande men mest njöt vi av det gröna vattnet och solen.
Svärmor kom på besök och stannade till söndag, trevligt, trevligt. Har tur som har en så trevlig svärmor, vi satt och bubbla och drack vin tills Sandra kom upp och tyckte att vi skulle gå och lägga oss.
På söndag var jag inne och jobba på kvällen, men vi gick runt natur reservatet ute på Eldgarnsö innan jag börja.Tro det eller ej Blåsippor fullt utslagna 24 Februari.

Nu har ungarna sportlov och i år blev det ingen resa, men Sebbe kämpar på med körkortet och Sandra träffar tjejkompisar på löpande band, och väntar hem Robin från Klövsjö på lördag, frid och fröjd just nu.
Nu har jag två dagar framför mig då jag börjar tre så då ska jag ut och lägga spår, det är så mycket roligare en lydnad. David kör ringträning på onsdag och tyvär kan inte jag hänga med.
Det kommer säkert gå bra på söndag för killarna och dom har tiden framför sig.
Nu väntar tempur kudden!

Vårkänslor

Solen skiner och jag har en ledig dag "bingo"  Trots alla skitiga fönster och allt damm i hörnorna kommer det en vårkänsla krypande i min kropp. Jag ska sätta på mig mina nya solglasögon som jag fått hem från favoptik för 975 spänn med progresiva glas Fynd!!!!  och sen ska jag ta Loke Nova och Big och gå runt hela golfbanan och njuta av solen, tina upp min frusna skäl lite. Kanske jag skulle blivit poet "ler"

image24Hur som helst så känner jag att ett par ganska tunga veckor ska arkiveras långt ner i arkivet och nya förhoppningsvis glada och utmanande komma farande. Det beror ju mycket på hur man själv hanterar saker och ting och jag vet att jag har lätt att frotera mig i jobbiga tankemönster ibland, men tack och lov så blir det inte så ofta nu för tiden.

Min älskade son Sebastian klarade teorin i går! Grattis du är så duktig!!!! Nu är det några kör lektioner bara sen ser vi nog inte röken av våra bilar längre:)

Sandra har imponerat på mig dom sista veckorna, det är som jag brukar tänka (genom jobbiga saker kommer man starkare ut på andra sidan) Det har hon gjort stort tycker jag. Dom två sista dagarna har det hänt possitiva saker runt henne och jag är glad för hennes skull och hoppas att allt ska bli riktigt bra till slut!
Nej nu tycker hundarna att jag suttit still länge nog VÅR KRAM!!

Kommentarer!

I dag slår vi rekord i besökare på min blogg! Men snälla klicka på kommentar under inlägget och skriv en rad.
Bara Marie har skrivit en kommentar och även om det värmer så vore det kul om fler ville prata lite:)
I kväll hoppade vi steg tre i fot possitions kursen pga att Bigge var totalt slut efter dagen med David på jobbet, han ramlade ihop i en hög på köksgolvet och snarkade högt "ler" Men vi kör vidare på torsdagarna när jag är ledig hos Carina, det ger så mycket mer en kursen på måndagar.

Tydligen så va det fotboll på bygget i dag och Bigge var typ någon back som fick jobba stenhårt i matchen, plus att en hemmagjord tross som David tog med i morse var typ halvt slut trots tufft rep matrial!!!
Bygget ute på Lidingö verkar ganska nice.

I morgon är David ledig och jag kan åka till jobbet helt utan hund bryderier i morgon bitti "skönt" Det är tufft med tre vovvar.
Fick en helt otrolig Tulpan kvast av min man i kväll och en från jobbet, en mysig kväll med god middag avslutade Alla hjärtans dagen på bästa sätt! Nu laddar jag för en jobb helg, Men i morgon är det fredag och det är bästa dagen även om man har en jobb helg.

Obs! glöm inte att klicka på kommentarer och skriv några rader till oss, så svarar jag så gärna. Tror att det är lite svårt att se att det går att prata med mig då jag inte har en gästbok, men det går så bra så!!! Godnatt!

Alla hjärtans dag!

image21Börjar med att skicka en jätte hjärtekram till alla som läser detta. Idag kan man passa på att vara extra snäll mot dom man tycker om tycker jag!!!!!

Veckan som gått har varit intensiv mycket jobb och mycket hemma, David och jag pusslar med hundar och vardagsbestyr, vi har blivit superbra på det med tiden. I dag är Bigge med på bygget och kommer vara det när jag jobbar dagtid framöver. David ska jobba på att  Big blir mer hanterbar inför nästa utställning och alla snickar polare ska rota runt i truten på honom tills han snällt accepterar det. Dessutom tycker David att det är dax att Bigge får umgås med lite grabbar och inte en massa kärringar som han utryckte det i går "LER"
Det ligger kanske nogot i det!?
Vi var på ringträning i går och David jobbade Bigge för andra gången, det såg jättebra ut tycker jag.
Det var tok mycke hundar och en super jobbig miljö men Bigge ångar fram och sköter sig exemplariskt. Ser fram i mot att få beskåda mina killar den 2 mars på ras specialen, om vi bara får till hanteringen på honom, det är ju inte det bästa bigge vet att visa garnityret för okända.

image23Kursen i måndags gick hyfsat, jag är ju ganska negativ till att gå dit men ser det som ett led i all annan träning med Big. Tyvär släppte jag focus en halv sekund efter våra 10 min med instruktören när jag glodde ner på marken efter kopplet, vips så var 55 kg rottis på väg över planen mot den killen som han gått och spanat mot!!!!!! Men det gick bra Bigge var ute efter lek visade det sig och den andra hanen tog sig två riktiga ridturer på bigges rygg innan vi han fram och abröt, tack gode gud för att det gick bra med tanke på hur jag känner för kursen och vad ryktet säger om Rottweiler. Jag hade önskat att vi tagit upp händelsen på teorin efter men så blev det inte och alla får ha sin tanke om händelsen "suck"

Nu kommer Jessica och hälsar på mig på jobbet så jag återkommer snart med mer Hjärtekramar!!!!

Bigge 1 år!!!!!

image20Grattis min älskade pojke! Vad vore livet utan dig? Så mycket glädje har det varit sen du flyttade in hos oss, och förvisso en del gråa hår pga vissa små incidenser. Men det glömmer man en dag som denna!

Kalas blev det med två av syskonen Zyrran och Hector Mamma Visca var med och en massa jobbiga mostrar som dyker upp och ska smaka av kakan "ler" En trevlig träff på F18 med fika och fotografering såklart ( inget kalas utan att Ingela får sina bilder)

Tack Lena för att du bakade så god lever kaka hälsar Big. Lena Lotta och jag tog en promenad innan hemfärd och Novas halv syster Elexa var med, kul att man får följa släkten på nära håll.
Elexa har goet kvar trots en atros i ett bakben som tyvär hindrar henne från att busa i grupp. Lenas son tog över Nova under promenaden och vilken kontakt dom fick, märks att killen har Lena till Mor "ler" En platsliggning fick vi till innan hemfärd och alla skötte sig exemplariskt!

Veckan förövrigt har rullat på trots att jag varit väldigt ledsen pga Sandras hjärtesorg, Har försökt att stötta henne så gott det går.
Vi har fortsatt fotpossitions kursen och vi har haft en spår dag och David har varit på ringträning, någon stund med tränig har vi hunnit med och det går  åt rätt håll!
I kväll är det Bigges kväll med märgben och melodifestival!!!  Kram från en lycklig matte!

Upp och ner!

image18Helgen blev trots allt bra, med besök av våra kära grannar Tomas och Therese lördag kväll. God mat och trevligt sällskap sitter aldrig fel.
Söndag morgon styrde jag ut mot Haninge i snö modd för att träffa Ingela, Ullis och deras träningsgrupp. Spår var huvud uppgiften för dagen och diskutionerna gick heta om hur var och vem som skulle gå vems spår "ler"
Alla blev några timmar senare nöjda och glada i alla fall. Fick äran att gå ett spår till Bigges farbror Grim, och sedan även gå med bakom. Alltid lika kul att se Ullis jobba i spåret "vilken energi" Grim va tydligen inte lika på som vanligt, men de hade snöat en timme tokmycket innan vi gick ut och jag va mycket imponerad och glad för att jag kände att jag anamat mycket av det som Ullis jobbar med i spåret!!

Ullis och Ingela tittade en del på vad Bigge och jag jobbar på med (även om det inte är så mycket) och jag känner mig jätte nöjd med dom råd jag fick. Det är min osäkerhet som spökar som vanligt, men jag kämpar på.
Patrik som ingår i gruppen gav sina åsikter runt vissa saker och jag måste säga att jag är super imponerad av allas engagemang denna dag TACK om någon läser detta.

Sedan nästa roliga!!! Se hur Visca utvecklats i lydnaden och inte minst min idol Pappa Gunde som utstrålar sådan glädje med sin matte Ullis. Big och jag tittade på när hans Mamma och Pappa glänste på planen , i rutan och med vittrings apporterna . Grattis Ingela till din fina hund (som är syster till min då).
Vi stannade och tittade på läggande och sättande "eller vad det heter?" jag måste säga att det var svårt att dra sig hemåt efter en så trevlig dag.

image19Då allt är lite kaos i familjen Angermund nu så har jag lite problem med focus. David känner mig och har fått uppgiften att åka på ring träning i morgon "ler" vi har ju pratat lite om att han ska ställa och jag stå utanför,,,,,, men jag har ju sådant kontroll behov så vi får se om han fixar Geralds tuffa träning min kära man,
Biggless har vuxit väldigt mycket sista veckorna och även jag ser att han tenderar till att bli en stor kille, så det är bra om David och jag kan hjälpas åt i ringen "tveksam"
Vi har tränat på en hel del med läxor och goda råd och inkallningen går med raketfart efter Ullis råd. På torsdag går vi steg två i fot possition med Carina, tro det eller ej men torsdagen efter är det är det steg tre, jag bara älskar det::)
Oj vart tar tiden vägen, terapi att skriva lite, men i morgon har jag en tråkig konferans och ett kvällspass efter så sängen kallar. Just de på lördag fyller Bigge ett år och Lena har bjudit in till F18 på kalas, hoppas alla kommer!
Vi får kämpa på för att inte deppa ihop denna hemska vinter kram!

Äntligen fredag!

image17Jag skrev tung vecka på mitt förra inlägg! Då menade jag arbetsmässigt och att jag var gräsänka osv.

Tungt på ett helt annat sätt är det när  ens barn råkar ut för trubbel.
Sebastian var först ut att ställa tilldet i lördags kväll, ett svartsjuke drama av det mer dramatiska slaget resulterade i en svår handfraktur som har sysselsatt mig och David med St:Görans sjukhus besök ett par gånger var. Söndag kväll åkte jag direkt till sjukhuset från jobbet med 3 timmars sömn i ryggen, röntgen, gips och läkar samtal tog tid. På röntgen ronden skulle ett antal specialister på måndag morgon ta ställning till vidare behandling.....
Då jag hade kurs så åkte David med på måndag för att dom skulle försöka dra frakturen rätt, men nej det gick inte så bra. Onsdag fick jag ta ledigt och vara med på ortoped kliniken där Sebbe blev opererad under lokalbedövning då han vägrade att bli sövd.

Allt gick bra och all personal vi mött på ST: Göran har varit så trevlig och proffsig. Nu har Sebbe några skruvar och plattor i sin högra näve och jag hoppas att han lärt sig en läxa, men man slutar aldrig att förvåna sig i hans kärleks saga med Amanda.

Jag tog chansen att gå på socialtränings promenad runt Kungsholmen med Big när Sebbe låg på operationsbordet, oj vad spännande för en landet hund att upptäcka storstan. Denna promenad tröttade honom mer en alla spår och träningar vi gjort hitils och han skötte sig jätte bra i allt vad man kan stöta på i stads miljö.

Kursen i måndags va pest!!!!! kände mig arg och ledsen och frustrerad när jag kom därifrån. Sammanfattningsvis så är pedagogiken noll från instuktörshållet och jag utstrålar inget bra för Bigge när jag får begränsa honom genom att inte kunna slappna av i träningen. Dessutom ges informationen utifrån elit tänk och att vi är på olika nivåer tas ingen hänsyn till, plus en massa andra aspekter som jag inte ens vill skriva om.

Nu ska jag i alla fall träffa Ullis och Ingela på söndag och titta lite på lydnaden och lite annat som jag har funderingar runt. " tack för erat stöd"

Vi deltog även i en droppin kurs på klubben med klass ett momenten i går kväll som Carina Dhal håller i, en super duktig instruktör, där samma moment gäller som i min kurs. Bingo allt föll på plats med den hjälp vi fick "ler stort"

Återgår till mindre roligt, Sandras och Robins förhållande tog slut i går kväll "tår" efter ett år. Vill inte gå in på detaljer där heller, men det jag kan säga är att man genom sin dotters förtvivlan känner sig som 16 år igen med brustet hjärta och 18 och 20 och 25 och hur många gånger man nu fått sitt hjärta krosatt?? Robin har varit som en son i huset, hur det en går vidare så har Sandra gått en bit i livets skola....

Idag har jag fått en dag med min kära make:) vi har haft mycket att ventilera runt våra avkommor, vi har städat, vi har spårat med Loke och Big, med bra resultat, gått en härlig promenad. Fick in en Pump för mitt eget må bra behov och det känns som balansen är hyfsad... Sandra bor i Jessicas hus med Eroz och Zicco i helgen med en kompis, hoppas det får hennes tankar på ett annat håll.

Ja nu kämpar vi på med Sebbes konvalisent, körkort, svartsjuka osv. Sandras hjärtesorg och gå vidare jobb, Bigges och mitt kämpande med fot possition och kursande!!!
men framförallt ett possitivt tanke mönster!!

I morgon har Helen frågat om vi kan ses på en hund promenad och jag ser fram mot det, kanske Lagunen på Munsö! Kram till alla vänner!

RSS 2.0