Måndag morgon:)

Inte ofta jag uppskattar måndagar... Men i dag är det skönt att vara på jobbet och skingra tankar och händelser som ligger i förra veckan.
image67

Dock var MH och träffar med hundsläkten så trevliga och possitiva innan tisdagens ormhistoria så vi ser det som en parentes med det tråkiga:)
image68image69

Vädret ska bli bra till valborg, fåglarna kvittrar, jag ska gå och träna i kväll, är ledig i morgon...osv Kram alla goa!!!!

image70

Huggormsfobi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bigge hälsar till alla som som varit oroliga för honom att nu börjar han bli sitt forna jag"ler" Den Bigge som kom hem i onsdags kväll gav en sömnlös natt. Men fram på eftermidagen i går började ögonen få tillbaka glimten och nu börjar jobbet med att hålla honom still i 10-14 dagar "phu"

Matte börjar nu också få tillbaka normal hjärnverksamhet, MEN även om ormar aldrig tillhört mina favoriter så har jag sluppit att se dom överallt som nu!!!!!! Mina stackars hundar undrar varför dom måste gå mitt på grusvägarna och varför matte går stelt och rycker till vid varje pinne, Nova som måste ut i högt gräs och göra det stora får nog förstoppning. 
Bigge blev för dom som missat det biten i nosen i tisags av en jävlarns huggorm, fick vara kvar på Albano ett dygn och blev reält sjuk. Men nu hoppas vi att oturs tiden är över och att alla inre organ klarat giftet. Tack alla ni som stöttat.  Vill gratta Lena och Zyrran till det otroligt bra resultat dom gjorde här på MBK i går kväll på träningstävlingarna, dom startade i klass 1 med bara 10 or och nio or!!!!!!! Tjing!

Bilder från Biggles MH

image63

image64

image65

image66

MH-Mentaltest!

I dag gjorde vi vårat andra mentaltest. David körde Bigge i dag ,för fyra år sedan körde jag Nova:) :) Våra hundar mår bra mentalt "LER" det känns bra faktiskt med tanke på rasens rykte.

Bedömningen var så otroligt bra både i samarbete med förare och moment messigt, David fick så mycket beröm i samarbete och att hunden har potensial att gå långt med husse.. Nu vill jag inte skryta mer över Bigge pojkens prestationer. Men han gjorde mycket bra i från sig!

Vi är så nöjda över Bigge pojken!!!  SOV GOTT!!

Fredagsfest och lördagshundkul:)

Vi kidnappade våran granne Lena som fyller jämt snart vi var fem granntjejer som med skumpa och snacks knackade på i stugan när Lena i godan ro stod och lagade fredags tacosen.
Gissa om hon blev förvånad??? Det blev en jätte lyckad kväll med så många glada skratt. Vi bjöd Lena på Jungfrusunds marina och vi åt såååå gott och drack också gott, det känns i skallbenet i dag"ler" Efterfest blev det sen med våra gubbar som också ville vara med. Trevligt som vanligt i detta tokiga gäng!

I dag har vi varit i Skå barnby och jobbat hund Lena w, Jessica, och jag med barn gubbar och god kladdkaka mums. Vi spårade gjorde uppletande och tränade lite på planen. Vi njöt också i solen med fika.

image62

Det är så kul att träffas så här och köra på tillsammans och våra hundar är ju släkt med varandra så det är kul och prata likheter och släktdrag. I dag fick Zyrran träffa morbror Eroz för första gången och studerade honom noga i rutan för att se hur en hemvärns hund jobbar, hon ska ju också bli det så småning om.

David jobbar på och nu är trappan på plats i morgon ska det skruvas trall och snart kan vi inviga "Underbart"
image61

Sol och ledigt!

fyra lediga dagar, LYX!

image60
Började dagen med promenad runt barnbyn med Eroz Jessica Zicco och Nova. Solen värmde gott på bryggan:) I kväll ska vi röva bort en grannfru som fyller jämt till Jungfrusunds marina, ska bli trevligt att få en tjejkväll med god mat och trevligt umgänge!!!!

Välkommen Alicia!

Välkommen lilla Alicia mina barns kusin till världen:) Kvart i fem i dag kom hon! Ni måste vara så lyckliga Susanna och Pier! 54 lång och 3540 tror jag Susanna sa. Vi önskar Alicia allt gott i livet. vi grattar också halvsyskonen till en liten syster.  Kram Susanne David Sandra och Sebastian!

Helgen:)

Trevlig kväll hos Madelen i går med god mat och trevliga tjejer. Bigge följde med och fick stifta bekantskap med en Terv b,collie blandning som var två dagar yngre. Är mycket stolt över honom, en ganska så energisk typ kan man säga som utmanade både Big och Qwinie i olika inviter "ler"

image58


På dagen var jag över på klubben och passade Jennifer när Ullis tävlade Gunde ( Bigges pappa) Det gick bra och det var roligt att få umgås med ett litet yrväder som denna lilla tjej är, hon appoterar bollar som en riktig Rottweiler"ler"
image56

Ingela och ullis hängde på hem för en fika och Ingela hade med sig Anja, Bigges mormor och Visca Bigges mamma och Novas syster Herre gud släkten är värst.......! Vi tog i alla fall några fina bilder ute på tomten och dagens höjdpunkt var att träffa Anja denna underbara hund!!!!!
image57


I dag har vi söndags segat strykit framför reprisen av mannen som talar med hundar och små pysslat.

Men vi har även lagt spår och gått runt barnbyslingan. Spåret gick bra, jag la ca 200 m i skogen och sen ut på äng, Bigge missade försts apporten på ängen  så jag höll in och lät honom jobba tillbaka och plocka den. Vinkeln hade han lite problem med men löste det och tog sedan resten av apporterna klockrent:) Vi får jobba på med Ängsspår och få upp rutin.
Vi körde fotträning en stund som avslutning KUL.

Ska nu iväg och steppa Phu inte lika kul men nyttigt för denna 40+ tant. Då kan jag ha ädelost i såsen i kväll HIHIHIHI.

Lektion i Svartsjö!

Har nu tagit tag i träningen igen med Big. En lektion med Carina Dhal i går torsdag som gav oss mycket... Carina gillar Rottweiler kan jag påstå utan att fråga henne :) Det gör inte alla på våran klubb!!
Vi körde ett litet pass i kväll på klubben och det var ganska mycket hundar där som störning, men vi har hittat rätt knappar för focus känns det som.
image54


I dag var jag och Nova ute på date med nya kompisar Ia och Alladin. Ia och jag har tränat tillsammans i flera år och pratat mycket om ditten och datten, i dag gjorde vi slag i saken och träffades på en skön promenad i solen på Skå barnby. Så trevligt med ny bekantskap tycker jag, vi bubblade på om mitt i livet happenings och hundarna verkade nöjda trots att Nova kanske tyckte att Alladin var något påträngande:) Vi ska ses nästa fredag och lägga spår "kul"

Det var dags för Sandras andra Gardasil spruta i dag och vilken tur att jag har en super duper distrikt sköterska som min käraste vän:) Tack för att vi fick dundra in på ditt fina kontor tio i fyra fredag em.

image55
KRAM till dig Helene min käraste vän!!!

Robin var med oss och vi hade en trevlig utflykt som slutade med att jag åkte på att bjuda härskapet på Kebab för att slippa åka hem och laga middag vid fem "phu"

David jobbar på med bygget , i morgon ska jag plåta framstegen och visa er som är nyfikna!!!
I morgon ska jag också över på klubben och passa Ullis lilla Jennifer när Gunde Bigs pappa ska tävla i trean i lydnad. Det betyder att det är dags att stänga Bloggandet, men jag tycker ju att det är så mysigt att sitta och skriva och försvinna in i mina tankar. Det finns tre saker som är min meditation.# Träningen# Bloggandet# och det tredje vill ni inte veta  "smile" Självklart är det umgänge mrd familj och hundar och katter också!!!

Höll på att glömma att jag ska på middag hos Madelene och Qwinie i morgon kväll på Lidingö, ska jag ta med Nova eller Big?? det är frågan? Q är hallt så det lutar åt Nova hållet, blir lugnare då"ler"
Sov gott!

Måndag morgon!

Vart tog förra veckan vägen?   JOBB,JOBB,JOBB.
Men även en trevlig kväll med "kusin" Anna lena på stam stället Bambo, dit vi går och äter när hon kommer ner på möten från Umeå. Det är alltid så trevligt att träffas, måste gratta henne till chefs jobbet på Radio Stockholm P4 Västerbotten Vilken Brud du är jag är så imponerad!!!!

image52

Nu har vi kunnat aktivera hund i helgen då lilla Bigge är helt frisk. I lördags var vi på klubben och tränade lite med alla tre hundarna och gick en lång promenad i solen.
I går gjorde vi en ruta i skogen och tränade uppletande, David tyckte det va roligast av oss alla "ler" då han aldrig tränat detta. Nova var grym så klart och är ju så arbetsglad nu för tiden. Bigge som älskar att ha nosen i backen tycker att det räcker med att få spåra runt och plockar föremålen med olika entusiasm beroende på va det är, tennisbollen med gädje och en spår pinne med Jasså ok jag tar den då och ger matte den så blir hon nog glad " ler". Vi höll på i två timmar med våra tre busar, Loke gav oss dom flesta skratten han är så rolig att träna med.
Hundarna har haft en superskön helg i alla fall. I lördags sov jag en stund på ett liggunderlag uppe på berget, helt slut efter jour passet, då kom dom och rullade ihop sig runt mig "vilken flock" va mysigt man kan ha.

Mysigt hade vi på lördags kvällen David och jag. Rose i em solen Bruschetta Scampipasta ostbricka med vin från Toscana, lite uppvärmning för Toscana i Maj. Bäst av allt inga barn hemma och tre trötta hundar. MEN jävlar va mätta vi blev : /
Bygget flyter på och ramen sitter på plats nu bildbevis kommer snart!!
Träningen för oss tvåbenta flyter också på, Sebbe har kommit i gång med Thaiboxning och är helt såld, tyvär blå på hela kroppen men det är man tydligen i början säger han!?!? Själv pumpar och steppar jag på för att inte totalt svämma över byxkanten "ler" Borde köra lite GI men fy va trist.

Nu ska jag med liv och lust ta tag i tvätthögar och dammråttor osv "skitkul" innan Sandra och jag ska på årliga tandläkar besöket.

image53

Bjuder på en bild som jag skratta gott åt av en rasfrände till Loke. Han är dock inte lika snygg "ler" Tjingeling!

Rivet 2

image49

image43

image44


image46

image50


image51


Rivet!!!

Nu är alltanen borta. David fick hjälp av Robin och Sebbe och dom slet hårt i helgen! Ytterligare en sväng till Ikea blev det på lördagen för att köpa det som ger det lilla extra till ungarnas rum typ mattor tavlor osv, ytterligare ett hål i plånboken:)
image39

Bigge mår ganska bra nu, så bra så att han och David var på klubben och tränade kontakt med Jonte Eklöf i går kväll. Han var klubbvärd och många medlemmar var där, jag kikade ner en stund trots att jag jobbade.
image40

Som tur är så har vi en hundtokig boende som älskade att få åka ner på klubben och hälsa på alla hundar.
Jessica var där med Eroz så efter jonte så tränade david och Jessica vidare. David kom hem klockan tio med en glimt i ögonen. Hoppas det var träningen och inte Jessica som var orsaken "ler"

image41


Den 20.4 blir det MH på våran klubb för Big. Kul att vi kom med.

image42

Nu ska jag och Sandra på utv samtal på Bromma gymnasium, alltid lika spännande att höra hur min lilla fis skött sig i skolan. Ha de skönt i vår vädret!!!!

RSS 2.0