VILKEN HELG!!!!

En super helg blev det med jätte reultat för våra hundar. Bigge vann sin klass med CK och blev tredje bästa hane, endast slagen av Pappa Gunde och Farbror Grim, deras resultat finns på min länk här bredvid så jag inte skriver fel, även Syster Zyrrans resultat finns på länken Zyrran och Eddie.
Moster Peg blev tvåa i Champion klass med resev cacib "hoppas jag skrev rätt"

Vi bodde på ett jätte mysigt hotel precic vid havet och njöt av fredagen med promenader picknick och en jätte mysig kväll med god mat på hotel Elvira.
Många glada skratt och tokiga händelser:)Här står Marie och Peg på klipporna där Saltkråkan spelades in!Bigge vid strander precis där vi bodde!Bigge i den vackra solnedgången "lite molnig dock"På stranden med Hotel Elvira där vi bodde i bakgrunden!Tjo Ho!!!Massor med lek!

Nu är man hemma igen och har tyvär åkt på en skit influensa "förmodligen Sandras" ont i hals och huvud, tur att jag har en ledig måndag då jag känner att det inte funkar att vara hemma när man precis börjat på nytt jobb. Nu ska jag lägga mig en stund och vara en god sjuk "har svårt för det:)

 

Åland!

I morgon åker Bigge och jag till Åland på semester, kul ska det bli att få åka iväg bara vi. David och Loke har ju varit i väg på jakt och jag ska nog hitta på något kul att göra bara mrd Nova också i höst, mitt hjärta:) hon ska också få egen tid!!!

En utställning är målet att genomföra på denna resa, det får gå som det går, jag är fortfarande hanikappad pga min bröstmuskel:( Men jag har goda kamrater med mig som säkert ger mig ett handtag om det behövs!!!

Det är Marie, Lena med Kenneth eller Zyrran hur man nu ser det som ska med och så Moster Peg förståss.
Återkommer med hur resan förflutit senare!

Trevlig söndagBörjar bakifrån med det underbara uppletandet som gav dagens asgarv:)
Tarzan som gick rakt in imitt hjärta och som Lena hade med sig i sin flock, Vad som förväntades av Tarzan var nog inte helt klart för honom. Kort och gott när han väl kom sig ut och hittade sitt föremål så nästan dog han av lycka:):):) Julafton släng dig i väggen, han kastade sig omkull om och om igen och bara va så lycklig.... Så kul att se.Lena hade Elsa och Drama med sig också jag passade på att gå med och se Elsa spåra, de är min Novas syster så det är kul att se släktdrag och dom finns! Elsa och Lotta som fick äran att hänga i linan klarade detta något kluriga spår galant.En del av gänget som var med, tyvär kom inte lilla Dramas huvud med, men hon var mycket söt och växer nog i öronen såsmåningom:)  Nova undrar hur Lotta kan gufsa i sig godsaker utan att bjuda!!?

Jag spårade med Bigge och är nöjd med hans arbete, Lena och Kenneth hängde på.
Lotta la ett spår till Nova som jag är mycket imponerad att nova fixade så bra, Lotta hade vissa problem med riktningar pga hus, staket, taggtråd osv.  Tack Lotta!

Uppletande gick som vanligt bra med Nova och Bigge tog två föremål men orkade inte riktigt sen. men, men.
Hur som helst så var det en trevlig dag med massor av hundjobb och trevligt sällskap.

Helt slut var jag på kvällen när min man kom från Älgjakten. En helg med tjej middag på fredagen och en liten krogrunda som slutade på gondolen på lördagen och så all aktivitet på söndagen!!PHU Men allt var trevligt och värt tröttheten. Nu har man gubben hemma och har slängt sig in i allt vad ett nytt jobb innebär, kul och tufft. När jag kom hem i kväll ligger Sandra i influensa:( stackars liten.
 

Mer skog och svamp

I går blev det tre timmar i skogen, två spår och en trattkantarell plock!
Dessa underbart goda trattisar gjorde jag en sås på till en vitlökspäckad kyckling med rotfrukter:) MMMMMMM så gott det blev! 
Dessa två skogsmullar var med och letade och rotade på mitt bästa trattis ställe, tror att dom förstod vad som fick matte att bli i extas:)
Spåren gick som en dans för båda godingarna och jag lovar att det va trötta hundar som la sig med matte redan nio på kvällen"ler" Vi får alltid sådana ovanor eller vanor kanske när husse är borta, och Loke så klart som är en styrande viktigpetter precis som husse:):)
Även ungarnas rutiner ändras. Vi har ju varit jakt änka och barn i några år så det går att göra en utvärdering faktiskt!
Sebbes komentar i går var" Mamma du är lugnare när pappa är borta" Hur ska man ta det??
Ja hur som helst så är man gladast när flocken är samlad!

Tog en bild i skogen i dag på Nova och Loke och fick en tanke på något som Ingela min uppfödare sa för några veckor sedan om likhet på våra hundar! Kolla och se vad jag menar!


Elexa Novas halvsyster,    Bizarr novas morbror, Anja Novas mamma och Bigges mormor!Ja Ja det var kanske långsökt!? Men jag tycker att Nova är den som är mest lik mamma Anja av Abba kullen eller??

Hoppas att Lotta Jägare tycker det är ok att jag tog bilden från hennes hemsida. Elexa är tyvär inte med oss längre och just därför kändes det bra att ha med henne här bland hennes levande släktingar.

Nog om det! Har jobbat nu några dagar på nya jobbet och det känns toppen:) De kommer att bli en utmaning som heter duga och det gillar jag. Nu rullar det på och min hjärna planar långsamt ut efter messen som jag tycker att mitt förra jobb stod för.

I morgon blir det tjej middag med Nina som jag jobbat ätta år med och som också bytt till annat jobb" inom brunna" men daglig verksamhet, och vi ska ta ett glas skumpa och fira att vi gjort det så bra tillsammans i vått och torrt:)
En mycket god vän har jag fått ut av Brunna och mycket annat också som burit mig vidare i Neuropsykiatrins spännande värld.

Höst Svamp Älgjakt Nystart!

Fick en bild i dag från David som inte faller alla i smak kanske!? Men jag väljer att lägga den endå, har valt att kapitulera i att älgjakten på något sätt skulle vara värre en att föda upp djur för slakt i hemska miljöer med en massa hormoner osv... I dag ställde Loke Älg och min svåger Ronny fällde den.

 
Loke  måste varit så stolt och lika så husse och svåger:)

David sköt även han en älg i går, ev två men det var lite ovisst vems skott som fällde tydligen. Nu har dom fem älgar fällda på två dagar "kanon" Vintern är räddad, vi behöver inte äta nudlar:)
Om någon läste om björnen som blev skjuten i veckan så var det grannlaget som tog den i onsdags, nästan trehundra kilo!!!! Glad att David slapp att springa på den i alla fall under jakten.

Annars så rullar det på här hemma som vanligt när David är borta, 100 procent focus på att allt ska funka med djur, hus. ungar osv. Ungarna börjar ju bli så stora så man borde ju ha mest stöd och hjälp av dom!? Jo faktiskt så är det mest så, MEN i morse när jag hade min första riktiga första dag på nya jobbet hade jag kunnat strypt båda två:( Går ej in på detaljer men som en klok person sa till mig i dag" Vi är ju pedagoger" JA Förvisso men när det gäller egna ungar så funkar inte mina teorier så bra!! Fick faktiskt en fråga av En Nanny i Aftonbladet som ska svara på Svenska folkets frågor om barns problem, Var nöjd att kunna svara henne klokt dock, Skomakarns barn  typ""

I Fredags så var jag på Kickoff på nya företaget, Supertrevligt var det och så trevliga arbetskamrater!! Vi var på Långholmen på Södermalm och det var trerätters med goda viner och dans tills småtimmarna, tur att Sandra och Robin kom och hämtade Morsan som var lite vinglig på klackarna på slutet, men jag var inte ensam, vilket party företag:):)Råkade få in en bild på en ung Loke på Renfällen, men grattis Loke till dina prestationer i skogen!! Matte saknar dig:( och Bigge saknar Husse:)
Men vi har det faktiskt bra jag och Rottisarna. Vi är massor i skogen och plockar svamp och spårar lite efter husbehov.

Passar på att Gratta Marie och Tee till BIR och trea BIG finalen!! På Gubbängsfältet, hoppas det var rätt Marie"smile"
Och Lena och Zyrran till eran fina placering i Rottis SM!! Ni är bäst!!!:) Ser fram mot Åland Jätte mycket!!!!!!!!!!

Börjar bli trött så jag gör som Sebbes flickvän Amanda, Listar Sista veckans Topp!

# Supertrevlig träff med låtsas kusin A-L Chef på P-4 Västerbotten. Alltid lika kul:)

# Kickoff på nya jobbet med typ 100 nya super trevliga arbetskamrater:)

# En mysig helg med min dotter som valde mig som sällskap för shopping osv:)

# Många långa skogspromenader med mina älskade Rottisar Bigge och Nova Som gett svamp:)

# Börja på ett nytt spännande jobb:)

# Ha ett bra avslut med lunch på Brunna med Min Chef och Patrik:):(

# Ha en dialog med en vän som betyder mycket för mig:)?

# Äta massa Diclofenak som förhoppningsvis ger en lindring till en inflamation i axeln som jag inte visste om. som kan ge lindring till mitt onda i bröstet...... Tur att min mage är stark, men hjälper den med losec!!!!

# Att gå ut varje dag med Bigge och ge honom egen tid för lite träning och se hans gnista:) #BÄST# men han lider ingen nöd faktiskt, matte blir nog bra, Husses avsaknad stör dock Bigge:( Mycket, dom klickar Typ......Killar emellan!

# Kärleken till min familj och dom som jag gillar!! Styrkan att tagit tag i saker som varit jobbiga"Phu" Vad jobbigt det kan vara!!!
Nej nu räcker det!!!

Sov Gott:)

Nellie!


Här är Bigges halvsyster från N kullen. Dom har samma pappa! Gunde! Jag tycker att det finns likhet.
Lustigt att hennes matte hamnade på mitt jobb:)
 

Bokslut!

Allt går med rasande fart, är mellan två jobb t.o.m Torsdag sen är en epok på åtta år över!:):(
Ingen ide att vara nostlgisk eller fundera på om det är rätt eller så. Min sjukskrivning gav mig tid att fundera och jag kom fram till att detta är det rätta.
Var och skrev på i Täby i dag och hälsade på, på Backen som är en av veksamheterna i Enigma. Härliga barn:)

Fick i fredags svar på min MR "magnetröntgen" som inte gav mig något svar på det onda, men på att jag har inflamation i hö, axel i ett muskelfäste!? Spännande men fortsatt frustrerande att ha ont på ett ställe utan att få veta orsak! Har en plan att gå vidare men äter Diclofenak ett tag för inflamationen.

I Fredags när jag kom från idrottskliniken i Solna så fick jag en sådan lust att göra något busigt!
Det blev tre stjärnor på handleden! Dom har en betydelse för mig som mina andra två tatueringar. Ett bokslut är också gjort mentalt för mig på många sätt! Man måste kanske dunsa lite i backen för att få sig en tankeställare"flummigt":) Det är meningen!!

Nu är det massor av kul att vänta! På Fredag är det Kickoff på nya jobbet, på onsdag ska jag träffa Annalena i stan för massor av prat och mys, nästa vecka har jag tjej kväll med två mysiga kompisar plus att jag har flera kurser att se fram mot under hösten mm,mm.

Mina kära Rottisar har matte för sig själv från torsdag när husse och Loke drar på Älgjakt, vi kommer nog att focusera på svampskogen en del och att mysa i säng och soffa när inte husse ser"ler" Just de Bigge och jag ska ju till Åland på utställning i slutet på September också:) Det blir spännande för Big att åka utanför Sverige:)

Godnatt i
 

RSS 2.0