Vildsvin

Så gott!!!!! Detta vildsvin sköt David för några veckor sedan, nu har vi prövat tillsammans med en rotfruktskaka och tomat sallad med en honungsdijon dressing! Vi blev inte besvikna!Lite närbild:)

Spårträningen för David och Bigge pågår för fullt, tyvär kan jag inte ge så mycket detaljer då jag inte är med ute i spåren i ur, skur och snö. Men i går så gick det tydligen skit bra när Det var blod uppehåll i spåret långa sträckor utan att Bigge tappade, trots skitvädret:)

I morgon ska vi till våran Veterinär kl 10, Loke och nova ska ha sina sprutor och Nova har en retning uppe vid vä öga som vi sett tidigare men trott att det suttit på tassen då hon dragit den över ögat. Hon är öm över vä öga och piper när man trycker där. Lika bra att kolla tycker vi!
Annars så är det första advent middag här i morgon kväll med lite skinka, sill osv och lite julklappar till barnen!

HA EN BRA ADVENTSHELG KÄRA VÄNNER!
 

Nova sex årGRATTIS NOVA VÅRAN ÄLSKADE TJEJ. VÅRAN KÄRLEK TILL DIG ÄR SÅ STOR OCH RESPEKTFULL! INGEN ANNAN HAR SÅ STORT HJÄRTA FÖR FAMILJ OCH FLOCK. BÅDE LOKE OCH BIGGE HAR BLIVIT ÄLSKADE AV DIG FRÅN FÖRSTA STUND OCH CASPER FICK MÅNGA FINA ÅR TILLSAMMANS MED DIG! ATT SE DIG I KVÄLL PLÖJA FRAM I SNÖN SÅ LYCKLIG MED DINA KILLAR GER MIG NÄSTAN EN TÅR I ÖGAT"LOVE"
 

Sista kvällen på Tranan!

Jobbar sista passet i natt och går av nio i morgon bitti. Känns sådär, men är ett beslut jag tog för fyra veckor sedan och det är nog det rätta!? Man måste gå på magkänslan, den har lett mig rätt tidigare i livet! Har kvar en fot här som vikarie och det är toppen för jag älskar att jobba med barnen, dom var inte orsaken till att jag går tillbaka till Brunna!

I morgonbitti börjar jag en kurs med Brunna som UTOM håller i, tror att det är en fem dagars kurs i omsorg med lite olika inriktnig runt Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Skulle helst villa vara hemma hela dagen i morgon och skämma bort min älskade Nova som fyller sex år! Men det blir kalas i morgon kväll med massa gott och present!
Sista veckan har sprungit iväg i raket fart!!!!!!! Trevlig kväll med Marie, Lena och Lena på Bambo palas i torsdags:) Lite trött var man på jobbet på fredagen, man lär sig då aldrig att det går lika bra med alkoholfria alternativ! "skitkul":(
Annars så spårar David för fullt med Bigge och det går kanon, han ringde nyss och berättade att dom tagit ett spår som legat fyra timmar "i snö" och det hade gått kanonbra:) Kul att David tycker att detta är så roligt, och Bigge likaså David och jag har hunnit mysa lite tillsammans i helgen också lagat massa god mat och njutit av snön och tända ljus!

Saknar dig!

 
Gillade denna lilla bil så mycket! Det kändes sorgligt att lämna tillbaka den i dag och hämta mitt stora åbäke:( Men 100.000 är lite mycket för att man blir kär i en bil! 10.600 räcker bra för sevicen som gjorts på C5 an!!:( Roligare saker kunde man gjort för dom pengarna, det är inte gratis med bilar ska gudarna veta!

Klicka gärna på Davids blogg och se vad som stod på vårat bord i kväll:) David har en jakt polare som lägger ut bilder på god mat så det ska tydligen David börja med också. Snart kanske det blir en receptblogg:)

Har haft en "ledig" dag i dag, Städat,tvättat,handlat,strykit och gjort ett antal ärenden innan jag lagade mat till hela familjen"stön" I morgon jobbar jag igen så jag får vila upp mig:)
Bigge och David har varit ute och mörkerspårat i kväll, dom är lika taggade båda två och tycker att det är sååå roligt. Bigge orkar inte ens tigga vid matbordet på kvällarna efter dom häftiga spåren"ler"
Ha en bra vecka alla glada. Tänd ett ljus i Novembermörkret och tänk på att det finns alltid någon som har det värre!!!
 

Bildkavalkad

Tog några bilder i går på hundarna. Ingela kom över med Visca och Anja och kvällen gick i hundarnas tecken. Vi åt lite älgrulader och pratade mycket hund såklart. Extra roligt att träffa Anja, dock förstod inte Bigge vad det var för typ av dominant tant som tittat in:) Men han landade till sist i att det var mormor och henne sätter man sig inte imot!Anja med dotter NovaNja med dotter ViscaBigge ser på världen ur ett upp och ner perspektiv.Bigges mamma Visca och jag.Anja myser i soffan medDavid,


 Tre generationerMor och döttrar.Hela kvällens gäng! Loke tyckte att Anja var en fin tjej och höll sig nära henne:)Våran glädjespridare!Man blir trött av att umgås!

I dag har Bigge inlett sin viltspår karriär, husse och han var ute och spårade och det gick tydligen kalas bra. En älgskonk låg i spårslutet och lyckan var fullständig!

.
 

November rusk:(Denna ruskprick struntar i att matte hatar November, alltid påG alltid Glad och bangar alldrig för som i detta fall få i gång Moster Nova! Love him!!!!
Förra helgen var min kära make på hundförar utbildning i Vingåker. Han kom hem full av energi som man gör när man fått lära sig en massa nytt roligt:)

Jag lyssnade på allt han berättade. Historien gled mot vad jag kände något som inte skulle falla mig i smak!! Jo Loke och en annan Jämthund som var med "instruktörens" reagerade med att fullständigt dissa dom uppriggade vildsvins målen.och det är ju inte så konstigt då Jämten är utpräglad Älg hund och dessutom måste vara en av dom klokaste hundar som finns!! Varför ska ma gå igång på ett skinn som hänger i skogen"gäsp"

Men David som är prylb...g:( kände ju direkt att oj nu måste jag ha en jakthund till. Så funkar nämligen David. Men nu är det så att det kommer inte en hund eller pryl till in i detta hus. Så David har fått tänka till"ler" en ny hund, eller leva utan fru!!

Så nu ska Bigge triggas i skog och mark med blodspår, likt sin mor som nyligen blivit viltspår champion. Hoppas han har generna. Ja han valde alltså mig.... "phu" slutet gott allting gott.

Förra helgen var det även farsdag och jag lägger in en bild av min fina pappa Leif Nygren. Puss och kram Pappa!

Även mina barns pappa fick en liten present. en bok om vildsvinsjakt:) och rotmos och fläsklägg som svärmor gjort:) Jag och barnen var nämligen hos mamma i söndags och åt hela familjens favorit mat!

Annars har veckan flutit på med jobb,jobb,jobb och några underbara pass med yoga och pilates som jag bara älskar. I kväll ska jag i väg och prova ytterligare ett pilates pass innan jag bestämmer mig för vilket jag ska välja. Sebbe har också varit med på yooga och vi tycker båda två att det är super härligt. Min sjukgymnastik har äntligen börjat ge lite resultat, i kombination med denna typ av träning kanske det blir bra till sist, De sista man får ge upp är hoppet:)

I morgon kommer denna dam på besök!
Anja! Hon är mamma till Nova och mormor till Bigge. Denna vecka bor hon hos Ingela och Visca och då passar vi på att få träffa henne. Hon är en gammal dam nu men har livslusten kvar som bilden här visar. Så det blir en liten släkt träff här kan man säga!

Nej här kan man inte sitta hela dagen, nu ska jag ut i det underbara November vädret "tänk possitivt" Man borde vara lika possitiv som Bigge:) Tänk va livet skulle vara som en räkmacka "ler"
 

Äntligen:)


 
Jag är så glad att äntligen få våran hemska uppfart fixad. Nu kan jag snart köra upp bilen och slippa släpa kassar upp i branten:) Jag tror att David insåg att det är dax att spara lite på kärringen"garv"Det är en gammal kompis till Sebbe som kör maskinerna i detta projekt, han jobbar med sin pappa Kalle Åberg som har hand om våran väg.Trött son på väg till skolan.
 

En stark liten tjej!

 

Jag vill bara tillägna denna lilla tjej  allt gott i livet! Hon berör mig så otroligt mycket med sina känslor runt att ha mist sin mamma morfar och bror på så kort tid. Min son Sebastian har varit mycket involverad i detta tillsammans med Amanda och jag hoppas att han gett Amanda någon kraft!! Titta gärna på hennes blogg www.bjur.blogg.se så förstår ni!!!

Hur som helst så hoppas jag att du Amanda tycker att det är ok att jag lägger dig här!  Jag vet att du vill sprida dina känslor runt att förlora nära och att vara orolig för cancer! Och jag tror att vi alla känner med dig:) Kram gumman!
 
 

Vilken helg"Phu"

Festerna gick bra i alla hörn. Min hos grannen med sex tjejer blev typ som sex in the city fast på landet"ler" Måste erkänna att jag inte sett sex in the city, Sorry Jessica!! Men jag tror att vi är som dom vi granntanter.
Super god mat "knytis" jag gjorde Älgbiffar som alla gillade och allt annat var också så gott"MM" Vid halv tre skulle jag gå ner och rädda Bigge från Husses fest"ler" men det var så trevligt så vid fyra rullade Husse, matte och Bigge hem till sonens fest! Det var lugnt och fint och bara Sebbe och Sebban satt uppe och efterfestade litegrann! Hur det såg ut i köket är en annan historia:(

På lördagen var vi trötta milt sagt! Men David och jag tog hundarna och åkte ut på naturresarvatet och gick milen runt i solen:) Så mycket mer vettigt blev inte gjort denna dag. Pizza, Tv och mys i soffan. Sängen klockan åtta!

På söndagen blev det en massa gjort däremot! Däckbyte, storstädning, tvätt och stryk osv...
Vid två tiden kom Helene ut på ön och vi åkte ner på barnbyn och la spår till hundarna. Ronja som är två år och har en otrolig energi som inte alltid tenderar att bli åt rätt håll visade på ett otroligt spår intresse när hon väl landade och fattade att hon var ute för att arbeta. Trots att hon gjort av med vad jag trodde all energi på våran promenad medans spåren låg till sig, plus att hon satt i min bil bredvid Nova och skakade av köld "pga" av ett antal vinterbad "ler" Medans Bigge tog sitt spår så gjorde hon ett upptag och när hon fick tänka själv och förstod att mina köttbullar inte var till Salu började hon jobba"ler".
Hon fixade spåret helt otroligt bra, med tanke på att jag vinklat och lagt pinnar trots hennes okunskap. Hon kom av sig ett par gånger, men då var jag passiv och hon gick tillbaka och jobbade på!!!:) På slutet så hittade hon slut apporten trotts att jag hade slut på snitslar och inte visste riktigt vart den låg!! Helt otroligt. Grattis Helene till en otroligt duktig hund!! Nu gäller det att du hänger med"Blink"

MÅNDAG!!!!

Jag älskar dom friska November dagarna:) Nu är golfen helt stängd och vi kan röra oss hur vi vill"härligt"
I morse passade jag på att fånga dessa tre tokstollar, efter att dom tok stojjat hela morgonpromrnaden! Loke och Bigge leker så fint tillsammans nu"Katt och råtta" heter leken! Gissa vem som vinner"fniss"

Från ett var det jobb igen, känner att det är tungt nu när jag har uppsägningstid. Men det är bara att kämpa på! Det blir så att jag kommer ha Tranan som ett extra jobb i alla fall, hoppas jag om inte ledningen har något att invända.
Ville ju detta så mycket så det är helt ok att ha som extra jobb:)

RSS 2.0