Utställning på ÅlandI fredags åkte vi mot Kappelskär redan vid 11 på fm. Solen strålade och har så gjort hela helgen:) Vi stannade i Täby och ekiperade min man med lite nya tjocktröjor inför hösten.

Vi tog sen Eckerölinjen över till Åland och just Eckerö där vi i år igen tog in på Hotel Elvira. Tydligen hade jag bokat anexet:(utan att veta det. Men det ändrade vi snabbt då vi gärna bor bra när vi åker bort tillsammans. Hon som äger Elvira frågade om vi var romantiska??? Visst är vi det sa vi och fick bröllops sviten:)
Vi hade faktiskt köpt skumpa och stora härliga räkmackor med oss som kom väl till pass!!!!!!

Härlig promenad vid havet, härlig måltid och sen Idol  med glada hotelgäster i Elviras fina matsal. Gissa om det var skönt att krypa ner till havets brus utanför och bara ha en hund, som dessutom sov på golvet med sig på resan "LYX"

Dag två börjar med hotelfrukost:) Sen tog vi en tur upp till Geta som är en udde med mycket fina leder, klippor, fin natur och faktiskt en vingård.Vi missade precis en visning med provning, men köpte en flaska av gårdens vin med oss. Det var en fin gård och värt ett besök tycker jag.

Väl tillbaka på Elvira så hörde vi misstänkta skratt nere från havet:) Helt rätt gissat!!!! Marie, Lillen, Lena, Kenneth, Micke och Jenny hade landat på Åland, inget blir mer sig likt:)!!!! Vi satt i några timmar och njöt av sol, gott att äta och dricka. Hundarna njöt även dom av hav och söl.Jag vågar inte riktigt ge mig på att namnge denna dam som sitter bredvid Big, men tror det äe Gucci:)En fin TeeHela gänget utom Jenny som var fotograf.Kunde lägga hur många bilder som helst från våran picknik vid havet. Det var hur trevligt som helst. Kvällen blev lika trevlig som vanligt och avslutades ute på altanen på småtimmarna!!!Ja det kändes i skallen att det blev lite sent på lördagen:( Man lär sig aldrig, eller som Jenny sa" man känner sig inte så mogen direkt"
David gjorde ett bra jobb i ringen trots allt! Tog ingen bild på dom tyvär, för nervös troligen.
Bigge slutade som andra bästa hane med reserv Casib:) Zyrran kopierade det och även den fina kritiken var nästan identisk!!! Men hon gick ju då i tikklass om någon undrar:)
 Det gick bra för dom andra också, hinner inte specifisera utan ni får kolla länkar.

Micke och Marie i ringen

Lite suddig bild på en fint uppställd Tee.

Bigge med sin Exelent rosett:) Nu är vi på väg hem igen

Avslutningen på resan höll på att sluta i katastrof!!!!!!!! Vi gick naturslingan vid färjan ut mot klipporna när David hoppar bakåt med Bigge och vrålar Huggorm....... En så Jävla stor rackare har jag aldrig sett och den var 30 cm från Bigge. Vill inte ens tänka tanken på hur det kunde slutat:( Det räcker bra med förra vårens bett!!!!

Nu är det måndag och jag har städat huset och bloggat samtidigt, kanske lite ofocus i texten, men det är kul att dela med sig av fina bilder! Nu väntar ett dygns jobb och en del förändringar kommer nog ske denna vecka i mitt yrkesliv:) Tack till er som var med På åland för trevligt umgänge!


eldgarnsö

I går tog vi med oss våra fyra killar till vårat fina naturrearvat här på Färingsö. Vi promenerade ner mot den lilla hamnen som på sommaren är full med båtar. Nu i September är där tomt och väldigt fint. Rekomenderar en tur ut till detta resarvat.
Eddie har nu bott hos oss i 10 dagar. Måste säga att det gått bra för honom att anpassa sig trots att han är tio år och förmodligen är mycket präglad av sina vanor och rutiner. Femte natten kom han in till oss i sovrummet:) Efter att ha legat lite närmre oss för varje natt.
Det är lite tufft mellan Bigge och Eddie, mest när jag är hemma såklart:) Men jag flyttar gärna ut ett tag har jag sagt till David.....Kan tänka mig några månader i Thailand, så kan ju David bo här med hundarna den leriga, regniga, kalla perioden. Bigge kan få följa med mig:)

Nu blir det spikmattan en stund och uppladdning av energi, har spenderat ett dygn på X-tra jobbet med kidsen!


Fånga dagen

En härlig stund i Septembersolen!


Fångar stunden!

Har just landat i soffan efter en otroligt mysig stund uppe på vårat berg. David hade fixat mat , vin, brasa och en massa ljus hela vägen upp:) Så romantiskt och fint gjort! Efter tolv timmar på jobbet så bara bryter man av att bli så ompysslad!!!!
Vi är ju nu mera två hundar till i flocken på gott och ont! Att Mammas hund bor här är ju inte så valbart, men att David kommer hem med Eddie från älgjakten och har som argument att han räddat honom från hundhimlen, det känns sådär!!!!!!
Men det mesta brukar lösa sig i livet. Dom första dagarna undrade nog David lite över min reaktion tror jag!? Men det är lite mycket annat nu så en tio årig Gråhund var ju typ en bonus:)
 Ja det får gå helt enkelt. Bigge är helt otrolig tycker vi, han gillar varken Carre eller Eddie"Bläääää" Men han finner sig i att två hanar flyttat in här och ska dela allt som han Äger.

Carre som sakta men säkert får tillbaka sin Champion slimnes, han är en fin avelshane sen tidigare i livet:)

Eddie som ställt nästan all älg vi haft på matbordet, förutom dom Loke ställt:) Lokes knorr i bakgrunden!!!Kvinnan som kan tala med hundar:)) Det ligger lite i det faktiskt"phu" Men allt går har man lärt sig på vägen:)


Förra helgen var jag Bigge och MosterQ-ni på besök hos Carol, känns som länge sen av olika  skäl:/ Vi hade en tokmysig kväll tillsammans i alla fall:) Tack Carol för att du passade Råttorna när jag jobbade på söndagen:)


I morgon åker vi upp till ST:Görans och hälsar på Mamma, Carre och Bigge hänger med och förgyller en stund för Mamma:) Hoppas att det ska gå åt rätt håll för  henne nu, två operationer och en kvar:::: Never ending story!
Fortsatt trevlig helg!


Lite blogg paus

Min inspiration ligger på is för tillfället, min energi har tyvär hamnat på en del tråkiga projekt som har sugit ut all glädje och gnista.

Men det vänder nog snart hoppas jag. I dag strålar solen och det är en skön höstdag, har en ledig dag som är som ett oskrivet blad. Började i alla fall med pannkakor med sirap och socker till frukost:)


"Ledig" några dagar!

Det sprack för en kvart sen, men X-tra jobbet behövde mig i morgon, gillar ju att jobba där så det blev ett ja.

Har ju endå ledigt 8 dagar:) Sov till 11 i dag:0 helt otrolig!!!!!! Att hundarna inte väckte mig är ett ?, men dom sov så gott dom också:) Helgen har varit tuff på jobbet och jag ville åka till Mamma i går kväll trots att jag var helt slut.
Sandra och Mamma på väg på promenad i Täbys fina kvarter. Jag Bigge och Q-ni hann  knappt med:)


Tänk att det är så mycket lättare att fastna vid datorn med en kopp kaffe en att plocka fram dammsugaren, sortera tvätt osv .... Men det man kan vara säker på är att ingen annan snor dessa uppgifter:(


Bigge träffade en kompis på morgon promenaden:)


Här spanar man på MosterQ


Passar på att berätta för Matte att det är bra med din tjej. Bigge och hon kör på som vanligt. Dom är mest ute hela tiden i det fina vädret. Det blir sommarvärme här nu i veckan och det gillar vi:)
Hoppas du har det skönt i Turkiet Kramar från Q-ni och oss!!  

Till MatteHoppas du har det skönt i Turkiet! Jag har det fin, fint här hos Angermunds. Nu när David åkt på jakt har jag en hel säng själv bredvis Susanne:)
Vi plockar svamp och är ute och busar:)

Goa pussisar från mig till dig!! Alla hälsar!!

1 September 2009

I dag är första dagen på resten av mitt liv! Måste tänka på att förvalta dom förhoppningsvis 40 år man har kvar på bästa sätt.

Man blir lätt nostalgisk när man kör runt mamma i rullstol p St:Görans Sjukhus, ut för att röka, in för att äta, ut för att röka, in för att hjälpas av mig och en annan USKA i säng osv. Dessutom är hon ledsen, såklart, samtidigt arg, bitter och kanske mest rädd. Jag är också rädd och ledsen, men har min yrkesroll litegrann att gömma mig bakom. Det är nog en liten trygghet för mig att kunna gå in i den rollen när jag mår skit av att se mamma liten och ynklig i en rullstol på ortopeden.
en ny operation och rehab igen......Bara det leder till något bra så kämpar vi på.
Min nostalgi i går förde mig över 30 år bak i tiden. Mamma var Hälsovårdsinsp, på ST:Göran på den tiden och fixade jobb till mig ett år innan jag åkte till Florida, jag jobbade ett år och sparade. Såg mamma som hon då var i 37 års åldern, ung, snygg och springande i kulverten på St:Göran som det såg ut då!!!
Ja,Ja nu är det ! September 2009 och i morgon kommer jag Mamma till dig i Täby med din hund så du får pussa på honom, Sandra kanske kommer med och det tror jag att du skulle uppskatta:)


Klev av ett 24 timmars i dag på em"phu" Man får  jobba nu för tiden kan jag lova.

Fick Q-nie levererad till ST:Görans i går då matte skulle till Cicilien i dag. Hur det gick med det lämnar vi så länge:) Men Turkiet var nog meningen Ödet" Rik Turk väntar Madelaine"
Dock på Torsdag:)

Så vi har fyra vovvar nu då:) Mammas Carre är värst:/ sex årig avels hane osv, inget ledarskap sen tidigare, pissar gärna inne"omplacering" Dom andra tre är fogliga och såååå duktiga.
På fredag åker David på 10 dagar Älgjakt:)!?? Det kommer nog gå bra här hemma:/ Han tar ju även med Carre har vi bestämt  till mammas förtvivlan:) Men det blir nog hans livs resa, han älskar dessutom David.


I lördags firade vi min älksade dotters 18 års dag med viss släkt:)
En underbar kväll med kär släkt:)


Söndagen var sedan helig för svamp:)

Det är såååå roligt att hitta ställen med så mycket svamp så man måste åka hem och inse att man inte får med sig allt:)

Vilken tur att vi finner ro i skogen;)


Nu vill jag bara lägga några bilder på mina goa Rottisar som Alltid gör mig på gott humör"Love you"

Bigge med moster Q-nie Så slut i skogen:)


Tröta efter en timme Kantarellsök:)

Carrie!


Vi vet ju inte hur länge Carre som vi kallar honom blir kvar hos oss?? :) Men över Älgjakten och mattes rehab  så blir han kvar i alla fall!!!!

Ja man vet att man lever i alla fall:) Nu är det dax att få lägga sig i egen säng"MMM" Eller med fyra hundar i sovrummet!!!:)? Vov,Vov!!!


RSS 2.0