Ge mig styrka!

Varför ska det bli så här? Trodde nog inte att det jag fasat för med anhöriga som slitit sitt hår skulle drabba mig. Snälla Mamma det är inte hela världen att få hjälp när man inte kan och orkar själv.
Alla vill väl, inte göra intrång och förstöra något
För att orka komma tillbaka och orka lite till så måste du  inse detta. Det är inte lätt när du är så tvär. Men vi gör ju alla våra val och  vi hoppas att det ska gå åt rätt håll!




En härlig skörd som gett oss lycka nu i två dagar:) Och kommer ge lycka även i morgon!


Q-ni och Big tyckte det var skönt i skuggan nere vid vattnet när vi hittade svamp. Dom är så otroligt sköna tillsammans dessa två, älskar att busa. bråka och mysa:)



Är det inte helt otroligt att regnet igen hälsar på?!! Jag kanske gör en variant nästa vecka och tar en tur till Nice eller Barcelona, helt upp till dagsform!!
I morgon ska vi ta oss in tiill stan och kolla lite Pride, Bigge och Q-ni får hänga med och kolla på tåg och happening:) Dom är så lätta at ha med dessa två godingar"love" Hoppas kunna åka förbi min kära vän Helene och ge henne en GrattisKram på hemvägen!


Tyckte att den här bilden symoliserade kvällen, tagen på Smögen innan solen kom fram och gav oss en underbar dag:)





Trevlig tjejkväll

Phuuuu..... Vilken vecka det blev. Man önskar ju inte att man ska hamna i denna jobbiga sits, men vad ska man göra när man är enda barnet till sin mamma som ramlar och blir totalt hjälplös. 10 mil är det att ta sig mellan henne och mig och det är typ 9 mil för långt för att kunna pysa över för att hjälpa till med det mest viktiga, som typ Påklädning, matlagning, hundpromenader, tvätt, städ, handling, osv........ Vet fan inte hur detta ska sluta. Men i morgon får komunen hjälpa henne med bedömning av  hjälpbehov. Man får göra sitt bästa det får duga:/


När jag lämnat hunden hos mamma i fredags så var det dax för tjejmiddag:) Hämtade Carol, Syrran och Elja på hemvägen, Även Aila, Annelie, Kerstin och Madelen kom över. Trots att jag var helt slut så blev det en mycket trevlig kväll med några av mina allra bästa vänner"love" Vad vore livet utan vänner.




Vi åt Chilicorncarne, Guckamoule och sallad mmmmmm.... gott blev det faktiskt. Vi blev sittande inpå småtimmarna såklart som vanlig när man träffar vänner så finns det hur mycket som helst att ventilera och prata om. Elja min systers jobbar kompis som är den lilla mörka viade sig vara Sebastians första dagis fröken:) Lustigt vad världen är liten ibland.


Cilla och Carol


Annelie och jag


Kerstin och madelen



Sebbes dagis fröken hade lika mycket energi som för 18 år sedan :)

Lite dans och spex blev det på små timmarna.

Tack alla ni som kom och var med på Cillas sista party i stockholm, hon flyttar till Umeå nästa vecka och detta var en trevlig avslutning för henne.


I går hade jag och Madelen en mysig dag tillsammans med Bigge och Q-ni, vi tog en lång promenad med bad och sedan rensade vi ogräs:) TACK FÖR HJÄLPEN!
Som avslutning på dagen så grillade vi lite kycklinngspett och åt tillsammans innan Madelen åkte.



Vi smakar gärna:)
Passar på att önska Madelen och Olof en härlig vecka på Gotland!!!

I  dag har vi haft en mysdag jag och råttorna:) Efter frukost åkte vi till Sånga Säby och gick spåret 5km, sen blev det bad:)

Q-ni



Big


bus

Nu är dom helt slut:) pustar ut i skuggan inna vi styr kosan till Rosenhill där Matte går loss på träd och buskar.....

Nu har husse och Loke kommit hem. Vi har grillat och ventilerat Davids fiske vecka kontra min lite växlande vecka:/
Loke tycker Q-ni luktar otroligt gott Phuuuu...
Nu jobbar jag två kvällar sen börjar min andra semester period!!! Högtryck önskas, Bra hjälp till mamma önskas:)
Tjin e ling!


Längtar efter högtryck

Nästa vecka när jag går av Tisdagkväll har jag beställt högtryck. Började min förra semester period med det underbara högtryck som nu känns väldigt avlägset.
Den här veckan blev inte riktigt så  soft som jag tänkt::( Vi har Carrie kvar här till i morgon, han har fogat sig väldigt fint efter våra regler tycker jag. Känner i alla fall att dett blir skönt att lämna tillbaka honom till min Mamma i morgon, hur det nu ska gå vete gudarna??




I morgon blir det lite party här på Villa Angermund:) Min syster ska flytta upp till Umeå och ville att vi skulle träffas på en avskedsfest. Sagt och gjort ! Vi blir nog tio glada tjejer som samlas runt bordet och vad jag tror får många goa skratt tillsammans.
På söndag kommer David och Loke hem "längtar" Men det var tur att Loke var borta dom dagar vi haft Carrie här, han hade aldrig köpt  Denna dominanta hane, Bigge är helt fantastisk som släppt in en sex årig hormonstin gammal avels hane i sitt hem fast husse är borta:)



Fick två jätte fina bilder från midsommar från Cicci, Vi var i Svartsjö slottspark och promenerade på midsommardagen med familjen Berg som vi enligt tradition firat med många år, med är även Ciccis syster Nina och Novas syster Quineie♥






Dax att gå i säng,nöjd med att gjort maten till i morgon kväll, städat huset, gått långpromenad med hundarna tillsammans med min kär granne Therese och att Mamma klarat sig genom operation osv...

Nu rullar det på!

Sen vi landade hemma i fredags kväll så har det  rullat kan man säga.... vi hade en underbar vecka på Västkusten och jag lyckades släppa den skadade katten och den sjuka sonen som skulle tll Magaluf med feber, magsjuka osv....Sandra lovade att ta hand om lilla Skrollis som fått en otäck skada inne i trampdynan som fick sys osv.... Sebbe blen något bättre och vi DROG till Grebbestad:)


Veckan blev precis så Go som vi önskade. Lite blandväder men mest sol:) Hav, Öar, skaldjur, klippor, salta bad och mys.....







yoga på tjurpannan! Naturreservat:)

tjurpannan








Skaldjur som vanligt den här veckan:)



Nu är det snabb förflyttning till verkligheten, Morsan på Danderyd med höftfraktur, jobbar hela veckan och har en hund här som inte är i min smak:( Får tackla detta själv när David fiskar dena vecka. Men fan Tillochmed Sandra tycke jag var tuff mot mammas hund i kväll:)

Dax att sova fast jag skulle kunna sitta och bluddra en stund till:) Trots en massa strul just nu känner jag mig så stark och nöjd! med livet:)


Väderöarna



David gör Thaichi på en klippa på Väderöarna"asgarv" Smygande vattenguden har jag döpt possitionen till:)


Denna possition är väldigt avslappnad och jag  ger den namnet, bli ett med berget. Loke kan konsten att slappna av. Slappnat av har vi alla gjort dom här dagarna, denna dag ute på Väderöarna var gudomlig, båtresan ut och hem med historia om sjöfarten, evert taub historier osv var spännande. En lunch på Värdshuset med fisksoppa som avslutning var pricken över i........


Här har vi lämnat Grebbestad på väg ut i yttre skärgården.

I dag har vi varit och tittat på ett Världsarv som finns här i Tanum, hällristningar osv sen tog vi en tripp in i Norge och kollade Älgfallet, ett enormt stort fall i vacker natur. Vi har  sedan ätit skaldjur på stranden med en flaska skumpa:) Ska nu ta sista kvällspromenaden i hamnen, åker hem i morgon. avslutar med två fina bilder på våra badhundar som skött sig exemplariskt på semestern.





Vi hörs i Stockholm nästa gång kära vänner:)


Bohuslän:)


Bigge på en klippa i ett natur reservat som heter Tjurpannan, helt fantastiskt med havet överallt. För att få svalka så har Bigge lagt svanstippen i en vattenpöl. Tur att vi inte kuperar våra Rottweiler:)



Loke ligger åt rätt håll  för att visa utsikten från våran klippa på Tjurpannan! Här har vi legat i dag och lyssnat på sommarprataren Katarina Januch:)



Morgondopp:)

Tjing e ling så länge!!!!


Klippkväll

Med våra mobiler fick vi lite salta bilder från Bohusläns klippor:) Dessa klippor har vi 5 minuters promenad från vårat hus. Vi har det helt otroligt bra här. I kväll satt vi på klipporna och åt ost när solen gick ner.... Mys. Det funkar bra med hundar på Västkusten, dom är välkomna på dom flesta ute serveringar.

I går kom en servitör fram till mig när vi lunchade och frågade....Det är en Jackrussel va? Undrade om han skojjade och vilken hund han syftade på??? Jo de va Bigge!!!!:)   När David kom  tillbaks trodde han att killen körde hundtricket för att limma:) Men våran servitris sålde på oss Franskt vin som enligt mig var väldigt Italienskt så"hmmm"
Detta brattsplace är sådär:)








Kan man önska sig mer av livet?????



Det är lätt att fånga dagen här och det behöver jag väldigt mycket efter en jobbig tid på jobbet.......




I morgon åker vi till Smögen:) på en heldag! Det blir nog en hel del skaldjur där också! Förutom osten i kväll blir det mest SKALDJUR mmmmmmmm.....SO LONG!


Grebbestad

Vi skickar en saltstänkt kram från Västkusten Bigge Loke David och Jag♥  Här är så vackert och mysigt!

Vi har det mysigt:)

I går tog vi en tur till Sigtuna och gjorde två flugor på smällen kan man säga:) Vi  fick en mysig utflyktt och sen besökte vi Mamma på hemvägen.
Sigtuna är en otroligt  trevlig plats:)


Små mysiga hus och gränder, en fin hamn osv....



David visar Big en liten fågel:)



Fika på Tant Brun. Bigge är nyfiken på Dockan:)



Gott kaffe och goda frallor.



Bigge syns med på alla bilder i något litet hörn:) Sötnosen"love"

När vi gått runt i stad och hamn kände vi oss nöjda. Åkte sen till Bro där vi köpte jordgubbar och glass som vi tog med oss till Mamma.


David passade på att hjälpa Mamma med lite pyssel på gården som hon inte orkar nu för tiden.
Mammas gård är nog den finaste i hennes område! 



Det är nu tre dagar sen jag påbörjade detta inllägg, men pga av åska, regn och skitväder så har jag  fått avbryta  mitt skrivande några gånger.

 Vi kom just hem från en trevlig kväll hos min syster med goda räkmackor och en som vanligt livlig släkt träff där även Pappa var med:) Sandra fick en så fin oljemålning av Morfar i förskott inför 18 års dagen:)

Vi har det toppen på semestern så här långt....Att bara vara tillsammmans med de sina värmer:)
På Fredag morgon åker vi till Grebbestad på Västkusten, jag, David och hundarna. Lovar att jag längtar:)


Nygrens här:)

Mätt och belåten är man, åter igen har vi grillat , njutit av en ledig dag på alla tänkbara sätt. Hundarna har fått simmat nere på Mörby och gått på en något svalare promenad en vad senaste veckan bjudit på"phuuu" Lite trött är man efter ett besök av min bror med familj och min syster. Trevligt hade vi i alla fall:)


Efter en skön badstund på Mörby med småkusinerna som var badsugna, även vi badade såklart, så afterstrandade vi hemma på altan Angermund:)



Cilla och Mattias mina kära syskon:)



Här är Viktoria med, brorsans fru.



Kusin Ruben!



Kusin Franz med Loke och Bigge!


Vi blev sittande till på småtimmarna och spelade gitar och sjöng. Sebbe och Mattias delar sitt musikintresse och det är kul att se när dom går i gång.....:) Våra grannar tackade för den fina underhållningen under fredags kvällen.
Det slår mig att dessa två killar är väldigt lika varandra, både till utseende och på många andra sätt:)


Klockan hann  bli mycket innan vi kände att det var dax att avrunda kvällen:) Småkillarna var med in i det längsta och busade!!


I dag har Sebbe varit med familjen Nygren  på Grönalund hela dagen, en present i efterskott till Sebbes student:)
En kul present tycker jag. Hoppas ni haft en kul dag tillsammans! Hoppas Cillas date blir bra i kväll också:)
Tack för en rolig semesterträff!!!!!


Den börjar kännas...semesterkänslan:)

Det tar ett par dagar att landa i att man är ledig tycker jag. Men det finns vissa hjälper; som allsång, mord i midsomer, rosevin och självklart solen:) Att sitta ute med ett värmeljus och höra mina fåglar prata uppe i skogen är otroligt skönt vid den här tiden. Hundarna ligger utslagna på trallen och njuter av lite svalka.
Sandra och jag var ute på lite utflykt i dag. Klippning hos Carol för Sandra som jag skjutsade tlll, sen skulle jag köpa bikini i V-by....Sandra som hade hungersnöd kunde inte kompromissa med mig"grrrr" Då dök Jessica upp i V-by som en räddande  ängel och fixade så att vi tog Lindex först och att vi sen alla åt lunch tillsammand:)

Vincent var självklart med" Sandras ögonsten" Han göe henne alltid på gott humör, mig med:) Hur som helst var det gott och trevligt med en lunch som inte var planerad!
I går var jag nere på Mörbybadet där jag kan ha med hundarna utan riskera tjafs. Vi hade två jättesköna timmar med sol och bad, repris i morgon:)

Så här skönt har vi det i skuggan på Mörby, vi får bada lite bredvid stranden och det finns massor med härlig skugga för oss:)



Här syns vi hundar i skuggan bakom Sandra och Alexander som var med och badade:)

Jag känner en stor ödmjukhet för livet när jag sitter här på min lummiga baksida inlindad i en filt, med en svart&grå vid mina fötter, ett  glas vin och några härliga lediga veckor:)
Mina tankar går till Nova som inte är med oss längre. Det gör ont, men jag har dom mest underbara minnen kvar av dig min skatt. Ingela hade på ett sätt rätt när hon sa till mig att jag hade tid att ha henne kvar och bearbeta det hemska med att hon var sjuk och skulle lämna oss. Jag hade svårt i många månader att över huvudtaget ta in vad någon sa till mig om att mista Nova!  I dag har även Visca lämnat oss för tidigt och jag är så otroligt ledsen för det! Hoppas att det inte är någon stor hemlighet jag röjjer, då alla vad jag vet känner till att Visca är borta. Vi som har barn från Visca har ett ansvar att förvalta den hundens arv vidare tycker jag:) med glädje och stolthet!

Nog om det, men man har tankar som snurrar! Ha de i solen....kramizzzzz


RSS 2.0