några fina bilder!Tror att jag och vi i familjen börjat acceptera att Nova är sjuk och inte kommer att klara denna cancer, jag har gått genom en massa faser dessa dagar och gör hela tiden. Men Nova ger mig kraft på något konstigt sätt,  hon är så klok och trygg. Jag vet att hon kommer visa mig när hon inte vill mer och det ger mig ett lugn!
I dag har vi mediterat på em med Delfinmusik, när jag kom hem halv två så kände jag mig sååååå trött, MEN efter 30 minuter mellan Nova och Loke med den härliga musiken så kändes det mycket bättre. Vi tog oss sen runt golfbanan och det var kul att se alla spår i nysnön som både Loke och Nova följde, snacka om att näsorna är helt otroliga, det ser man så tydligt i nysnö.
När dom tuffa grabbarna kom hem "big och David" så bestämde vi oss för att lyxa till det med Entrecote med tillbehör.
Både Amanda och Robin är här i kväll och jag känner mig glad att få samla alla runt bordet och mysa!!!!

Extra kul är det att få visa lilla Vincent i detta inlägg, han charmade oss med storm. Jessica är också ett stort stöd för mig i det som händer nu och en av gåvorna som Nova gett!! Vill tacka Madelaine också här för din omtanke och ditt engagemang, tyvär så är det inte trots alla duktiga veterinärer lönt att dra igång plågsamma behandlingar för Nova,

Vi fortsätter att ta en dag i taget och njuta an stunden, det borde vi göra oftare som hundar gör!!!!!

fånga dagen!

  
Kan det vara husse som kommer?

Vi tar en dag i taget i taget just nu och stundvis känns det bra. Vi ser till att fånga alla stunder vi kan och njuta av Nova och varandra.

Vi njuter av stunden!!!!!!I dag har vi träffat Jessica och lilla Vincent, han är en liten bedårande kille. Vi har varit ute och gått och lekt med boll också. Jag går helst själv med Nova nu och låter henne välja vart vi går"uppskattat"
Hon viker inte från min sida sen ett par dagar och det är för att hon känner min oro och att jag är ledsen tror jag. Kan tyvär inte spela teater för henne hon känner mig lika bra som jag känner mig själv.
Därför har jag valt att inte prata med någon om våra ledsamheter då det berör mig så djupt.  Det kommer en tid då jag kommer behöva prata det lovar jag!!!!!!!!!!!! Annars så mår alla bra, Bigge och Loke är med husse på jobbet, och kvällstid myser vi i soffan.
Tack igen för att ni hört av er kära vänner med fina och tröstande ord, dom värmer jag lovar!


Tack

Tack alla ni som hör av er och stöttar, I dag har det varit en tung dag!!!! Jag har fått inplanterat att det är så här det är och det kommer inte bli så att jag vaknar ur en dröm ,svettig med hjärtklappning och känner Nova vi mina fötter och kan tänka att det var bara en dröm.........

 Vi har haft en bra dag i alla fall  Nova är trött men vid gott mod, hon  undrar nog varför mamma hela tiden pussar, kramar, gosar och försöker vara så "glad"

Det som är mest sjukt är att jag redan sörjer henne fast hon är kvar hos oss!!? I kväll har det varit lite bättre i mitt sinne.
Min älskade son gav mig en lektion i medveten närvaro och lite filosofi osv. Sebbe har trotts sina 19 år tacklat en massa tråkigheter pga flickvännens tråkigheter,

Nova hälsar till alla som tänker på henne, och det gör vi också, jag har haft svårt att prata med vissa som ringt och det beror inte på att jag inte vill, men att jag blir så ledsen vilket inte hjälper Nova

Många kramar till våra vänner!!!!!

Det blir aldrig mer som förut!!!!!

Jag tänkte berätta för er som känner Nova eller oss i största allmänhet att allt har stannat upp och vi inser att det blir aldrig mer som det varit.
Min bästa vän och familjens bästa vän, Bigges och Lokes förebild och den mest godhjätade individ på jorden har fått cancer. Det går sakkta in i mitt medvetande att det faktiskt är så och inte en ond dröm.

Den dagen vi hämtade Nova för sex år sedan har vi på videoband, vi var så oroliga att vår Casper skulle göra henne illa liten som hon va. Nova och Casper blev dom bästa och käraste vänner, när Casper åkte till hund himmelen för lite mer en tre år sedan  och Nova satt och tittade ut genom fönstret och väntade på honom tänkte jag inte tanken att hon skulle behöva åka till honom så här tidigt!!!!!
Loke kom sen till oss och Nova tog även honom till sitt hjärta, hon hade nog kunnat ta ett fotbollslag under sina vingar med sitt stora hjärta tror jag.
Att även Bigge fått så mycker trygghet av sin moster har vi många bevis på..... Jag tror att hon på sitt sätt talar om för honom att hon inte riktigt orkar med på samma sätt.

Jag har ju skrivit om Novas dåliga öga tidigare, men i min vildaste fantasi så var cancer inte ens en möjlighet!!!! Att hon sedan jul tappat vikt trodde jag hängde i hop med att vi satt alla hundar på ett nytt superbra foder med lite fett.

Men nu är vi här där vi är, jag har gråtit floder och haft chockfas och nu den fas som gör att det börjar planteras i mitt system att hon faktiskt är sjuk och att det inte går attt göra något. Onkologen som vi i dag träffade gav lite olika livlinor till behandlingar. Om det funnits någon procent hopp i dessa livlinor så hade vi nappat direkt, men det var baara en massa hemskheter som Nova ska slippa gå igenom, Om någon vill Goggla på carcionom så får man en bra bild av sjukdommen och dess hemska framfart.
Tydligen så är det mycket vanligt med denna typ hos både djur och människor.

Vi har tagit ett gemrnsamt beslut i familjen att medicinera med ett preparat som våran onkolog rekomenderat. Om tre veckor ska vi träffas igen om inte Nova blir sämre, och ta prover och kolla lymkörtlar och hennes status. Hon kommer leva som vanligt och självklart bli tusen gånger mer bortskämd en hon redan är, få massor med smör, kött och protuiner som är stärkande och inte uppskattas av dom jäävlarrrrr canercellerna.

Man vet aldrig vad som väntar bakom  hörnet!!! Jag vill passa på att tacka er kära vänner som hört av sig till oss. Vi har fått ett par vänner genom Nova som kommer vara genom livet och  bara det är något som hon alltid kommer stå för. Jag behöver inte säga vad ni heter för ni vet!!!!!!

Vill bara säga en sak till, vi kommer inte sätta på några offer koftor pga detta, det gör inte Nova frisk utan jag önskar att ni ringer eller kommer hit och träffar Nova, hon älskar så många av våra vänner och sina syskon.

Det var inte lätt att skriva dessa rader, tårar skymmer raderna, men jag kommer känna mig bättre efter jag skrivit. Uppmuntrade Amanda, Sebbes flickvän att skriva, skriva.............. när hennes bror  var sjuk och dog förra året. Jag tror på att pysa...........för att ine exblodera.

Till sist lägger jag in några bilder på Nova från i går när vi var ute på en Mys promenad!Vi kommer Njuta varje dag av varenda sekund tillsammans, men det har vi alltid gjort och det känns skönt

Som vanligt är jag öppen med mina känslor, hoppas att ni klickar på kommentar och ger några stärkande ord till oss kram Susanne med familj!

Vinterdag!I morse gick vi ner tll ett litet smultronställe som vi brukar besöka sköna sommar kvällar. Bigge gjorde sig så bra mot denna bakgrund tycker jag:)
Är nu på Tranan och jobbar det närmaste dygnet, tungt känns det faktiskt, två nya barn inflyttade och det är ganska rörigt, risken är att det blir en riktigt tuff natt "phu"

Hackers i farten


Är detta ett virus????

Nova

Läges rapport!!!

Med Angermunds är det bra faktiskt! Några nära och kära har hört av sig om Nova, och undrat hur hon mår.
Självklart  är jag öppen som en bok som vanligt med att berätta.

rtg visar mjukdelssvullnad, såg även ut som en viss täthet i näshålan. Men    man såg inget konstigt i näshålan vid inspektion med kamera. Ett vävnadsprov och ett bakterieprov  är taget från området.
Nu får vi se vad det blir för resultat av detta tråkiga öga!!!!!
Nova är så duktig  själv i  det här jippot, inget stressar  henne direkt" Värre med Matte :)Vaknar i dag med halsont "fan" Typiskt när man är ledig. Det blir ipren och en promenad i solen med hundarnaVackra Nova!


Utkast: Tänk att ...Tänk att du blev så fin Tee ! Grattis till dig och matte, ni blir nog livsfarliga i utst ringarna fram över:)Love you Marie!

I dag är den riktiga första vardagen tydligen för många, själv har det varit mer jobb en det brukar pga strul som vanligt.
David och Nova åkte till Albano i morse för att göra ultraljud på Novas öga. David ringde precis nu och berättade att Nova blev kvar under dagen för att även få en röntgen. Jättebra att det blir ordentligt undersökt, men ni som känner mig vet hur jag känner just nu. Det är i dessa lägen man plockar fram strategier från KBT träffarna!!!
Jag tänker hålla tummarna för min lilla tjej under dagen så berättar jag mer sen.

bilder dag 2Min kritik på dommaren:)

Något stel äldre man med för långa byxor och på tok för stora fötter. Något rödbrusig ansiktsfärg och röda ögon. dåligt omdöme i det stora hela, haltar på vä ben och hasar sig fram. Kunde hoppat över sista drinken i går kväll, men ville säkert imponera på sin dommar elev. Priset pga disharmoni mellan höger och vänster hjärn halva!

world dog-09Vilket gäng!!! Så sammanfattar jag oss som drog mot Göteborg i söndags.) Namnet på alla hundar och två benta kan man få i Lena med Zyrrans blogg inlägg "länkad"
Vi i Angermunds var David Bigge Nova och jag i alla fall.

Vi firade 20 år som par dessutom, tänkte hinna med även lite romantik:/
Första kvällen blev det hotel restaurangen och lobbyn där hundar var välkommna. Till Lillens stora besvikelse så ville ingen följa med ner på stan och gå på nattklubb:) Nja kanske en , men det är hemligt....hi hi hi.

Nå väl det bar ner till Mässan i 20 gradig kyla. Nova och Peg fick eget hotel rum att mysa i. Marie satt på tv,n till tjejerna, såklart:)
Denna dag gick det bra för mina killar. Domare va Eva Eriksson.
KRITIK:
Välutvecklad unghane med utmärkt helhet. korekt bett, bra huvuud, mörka ögon. Kunde vara lite mer utfylld under ögonen. Kraftig hals, mycket bra kropp och benstomme. Kan även utvecklas i förbröstet, bra rygg kors samt vinklar bak, rör sig med mycket bra steglängd.

Detta ledde till en tredje plats och CK. Vi är jätte glada och jag är så stolt över mina snygga killar Fniss!!!!!

Här har vi Marie och Tee. Lilla Tee blev BIR valp dagen efter och jag säger grattis till er båda!Lena och Zyrran vann denna dag, MEN med HP, Grrrrrr sa Lena. Men morgondagen bjöd på CK!! Grattis till er!


Väl tillbaka på hotellet och Nova så visar det sig att våran matgalna tjej hittat en påse med mat uppe på en hylla!!!!! Den hämtade hon ner och smaska i sig, typ några kilo!!!! Allt gick dock bra och vi stannade på rummet för observation några timmar. Det blev en blandning av Mys med ljus och deikatesser i sängen och en Nova som fick upp maten i högar runt hotel rummet "garv" hur låter detta?? Men det var som vanligt i varat liv "helt galet!!!!!!!!!!

På kvällen blev det Grekisk restaurang!

Lillen va ute efter romantik:) Marie var mer inställd på utställning:) Vi vet ju att Marie aldrig gör de dagen före tävling"Asgarv"

Dag 2!

Denna dag var inte våran i alla fall. Bigge fick en tvåa som betyder Mycket god, Typ storlek och helhetsintryck.
Vi är ju dock vana vid att få Utmärkt:) Men utställning är ett spel där det kan gå hur som helst.
KRITIK dag två:

Bra helhet bra huvud och uttryck. Aningen ljusa ögon, kunde ha bättre hals insättning och bättre vinklarfram. Tillräckligt förbröst, tillräcklig kropp, aningen överdrivet bakställ, bra ben och tassar bra päls. Kunde röra sig med lite mer kraft i steget. Lite lång i länden. Priset pga disharmoni mellanvinklar och det överdimensionerrade bakstället.

Kraften i steget hade han rätt i, David hann inte få honom att springa på det varv som bjjöds!! Annars blir man lite matt faktiskt. Men det gick bra för  dom andra denna dag Kul!!!Marie redo att slå Gerad:)Våran dommare och hans lärling coatchen från tv vet ni kanske?
Vi stannade inte så länge utan styrde hem mot Stockholm. Passar på att tacka för trevlig resa till er som var med och grattis till er som fick fina rosetter, vi glömde ju våran CK rosett och visste inte att den dar gratis:)

Äntligen vardag:)

Julen firades hos min mamma på dagen och på Villa Angermund på kvällen!Kvällen före julafton tar vi alltid in granen och här kläs den av mina älskade barn!

Mamma hade fixat det så mysigt för oss med allt det goda som vi önskat oss:)


Vi delade ut julklappar och spelade spel när vi kom hem. Trevligt och mysigt med en hel dag tillsammans.Många skratt blev det när vi spelade absolut överens:) Helt galet spel!


Nyår blev det i Bromma med Helene och Lasse hos deras goa grannar Ragnar och Joke som vi träffat ett par gånger förut. Det blev en mycket trevlig kväll som avslutades dramatiskt med brankår och polis då en lekstuga stod i full brand på tomten. En raket hade blivit inkastad av någon som gick förbi:(
Vi passade på att åka hem i all uppståndelse och skålade in nya året upppe på berget med våra hundar. Blev inte så mycket champagne då Bigge sprang på flaskan!!!Vi har även träffat våra kära vänner Bergs på Juldagen, hunnit med en tripp till Göteborg och ställt hund på World dog. Skriver om det i mrgon kväll. Pga avsaknad av daror så är det lite att uppdarera!Men nu blir det bättring!!!:) Dessa två små manicker åkte min älskade man och köpte på mellandags rean "puss" Nu är det bara tiden som ska räcka till GOD FORTSÄTTNING DÄR UTE!


RSS 2.0