Kanske några mer bilder???

image115image116image117image118image119image120image121image122image123image124image112image114image103image104image105image106image107image108image109image111

bilder

image102image101

Hemma igen!

Blandade känslor med att komma hem! Man längtar alltid hem till sina nära och kära, men det är otroligt skönt att ha några kravlösa dagar med tanke på vad två tonåringar, tre hundar,tre katter och så vidare kräver av en.
Jag känner väldigt starkt när jag får sortera bort stress i min tillvaro att jag hittar ett focus som jag inte tycker om att tappa i vardagen när alla krav och måsten trycker på!!

Montalcino i Toscana kan jag rekomendera till alla som vill ha lite mer en vad man förväntar sig av  en semesterresa, självklart är det bra om man har ett vin och mat intresse.
Det går inte att åka många meter i taget utan att hamna på en vingård med provning eller visning av produktion av just den vingården.
Vi åkte en tur upp i chiantibergens tre distrikt som är helt otroligt vackert med många slott och gårdar, på hemvägen hittade vi en restaurang som va just de som inte är turist fälla! 22.30 blir vi så gott motagna på denna krog Petra "de la fitta, Ja ursäkta men den hette så:) Helt otrolig mat,trevlig personal och full matsal med Amrikanare, det är gott betyg i Toscana Amrikanare:)
Jag som gammal krog kärring njöt av allt detta ställe bjöd på, mat service och det lilla Toscanska extra som måste upplevas!!!!
Många var upplevelserna dessa dagar, det bästa tror jag vi såg till att uppleva, Även havet åkte vi till Porto"San Stefano" Tre dopp i medelhavet:) Annars badade vi i polen varje dag på Piomonte.
Nu är vi hemma och har i kväll firat David som fyllt år 45:) lilla gubben... Jessica med familj kom över i den varma kvällen och åt med oss"trevligt"

Våra goa hundar är glada att ordningen är återställd, Nova och Loke  har varit på Kollo Berg och har inga synliga men:):) Bigge har varit Med Sandra och Robin och har blivit livräddad av Robbin när han jagade ankor i Lagunen, simmade tills han sjönk...Lyssnade inte på lillmatte, så Robin kom till unsättning i sista stund.
Vi är ju vana vid att Bigge balanserar på en skör tråd!!!

I morgon lägger jag ut lite bilder på sköna Toscana! Godnatt!

ITALI SE UPP!

I morgon bitti åker vi iväg på en välbhövlig semester:)
Varför har jag separations ångest jämt från mina barn, hundar och katter. Dom är nog glada att slippa mig några dagar:/Ps, David ser fram mot bilkörning runt  Rom i morgon"ler" Tjao!!!!!

Montalcino vino fino:)

image100Kunde inte låta bli att dela med mig av det röda guldet som kommer från byn i Toscana där vi ska bo!

Resfeber:)

Känner igen känslan av resfeber, eller separations ångest beskriver nog mer min känsla:) Men jag ska stålsätta mig och lita på mina barn, svärmor och familjen Berg som ska ha Nova och Loke hos sig.
Sandra och Sebbe är ju stora och fullt kapabla att ta hand om hus och djur"eller" :)

Det ska bli så mysigt att i fem dagar få njuta av Toscana, Brunelloviner, sol och min man!!!!

Helgen har varit trevlig med besök av Alicia som hunnit bli nästan fem veckor. Vilken go bebis.. Min syster Cecilia och Davids syster Susanna, svärmor och pojk och flickvänner va med på lördagkväll och umgicks runt middagen.
image98
Söndag var David och jag ute och tränade hundarna på fm, la spår till Bigge och sprang på Älg, höll på att göra i brallan när det knakade i skogen och en jätte Älg kommer älgande rakt framför mig:)
Bigge fixade spåret galant även om det blev lite sne spår just där Älgen korsade. Vi tränade sen lite annat smått och gott och det känna kul att Bigge är på igen och helt sig själv igen. Det visade han även i fredags då han åter igen gjorde ett försök att ta död på mina läs glasögon"skam den som ger sig...! Det gick dock att trycka tillbaka det repase glaset och ligger jag ner och läser så håller sig dom skadade skalmarna på plats"ler" Dom som jag fick betala 250kr för sist han fick tag i brillorna!

Nej nu ska jag åka och handla tuggben och tennisbollar till hundarna och försöka hitta en bikini till Italien"fy"

Moster Susanne med Alicia!


A

image89

Halsfluss och Grolle!


Ja vi börjar med halsarna. Två ungar med halsont så in i bängen, Sebbe på åttonde dagen och Sandra på tredje och med skit hög feber.
Vilken tur att jag var ledig i dag och kunde vika dagen till Vårdcentralen. Mycket duktig Doktor som tog alla tänkbara prov, Sreptococker,snabbsänka och körtelfeber. Det blev Pencilin för båda:) så nu hoppas vi att det blir bättre med dom små.

Min kära make har efter ett antal års tjat köpt en Grolle"suck" leksakerna för min man blir bara dyrare och dyrare, vad ska jag säga??? Tyvär luktar det så otroligt illa om avgaserna så David får nog  kolla topplocket:)

Bigge och Nova har i dag vallat sin matte nere vid Säby, vi tränade lite fot, stanna och ligg i solen. Kul att varva dessa släktingar dom blir så peppade:)
Njut av GROLLE bilder nedan"suck igen"

image81

image82

image83

image84

image85

image86

image87

KBT

I dag har jag pysslat med kognitiv beteende terapi :) Det är ju det jag ska vara bra på i mitt jobb "ler"
Nova och jag gick längst en hage med elstängsel 500 m och jag tackar dig min underbara hund för att du står ut med mig"love"  

Det kanske är svårt att förstå för dom som inte sett en jävla huggorm sätta tänderna i sin älskade rottweilers näsa
 att man kan få sådan fobi som jag fått!!! Men jag jobbar på att utsätta mig för liknande sitiationer som i dag för att få bort rädslan. Nova fick en super stund nere på stranden vid Hammargården själv med matte i em och det är hon inte bortskämd med.
Bigge och Loke fick följa med Sandra och Robin Till Säby på fm och bada, vilken lycka för killarna:) Helt otroligt att få sådan suport, jag hann städa, sola, pyssla och njuta i solen efter en jour natt på jobbet:) Bigge va tydligen i vattnet hela tiden simmande utåt så Sandra fick lätt panik att han skulle försvinna ut till Birka:)

Har ni sett bilagan SEMESTERTIPS i Dn i dag??? Visst är det Anja på framsidan? "Novas mamma och Bigges Mormor"
Ja Lena min första bild har jag lyckats lägga in "skit kaxig" vet inte riktigt hur det gick till:)))
kanske försöker igen!!
Vi har haft en så otroligt skön kväll med grill, sol, promenad osv nu är det dax att inse att jag jobbar 10 i morgon bitti:)
Bilden på inlägget nedanför är på Davids Mamma och bror förra helgen när vi jobbade här hemma! Kramizzzz!image80

Kolla Lena!!!!

image79

Ledig i morgon:)

Har Hojjat till jobbet nu i två veckor nästan varje dag, i kväll var det solnedgång när jag kom över lullehovsbron"vackert" som fan.
Helene och Ronja kom över på dan och mös i solen, så trevligt både för mig och mina hanhundar som är så kära i Ronja (labbetjej) Vi satt uppe på berget och solade lite innan vi åt lunch på nya altanen på framsidan, man får nästan lite medelhavskänsla så här i början på Maj. Tack Helene för ditt underbara sällskap:-)

David och Bigge stressade ner till färjan för att åka på ringträning. men...tre stora långtradare sabbade deras träning då dom skulle få vänta tre färjor:-( David var rejält sur när jag kom hem, han var laddad för ringträning efter Biggs konvalicent. Men det blir inte alltid som man tänkt sig!!!
Det blev en massa kryss på altanen i stället, och vi satt en stund med ljuslykta och en öl ute när jag kom hem .
I morgon är jag ledig och kanske vågar jag

En underbar Solig helg!

Vilken toppenhelg:) Massor av Sol och bara vara. Sonja har varit helgens höjdpunkt (kusin) hon har ångat på här i två dagar med sådan energi.
image76

image74


David och Ronny har tokjobbat och hunnit massor, medans jag svärmor, svägerska stått för mark service och solat och haft det skönt.
image71

image72

image73

Jessica och Lucas kom över med Eroz och Zicco nu på sena eftermiddagen, det blev lite bus på tomten och en promenad med fem solvarma hundar, Bigge behöver träna på umgänge med morbror Eroz då han går igång av hans blotta närvaro"ler" Eroz tar det med ro dock, Lucas hittade 5 golfbollar på promenaden och pratade oavbrutet om att han vill....! börja spela golf. Ja du Jessica, varför inte det är stora pengar i Golf och Lucas verkar På.....

image77

Nu har söndagslugnet sänkt sig, David har självklart lagt sig, Sebbe och Amanda tittar på film, Sebbe har feber och känner sig hängig. Sandra och Robin sitter och fikar i köket, hundarna är så slut så jag fick nästan ta pulsen på Bigge för att se om han levde, de gjorde han som tur va:) Jag surfar på denna goa må bra känsla in i nästa vecka.........Hade så jätte bra!

lite tid över!

Borde sova nu, David är alltid så duktig på att lägga sig i tid även att det är fredag. Jag har ett behov av egentid, att få samla tankarna och bara få va, Alla mina djur samlar sig runt mig när jag sitter och filurar, jag tror att vi går ner i varv tillsammans.
Valborg blev såååå trevlig, vi var nere hos våra grannar Skoog som har Ekeby gård här i området, vi som firade in våren var dom gammla vanlga grannarna plus några nya som nog insåg ganska snart att dom hamnat i ett galet gäng:) vi eldade hos Kraft och sjöng för Kung och fosterland och sen blev det trevlig after eld vidare hos Skoog.
Dagen efter va dessvärre under stålhjälm och jag hade lovat att jobba pga personalbrist på jobbet????? Hur dum är jag?

Mycket är det på jobbet men det känns ganska bra efter omständigheterna så jag blir kvar en vecka till:):)

I morgon kommer svärmor svåger svägerska och kusin Sonja. Kul för det var så länge sen vi sågs. David får nog lite hjälp med altan bygget som artar sig enormt ( bilder kommer snarasts)
I kväll kom jag iväg på pump också mmmmmmmm va underbart de e att bara köra skiten ur varenda muskel i kroppen. Jag tror att Bodypump är den genom tidernas bästa träningsform, känner mig som en som provat allt.
Worldclass tidigt 80, Yvonne Linn s  på rådmansg sent 80, Massor av styrketräning löpande till barnen kom, sen workout pass till 96 när vi köpte tomten!!!!!!
Sedan blev det 2 års underbar vila!!! Husbygge!
Men sedan 98 har ja bannemej tränat på med les mills underbara program med lite uppehåll 02 då jag fick mitt diskbråck i nacken. 10 månader utan pump "sorg" va de!
Men hur som helst så skulle jag inte klara mig utan min träning pga av min skada och jag är benägen att tro att dom som inte sätter av tid till friskvård får betala av i sjukvård senare:) Domedagsprofeten talar!

Mina älskade barn är nog ganska skoltrötta nu och vill ha sommar jobb, har ni något tipps så gör ett inlägg.dom skulle nog klara det mesta tror jag, men sandra blir 17 i sommar så det kan vara problem med åldern.

Nu är det knappt tre vecor kvar till Toscana och det ska bli mer en skönt att komma iväg till detta underbara land. tredje gången för oss tillsammans:) Vi har bara possitiva Italien minnen och nu när vi firar 20 år tillsammans så blev Italien självklart.
Nej nu rinner tiden som vanligt iväg Godnatt alla vänner!

RSS 2.0