Gott nytt år

Önskar  Susanne med familj!

Blogg abstinens!!

Våran hårdisk står hos Lena och det betyder att vi inte har någon dator just nu:(
I kväll har jag lånat sonens bärbara för att uppdatera mig lite i  olika forum.

Julen har glidit förbi ganska smidigt tycker jag, trots en skit jobbig förkylning veckan före. Jag är ingen stor jul diggare alls!! Trots det har jag skapat mycket traditioner runt jul för mina barn som dom har förväntningar på. Trots att dom är stora nu så vill dom ha det som vi brukar, Sebbe skrev till och med rim på klapparna"ler" Jag åker liksom med i allt, men jag gillar det inge vidare.  I kväll är min första relax kväll, David är i Vingåker och jagar och jag har varit på REA i Barkarby. 

Jag håller på att göra ett litet bokslut inför det nya året nu när jag har en sekund för mig själv, ursäkta med Bigges huvud i knät"love"
Trots att jag blev 47 i Oktober och trodde att jag var lite luttrad i stress världen så lyckades jag hamna med EKG lappar på bröstkorgen i Juli på Ekerö vård central!!!

En skada som jag drar med fortfarande plus en sjuk arbetsmiljö ledde till sjukskrivning i några veckor! Kan bara konstatera att den fysiska och psykiska hälsan hänger ihop.
Sen blev det jobb byte osv som ni som läser redan vet!!! Jag lärde mig något i alla fall genom att byta jobb, gräset är inte grönare någon annan stans, inte i min branch i alla fall!!!

Nu är det bara framåt som gäller........Mindre jobb för mig, men lite med barnen på Enigma pga att jag älskar att jobba med dessa barn.
David ska tydligen till Frankrike och jobba på Bi Puranens slott i Januari och Februari, vad ska jag säga?! Det blir tufft men jag är luttrad enda sen barnen var små, Efter 5 år i Hässelby trodde alla att jag var ensamstående:)

Våra hundar lider ingen nöd, Loke är i väg och jagar, Bigge spårar på. Nova har fortsatt problem med ett öga och ska till Albano på ultra ljud .

Passar på att önska GOTT NYTT ÅR om vi inte får till datorn Kramar Susanne med flock:)

God Jul

GOD JUL! Alla kära vänner som hälsar på här i min blogg! Hoppas våran och eran jul blir så ro full som vi alla önskar och att vi passar på att vara extra snälla mot varandra!
Många kramar från Susanne och hela flock Angermund!

Trasig dator!

Våran dator har sagt upp sig "snyft" Alla bilder som ligger i denna burk och ger mig panik att dom bara ska vara borta!
MEN enligt Lena W där datorn nu befinner sig så är det lugnt!!! Hon har lovat att rädda alla semester minnen, hundbilder, baler osv som inte vore kul att förlora.
Tack för i går föresten Lena och Kenneth, vilken god mat och vilka mysiga timmar i erat kök! Annars så är läget som följer... Jag är super förkyld sen en vecka tillbaka och har varit hemma från jobbet ett par dagar med rinnande näsa som nu lyser röd som en mogen tomat:( Det har ju mest regnat varje dag och man känner sig lite låg minst sagt. I dag har ju solen tittat fram ett par timmar och jag passade på att gå med David och Bigge på ett spår, tyvär så gick det inte så jätte bra som det gjort dom sista spåren, men det har frysit på under natten och spåret gick framför ett gryt och det var där som det blev problem. Han spårade sen tillbaka till början och sen var jag ett störande moment som stog kvar och inte visste vad eller var jag skulle göra av mig själv. Han började vinda efter mig och sen valde David att avbryta. Men det är så kul att se honom jobba, han har blivit så noga och säker. Dom fortsätter att kämpa på killarna i jul helgen!

I dag är jag på Tranan och jobbar extra och passar på att skriva lite, sen blir det inte så mycket tid till något annant en att komma ikapp med julbestyren!!! phu det är inte läge att bli sjuk veckan innan jul. Som tur är så ska vi till mamma på julafton och äta och det minimerar mina förberedelser till att lägga in sill, göra några röror och köpa lax som jag ska ha med, det kan man överleva känns det som. Nej nu kallar plikten, en lång härlig promenad med en glad kille på Alviks strand "kunde varit värre":)

Hej hopp!

Några rader i December regnet! Jobbar i kväll på Tranan för första gången sen jag slutade här, härlig känsla att vara här faktiskt, det blir toppen att ha detta som extra jobb känner jag. Har varit på besök i Täby på en enhet i kväll med en av barnen som ska flytta dit efter nyår. Vilken härlig kväll pizza med ett härligt gäng killar mellan 15-23, många skratt och tokerier alla autism:)

I går hade jag en ledig dag som spenderades med min son, inte så vanligt att få rå om honom en hel dag. Vi handlade lite julklappar och fixade lite saker som var viktigt att ordna, sen åt vi lunch tillsammans. På kvällen så "tro det eller ej" bakade jag en underbart god julkaka och gjorde riktigt goda älgfärsbiffar med gräddsås:) Ungarna hade sina kramisar hemma och det vart en mysig kväll!

Annars så regnar det ju mest hela tiden som ni säkert märker!! Man får hitta strateskier för att inte bara vilja dra ner rullgardinen och lägga sig under täcket !!!
MEN MEN hundarna måste ut på sina promenader och nu börjar Idolfinalen så man får bita ihop och hoppas på lite sol någon gång!

Anlagsprov ViltspårAllmänt omdöme: En mycket spårnoga och spår säker hund.
Hunden ringar förträffligt i vinklarna.Finner viltdelen utan problem.

Domare var Eva Brenkle-Hangren! Hon tyckte att det var en fröjd att se Bigge i spåret. Hon uppmanade David till att satsa hårt på viltspår då hon tyckte att han har stor talang:)Dom duktiga killarna är hemma efter sina bedrifter"Love"Lite godis är man värd i kväll tycker Bigge, Nova tycker att hon ska ha lite godis för att hon stått ut och fostrat denna systerson till vad han är i dag!

Vi passade på att äta lite gott i kväll och fira Bigges dag. Vildsvins stek med honung och citron.Oj vad gott!!! Vi är så bortskämda med dessa råvaror i frysen. Vildsvin är så underbart gott.

I dag när jag kom hem från jobbet var det lite ljust fortfarande, självklart passade jag på att ta Nova och Loke på en lång härlig promenad, utan Bigge känns det nästan inte som man har någon hund:) Lungt och skönt med kontrol hela tiden. Tänk att denna lilla juvel orsakar ständig kaos i flock Angermund:) 

Adventsbilder!Sebbe och Amanda mätta och förhoppningsvis belåtna efter Adventsbordet!

Samling i köket kusinerna Sonja och Alicia delar uppmärksamheten med hundarna, mest Bigge som ser till att ingen annan tar medelpunkten i livet:) Alicia tyckte han var en lustig prick som hasade över golvet! Såg ut som han gärna tagit ett tag i blöjbaken och ruskat om lite"lekt"

Nu dröjjer det ett tag tiils vi får träffa Alicia igen, man hinner nästan inte med så fort går det för dom små grynen att växa och utvecklas. I maj ska Susanna ha barn igen och då ska denna lilla bli storesyster!

Snart är det jul "herregud" Nu kommer nog julstressen krypande
 

1 December!

I dag börjar jag på Brunna igen med blandade känslor : /  Helgen har varit helt galen.
Fyra dagars ledighet bara svischade förbi..... Nova blev ordentligt undersökt av en ögon veterinär i fredags på Hässelby pga sina ögon problem. Vi börjar med en 20 dagars kur med kortisonsalva i båda ögonen och lite vätska efter salvan. Tydligen så är Novas hud runt ögonen förtjockad  och hon är iriterad i vänster öga, vad detta kan bero på fick jag inget svar på, men hennes tidigare frulunkolos kan vara orsaken, vi får se vad som händer??

Fredag kväll var det släkt advents träff, Susanna, Alicia, Anita, Ronny, Marina kom över och vi åt lite skinka, sill osv, trevligt! När alla åkt hem svimma jag av trötthet  som har smygit sig på mig pga att jag sista månaden jobbat så jäkla mycket, sov som en stock hela natten men var trött hela lördagen också.
Sandra och jag var i Vällingby en stund på em och sedan bar det av in till stan för en kväll med Carol. Vi åt på"en Grek till på söder" och sedan hamnade vi på Cafe opera!!! Shit att detta ställe blivit ungdomsgård:(  Vi kände oss som morsor på stan:) Men hur som helst så var det trevligt att träffa Carol och det var en lyckad kväll.

Första advent var jag om möjligt tröttare en vad jag varit någonsin! Mycket av dagen tillbringade jag med min talbok i sängen och till Söndags middag blev det Pizza för hela gänget!

Ska nu börja att bli bättre på att vara ledig någon dag då och då och landa här på Ekerö!

Hoppas att det ska bli så här fint snart igen med snö istället för regn, lera och mörker!

RSS 2.0