Missade Påsklovet!!!

Vadå slut på påsken?!! Jag glömde att det är påsklov efter påsken:) Sebbe är den som mest tärt på nerverna denna vecka.. Tjejbesök från Umeå som spårade ur, Kryssning till Åbo utan pengar mm. mm.
Men för hans del är det bara att skaffa sig ett jobb för att finansiera sina dyra vanor, nu har Mor och Far fått nog.

Bigge har fått en sväng av förmodad Kennel hosta och var så ynklig på onsdagsnatten. de var tyvär samma natt som Sebbe med gäng levde rövare här nattetid!!! Hornen växte ut på mig, de spelar ingen roll om det är hund, katt eller unge som är sjuk MAN visar respekt!  Natten efter spenderade Tjejerna på annat Hotel" ler snett"

Nu på fredag kväll så mår Bigge bättre, lite snuvig och hängig men inte värre en att terra sin moster Nova med att sno alla leksaker som inhandlades på mässan, Nova är som sin Mamma Anja att hon vill ha något i munnen jämt, sen går hon och mallar sig och svänger på kroppen i timmar om det behövs!!! Men det är inte lätt sen Bigge kom:)
Vi har sett avslutningen på Lets dance i kväll hela ligan, min favorit Tina var värdig vinnare. MEN vilka intriger det blir i familjen när man tycker olika"ler" på liv och död!!:)

Lyckades få in en arbetsdag mellan ledigheterna i dag och överlevde faktiskt"ler igen" Fick hintar om att vissa jobbkompisar kollar min blogg KUL!  Avslutade dagen med en Pump!!!! Så Skönt, Snart Bikini i Toscana HI HI.

I morgon river David våran veranda på framsidan "tår" Nostalgi,,, Vi byggde huset för elva år sedan och nu ska vi riva??!!  Jag vet att det kommer bli så mycket bättre och att det inte går att ha kvar skiten som håller på att gå sönder. MEN på denna altan har mina små barn vuxit upp, Casper har haft sin plats i alla år osv osv. Dessutom så är David som konstruktör så skicklig så det är en designe på våran altan som är personlig!!  MEN det nya kommer bli bra det är inget snack om det . Vi är ju lottade med en så underbar tomt både i storleksordning och altan lägen så det är bara att se vad David får till, Har aldrig blivit besviken!!

Annars så önskar jag alla en underbar helg!!!

Bokslut Påskhelgen!

Annandag påsk avslutades med Tacos och mannen som kan tala med hundar "Cecar" Helgen har gått i hundens tecken väldigt mycket med tanke på Lilla Stockholm och allt vad det innebar. I dag har det tok snöat mest hela dagen och Big halltade lite i går så jag gick ett spår här uppe i skogen som var trixit som sjutton för att han skulle få gympa hjärnan lite utan att ta ut sig kroppsligt. Helt otroligt duktig är han, spåret låg en timme och det snöade minst 6-7 centimeter på spåret innan vi gick på, Men han tog alla vinklar och vägar över gångar och även att snön fortsatte att falla så jag knappt såg något så ångade han på, Kul då det var ett tag sen vi spåra!!

Nova fick också ett spår med samma goda resultat plus att vi körde lite träning med inkallningar och fotgående, som avslutning gick Nova och jag 1,5 timme i rask takt på slim promenad"ler" vi behöver det båda två!
Tog även Loke på en sväng då husse jobbade med papper dom tre timmar jag pysslade med hundarna.

I fredags gjorde jag mig lite illa i en incident på jobbet så jag har haft lite inskänkning i rörelse mönstret i helgen, det är tyvär alltid nacken som tar stryk när jag får gå in i sridens hetta och detta ledde till att jag tog en dag off i dag.
Men att vara ute med hundarna funkar trots allt.

I går tittade vi över till Jessica och tomas och fick god mat, David gav i bröllops gåva en snickardag i vår med altan bygge så det planerades en del. Eroz och Jessica va helt slut efter en dag med träning i hemvärnet dit dom tillhör. Eroz är en natur begåvning på spår och allt vad dom tränar där, kul och trevligt va det och Sandra hängde med och mös med Lucas, Kul att träffa hundarna också.

Påsk afton blev en trevlig tillställning med familjen Berg, vi har mer eller mindre blivit släkt kom vi på Cicci och jag, dom sista åren träffas vi jul, midsommar, påsk och har någon typ av semester ihop "ler" vi har alltid så trevligt tillsammans.

Annars så har lugnet lagt sig över Villa Angermund, David har lagt sig Sandra och Robin ligger och ser Wallander. Men Sebbe har helt plötsligt fått tjej besök från Umeå!!!? Naima som han träffat två gånger i Umeå med kompis har åkt buss ner till Stockholm för att hälsa på, MEN Sebbe ska då på kryssning i morgon till Åbo "SUCK" Det blil morgondagens lilla gåta att lösa för mamma Susanne "spännande att ha tonårsbarn" Dessutom var kompisen livrädd för hundar insåg jag när Bigge ånga fram och skulle pussas!!!!!! Det blir en spännande vecka, är ledig tre dagar nu och ska försöka bli bättre i nacken och höger handen .

Avslutningsvis vill jag gratulera Lotta och Lena till dom fina resultat ni gjorde i lördags, tacka Ingela för ditt suport och dina tårar när David och Big vann, vilket team vi är. Marie du gjorde också ett jätte jobb som ställer upp Påskafton som handler:) David har tränat här hemma i köket i kväll på att stå bakom big i utställnings possition och jag kan inte annat en le över den gnista han fått. Dom blir farliga i ringen dom där två!!!!!

Ja det är som vanligt när jag landar vid datorn och får skriva lite dagbok, tiden snurrar på, dags att sluta sina gröna för den här påsken och hälsa vardagen tillbaka Godnatt!!

BIG PÅSKSMÄLL" BANG" PANG!!!!

Vi är så glada att Bigge och David tog hem vinsten i Juniorklassen och blev andra bästa hane på Lilla Stockholm mässan Älvsjö! Och fick CK.

image37

Även bror Hector och syster Zyrran placerade sig i täten även dom med CK, vilken dag!!!!!! 

Jag vill bara säga att jag är så stolt över mina killar, David du är helt otrolig ni var så snygga ihop i går "LER"

image38
Tack för trevlig dag till gänget som var med!


Glad Påsk :)

image34En riktigt trevlig påsk helg till alla vi känner!!!

Hoppas ni får många påsk pussar och mycket godis. Själv jobbar jag hela påsken men det måste någon göra och det går att förgylla tillvaron på jobbet en helg som denna med fjädrar och massor med godis!!!

På lördag är det dax för Big att visa upp sitt vackra Ego på lilla Stockholm Älvsjö mässan, Vi hoppas att all träning har varit mödan värd så att han kan visa sina tänder utan att bångstyra sig.

Som sagt GLAD PÅSK önskas från Villa Angermund!

image33

Kristinehamn!

image31Tack för en trevlig helg Susanna och Pier! 

Ett skönt avbrott i vardagen att åka iväg och se något annat, typ Piccaso statyn som låg i Kristinehamns Skärgård.

Loke och svärmor va med på resan och vi sov över i en campingstuga som låg vackert vid vattnet.

Ett trevligt besök på krogen där Pier jobbar med god mat blev det på lördag och sen Melodifestival med ost bricka och bara avkoppling "skönt"


image32Nu är vi hemma igen i vardagen och Big fick sin andra rabies spruta i dag och också veta att öronen behöver en kur droppar till.

Vi passade på att gå runt udden ute på Rasta när vi endå var där, Vackert!!!

Nu hägrar det ytterligare en underbar  kväll : / på jobbet Hade bäst!

Sebastian har fått körkort!

image28I dag är en stor dag i familjen Angermund, Sebbe kom hem med körkortet:) GRATTIS önskar en stolt mor, du är så duktig.
Det var en bra julklapp vi gav Sebbe, ett paket med 10 lektioner och allt annat som ingår och trots en hel del strul med bruten hand och operation så gick både teori och uppkörning som en dans.

Sportlovet flöt på med stora projekt i Villa Angermund! Både Seb och Sandra gjorde om sina rum till vad dom är i dag. Målade, tapetserade, köpte nya möbler och annan inredning. Vi föräldrar blev förstås engagerade både med plånbok och engagemang"ler fattigt" Men resultatet är SÅÅÅ bra och dom ska ju trivas i sina rum dom år jag får ha dom kvar hemma.

Annars flyter det på med ringträning för David och Big, vi var ute och la spår förra helgen och det gick som vanligt bra för jordfräsen Big. Annars har jag legat lågt med att träna lydnad sista veckan. David kör mycket kontakt och ledarskap med HSB " han som tror att han bestämmer" och vi är ute i skogen på långa härliga promenader varje dag. I lördags tog Sandra med Big på en middag med kompisar som fick rota honom i munnen och busa med honom med bra resultat.

image30Själv va jag bjuden till Gittan på jobbet på tjejkväll med bastu, tacos, massor av vin och härligt babbel........... lite ont i håret dagen efter, men Sandra drog med mig till Ikea i Kungenskurva där allt snurrar runt endå så det passade mig ganska bra:)
I går va jag på inspirations föreläsningen Bli chef över ditt liv, tänk att man blir så glad och inspirerad av att gå och lyssna på dessa förelösningar och alltid snappar man upp något man tar med sig och försöker tänka på i livet.         En bra sak jag tog med va MAN SKA LEVA LIVET inte ÖVERLEVA DET! Det är ju så det känns ibland. Hon pratade mycket om helikopter perpektiv också som är spännande men för långt att skriva om här!

Nu ska jag laga lite mat till mig ,Sandra och Robin som vi ska äta till Lets dance, Sebbe är ute och firar och i kväll är det David som är på föreläsning, Jakt så klart! Ha en underbar Helg!!!!


Nervfast??

En liten kort terapistund innan sängen :) Tack för trevlig kväll i garaget Ingela, Marie, Lena tänk att man kan ha så trevligt i ett garage!? Är så glad och stolt över Big och David, nu kan det bara bli bättre med tanke på goda råd och träning!!!

I går fick jag ytterligare prov på att mina nerver håller trots allt! Vi har ju investerat  några kronor på norra europas sörsta hundgård:) Varför då kan man känna när ens IDIOT till Rottweiler gör ett döds hopp på mer en 4 meter över staketet och ner för slänten på tomten,
När Big och jag kört hårt 30 minuter nere på golfbanan så tänkte jag att Nova kunde få lite egen tid med kiss och bajs och hämta posten, slängde in Big och trava ner på vägen, med bigs ylande i ryggen. Känner en viss oro i magen och tittar upp mot altanen där jag ser att Bigge tittar på oss över staketkanten 110 cm, sen går allt i slow....... det är 150cm under plus nerförsbacke och jag ser hur han från stillastående flyger över och landar i slänten "ryser"
Jag hann tänka massa otäcka saker som jag inte sätter ord på, men jag fick en chock som sitter kvar kan jag säga....!
MEN om det är något fel på hans skellet så äter jag upp min hatt!!! Trots att jag tror att frambenen gått av på alla plan så dundrar han upp och attakerar Nova med värsta glädjen!!!! och går sedan med och hämtar posten utan att visa ett tecken på skada!!!

När han fick sitt klobrott i juli så va det tungt, men detta väger tyngre även att han är helt symtomfri pga att jag ser honom komma flygande som en fladdermus i luften och hinner tänka så mycket! MEN nu gick det bra och nu går vi vidare i livet:):)

Skulle skriva kort "skämt" så det enda jag vill tillägga är LENA T jag tror att när vi åker till Toscana i Maj så behöver vi dig???? törs inte lämna Big med svärmor " snälla" är du sugen på Bigge fem dagar?
 
Gogglade på JanaSöderberg som jag ska lyssna på nästa vecka, Vilken kvinna, ser fram mot lite påfyllning i jaget!!
Sent som vanlig men nu har jag fem lediga dagar:):):):) Kom gärna och hälsa på kära vänner"kram"

Första fästingen?!

Plockade just första fästingen på Tin Tin min Norska skog katt,Fy så trist att dom äckliga små krypen redan är här.
Dax att inhandla halsband till hundarna för att vara säker på att slippa allt vad fästingburet kan innebära Phuuu!!!!

Bigge och jag har kursat i kväll:) tänkte stanna på platsliggningen och ta mina 10 minuter, MEN vi skulle börja inne i kväll!!!! 1 timmes prat om rutan, I elit då förståss!!!! "gäsp" När vi äntligen kom ut på plan så fanns det en fungerande lampa att träna vid, av sex, Vi började med plats liggning och jag kan inte låta bli att undra hur några av dom andra som inte får sina hundar att ens klara en platsliggning kan tycka att det ger något att delta i denna kurs. Bigge ligger så fint med ögonkontakt och focus, men när det blir rörigt i ledet med att hanarna reser sig och man får gå fram och korrigera typ 10 gånger så vågar jag inte stå kvar på avstånd utan får gå och ställa mig på kopplet.
Vill inte stå för mer underhållning en vi redan gjort på denna kurs"ler"

Jag gick hem efter platsläggandet Apportering stod på kursplanen i kväll bredvid rutan, MEN det var rutan som instruktörerna ville jobba, med sina egna hundar på plan??? MEN Bigge får socialtränig och det är mycket värt, även om jag önskar att det skulle ge mer i moment inlärning.

image26Igår va vi på utställning i Enköping! David gjorde ett kanon jobb med Big! MEN han gjorde trots all våran träning på att titta på tänderna inte så bra i från sig, han har ett stort motstånd till att släppa in någon i munnen och den här domaren är som en kirurg och ska nästan ner i magen och se vad frukosten bestod av.

Det passade inte Bigge och det var ren tur att vi fick ett andra pris trots hans uppförande.

Men nu lägger vi krut i att jobba stenhårt på detta, vi får proffs hjälp av Gerard på ringtäningen på onsdag förhoppningsvis och sen lär vi in det som ett moment och accepterar inte hans later med detta.

Hector, Bigges bror tog hem första priset i klassen och vi gratulerar Lotta så jätte mycket och även Marie som ställde honom. Tur för er att Bigge inte var med ock konkurera med tanke på hans fina kritik :) "skämt"

image27Vidare så gick det super bra med uppfödargrupp osv Ingela åkte hem med ett jätte vandringspris och det gick bra för Bigges Mamma och syster.
Vi får jobba vidare helt enkelt med våran slyngel!!!!!!!!!

I det andra livet som inte stavas hund är allt hyfsat under kontroll. Vi sov i Bålsta hos Cicci och Görgen. Tack för god mat och trevligt sällskap. Kul att ni åkte med och titta på utställningen.


Sååå trött som jag var när vi kom hem i går har jag inte varit på länge, vi sov en stund och tog en hund promenad sen dök jag i säng igen och svimma.
I morse vaknade jag och skulle njuta av en ledig dag, men som vanligt är det möten och skit som jag måste gå på, mina 75 procent tenderar ofta att bli betydligt mer har jag märkt. Men mitt jobb är ju ganska kul, speciellt när man får vidarutveckling!!!  Nästa vecka ska jag gå på en föreläsning av Jana Söderberg som heter " Bli chef över ditt liv" Det handlar om Självkänsla och om att få en större medvetenhet och trygghet, att kunna kliva ut och titta på ditt liv utifrån, om valmöjligheter att byta måsten till vill! Spännande tycker jag. Brukar bli så kreativ när jag går på dom här föreläsningarna!

Just de Susanna Davids syster tittade förbi i lördags innan vi åkte och fika, Susanna visade upp sin mage som tydligt visade att mina barn får en kusin i April, Kul.... Pier va med susannas sambo och pappa till bebisen och hans tre barn sen tidigare, Härligt gäng som jag hoppas få se mycket av i framtiden.

Ja det blir sent som vanligt när jag tar mig tid att skiva i min kära blogg! Men tack för trevlig samvaro i söndags alla ni som va där! Kul att träffa alla som vanligt, Loke tyckte nog att det var extra kul att vara med och bryta av Rottis glamoren "ler" han fick många komentarer typ "Shit är det en Varg?" Sov gott alla goa vänner!

RSS 2.0