Tredje Zyrran dagen


Ja ha...... då är man i byggbranchen då som sin bror "Phu" att jag också skulle hamna där!! Jag är är lärling hos David och får mest hålla ordning på Polackerna:) Det är inga problem för brorsan har nästan srämt livet ur en av dom redan"HII;HI:HI" Efter en tung dag på jobbet så fick Susanne och David för sig att vi skulle ner på klubben.
Åter igen får man skämmas för sin bror "Phu" Han tände på en flat tjej och tappade all vett och sans på plan!!!!! Jag fick i alla fall visa dom på Mälarö vad duktig jag är i lydnad:)


David hasade runt i fritt följ och fick aldrig nog " Han kunde nog inget annat"smile"

Min stackars plastmatte fick jobba sig blå för att min bror skulle focusera på något annat en dom snygga brudarna, han är ju pinsam!!!
Men han lyckades ligga fint bredvid mig på platsliggningen som tur var.

Efter tandvisningen där David var såååå pinsam, han tog i hand och svarade att hunden hette David och jag och Susanne höll på att fnissa på oss! Men jag skötte mig utmärkt som vanligt"smile"

Nu är vi hemma igen och myser i köket med flock Angermund som jag börjar trivas riktigt bra hos. Ps även med katterna, om dom är stilla:/
Ja nog håller hon oss igång den lilla prinsessan:)Om Bigge spelar huvudrollen i allas  liv så ligger han i lä vill jag påstå Zyrran har i sitt liv ingen konkurans!!! Lyckligt omedveten om andras roller kör hon på tills hon somnar på mig i sängen på kvällen.


Avslutar med en bild från våran härliga vårpromenad på golfbanan i går. Loke studerar två galna Rottweiler som busar, pga en tagg i en trampdyna spar vi på Loke tills i Påsk då vi ska skida i Säfsen:)


Dag två Zyrran!Passa på att njut Zyrran lilla av kollot på Villa Angermund:)
Snart är hon hemma och hon ser livsfarlig ut........."hjälp"


Du är ju så cool Lena, passar så bra i den där outfitten:)

Vi har haft en supermysig dag med bara mys, lek och slappat på. Klev precis upp efter en eftermidaggslur"övre bilden" och Bigge och Zyrran ligger kvar och snarkar. I morgon ska vi ner på klubben och delta i gemensamma träningskvällen och då ska Zyrran få den dos av träning som bjuds denna veckan. Ska bli spännande att se vad Bigge gör när vi kommer ner på appelplanen, hoppas kunna delta i platsliggning i alla fall:) Kanske beror på hur underlaget är i morgon. Nu ska jag slänga ihop en köttfärssås och springa iväg på en bodyvive"nice"


Zyrrans första dag här!

Lite pipigt var det allt i går kväll, men det blev bättre efter en stund. Natten bjöd på ett rysar moment för damen och det var när Sebbe smög in vid ett tiden"hjälp" skällde Zyrran och höll på att kissa på sig:)
I morse vart det mys med katterna i sängen och det är ju också väldigt konstigt tycker hon med katternas existens här i huset. MEN hon är duktig och är mest nyfiken på dom.
Vi tog oss ut till Eldgarnsö och gick runt på dagen.
David är stenhård tycker Zyrran, man måste gå bakom honom och det blev en del protester:)
Vi har även hunnit med en tur runt golfbanan med lek och stoj.
Måste säga att det går riktigt bra att ha den lilla tokfian här, hon är full av upptåg och energi och jag tror att hon trivs här med sin bror som just nu är ganska trött:) Nu äts det Grisöra och vi ska se nya James Bond. Min älskade lilla dotter har kommit fram till Thailand och medelade per sms för en stund sen att hon satt och åt glass i Patong.

Spår och Så........

I dag har vi hunnit massor! Vi började på klubben med lydnad, eller vad jag ska kalla det för:) Lena, Kenneth och Zyrran var också med och jag kände mig så duktig som skulle få visa hur fint Bigge skött sig när vi tränat sista veckan!!
Det slutade med att Lena BAND mig efter att jag helt gett upp"phu"  Underlaget på planen var inte till belåtenhet för herr Big och då kunde han ingenting plötsligt. Att sätta sig eller en värre lägga sig i blöt snö var otänkbart . Men skam den som ger sig, vi fick till hoppet hyfsat, när  Lena då bundit mig med ett koppel så jag bara kunde stå rakt upp och ner utan att fumla med händer och kroppen i största allmänhet. Apporteringen gick också bra fast vi inte tränat det på hela vintern. Innan vi lämnade plan så både satt och låg Bigge i den äckliga blöta snön utan problem och hade bra focus trots miljön på klubben

Spannfood nästa med shopping av nya koppel, grisöron, mössa och Kängor till Kenneth som var ursnygga och blev väl inpregnerade med tanke på underlaget:)
Iväg till Ica och handla lunch som vi åkte hem till oss och åt. Mätta och belåtna åkte vi sen ner till Barnbyn och la spår. Bigge har inte spårat heller på hela vintern så det kändes roligt att få komma igång. Efter en lång härlig promenad gick vi sedan spåren. Bigge va lite hetsig och på och  jag tyckte det blev lite halt med linan och att dämpa honom, men han  tog det ca 600m långa spåret klockrent och det kändes så kul, det är ju det viktigaste:)
Tyvär var tiden knapp så Zyrrans spår missade jag och hon vårat men vi kände oss nöjda. David och Kenneth var även dom nöjda med att ha fikat kaffe och bullar påde på klubben och på Barnbyn:)

Nu har lugnet lagt sig över Villa Angermund, trots att både Lena och jag lider av separations ångest då Zyrran är kvar hos oss den kommande veckan och Sandra har gett sig av mot Thailand så rullar livet vidare och både Zyrran och Sandra kommer att få nyttta av sina äventyr. Nu ska vi äta något gott och släcka ner 20.30 för att stödja hotet mot våran moder jord!

Sol och ledigt:)

I går firade vi av Mimi, min chef sedan nästan två år tillbaka. Hon fick Pilgrimsmycken, vin och ett påskris. Tråkigt att hon slutar men hon nådde pensions ålder redan förra året så vi har fått ha henne på övertid ett år. Önskar i alla fall dig allt gott fram över i livet och tack för stöd och suport i alla lägen " om du läser detta" Vet att du kollar min blogg i bland:)

I dag var jag på en otrolig bra föreläsning Omsorg utan våld! konsten att möta människor med Autism. Med Elisabeth Råberg. Trots många år med Autism i mitt arbetsliv så fångade denna kvinna mitt intresse och gav mig otroligt mycket tankar, speciellt runt att detta är så svårt att jobba med.

Förra helgen var vi ute på en liten bufe kväll med Angermunds släkt och det var ett tag sedan vi träffade Sonja så det var extra roligt att få träffa henne.

Sonja med mamma Marina så söta!!


Här ser det ut som två snipiga damer:)


Ett glas vitt till dom goda tigeräkorna som vi alla uppskattade mycket!


Hur trötta får man se ut?? Kul endå att Sebbe hänger med oss, han fyller ju 20 i Oktober och jag är glad att han vill hänga med oss när andan faller på.
Ja nu närmar sig lördagen med storm steg när min lilla tjej ska åka till Thailand med sin kompis Fia och hennes pappa. Konstigt nog så är jag relativt lugn och mest glad för Sandras skull att hon får åka med sin bästa vän på semester och uppleva en massa underbara saker. Ingen ide att att oroa sig för en massa tankar som kan smyga sig in i skallen på en hönsmamma:)
Jag var exakt lika gammal som Sandra är nu när jag åkte till Florida ett år 1978 "man är född på stenåldern" helt klart!!
Men att få resa och uppleva kulturer och att träffa människor långt borta är ju så häftigt!!
Nästa gång Sandra och jag reser tillsammans så har ju hon egna upplevelser att dela med sig av till  mig som vi kan ha nytta av. Våra resor brukar ju vara ganska dramatiska med missade flyg, hotel nätter osv.

David och jag passar på att att hyra en Timmerstuga i Säfsen över Påsk:) Bara vi Loke och Bigge åker upp och njuter av Längdskidor, sol?, och romantik?, och massor av frisk  luft och inre ro!!! Jag behöver knyta ihop  säcken efter detta år som varit en prövning för mig eller oss kanske man kan säga, men det har på många sätt berört mig med saker som hänt mina barn och arbetsrelaterade problem, att mista Nova och allt vad den skit sjukdommen har med sig. Jag har sagt det förut och menar det av hela mitt hjärta" Det kan bara bli bättre" Man går starkare ur varje kris och prövning.


På lördag kommer denna lilla pralin till oss och ska stanna en vecka"Zyrran" Bigges syster! Obs den mindre, den stora är Big! Vi ska passa på att åka ner på barnbyn och träna på dan om någon som läser detta har lust att hänga på så är det bara att höra av sig, lite fika och mys blir det kanske också?


Måttligt roade av att Matte har fixat Påskris och lite tidigt att säga glad påsk, men vi är ju vana att posera för allt "trams"


Bigge kollar in hästarna i hagen utanför vårat hus:) Love him!
Vi kämpar på med våran träning en stund varje dag och det känns bra helt och hållet. Han blir fort trött men kämpar på med en glöd som gör mig så inspirerad. Vi får bygga upp träningskondisionen sakta men säkert och när spårandet med husse tar fart så hjälper det till. Tycker att allt spring på golfen borde ge uthållighet men träning verkar ta en annan energi?!
Nu är det dax att hoppa i säng, så trött och glad för att se fram mot ledighet och för att jag kommit igång med min egen träning, Bodyvive i kväll "


Glad:)


Blev glad i dag när jag såg första tussilagon titta fram. Vi har plockat påskris och pyntat i koppar kitteln på altanen och det ser så glatt ut.

Detta gör mig också glad att vi har bestämt oss att köra på med lydnaden nu:)


Mindre rolgt är att jag måste till jobbet nu Tjing!!!!


Facebook släng dig i väggen!!!!

Jag måste be alla ni som är i mitt mail register om ursäkt!!!!! I dag när jag satte mig i solen på altanen och skulle kolla min mail så hade jag 33 nya kompisar på facebook!!!!! Jippi kan man ju tycka, men hur fan gick det till??
Jag kollade efter en vän i Florida som jag var orolig för och sökte på hans kusins namn. Tyvär har jag inte fått veta hur det är med Robert i Florida, MEN jag har en massa nya kompisar. Shit happen och det var ju lite roligt, MEN vissa arbetsrelaterade kontakter kanske undrar typ Psykolog på Autismcenter som jag arbetar väldigt stikt med, eller chefer och föräldrar inom mitt jobb osv.........Hur som helst så har jag inget att dölja, alla som har något intresse av mig och mitt liv och har sett min blogg adress på facebook kan göra valet att inte läsa!!!!

Kan tillägga att Davids Sjömansgryta var super!!!!

Vår äntligenI dag slutade jag ett, kastade mig hem och tog utt killarna på en solskenstur till deras stora lycka:)Hemma igen åkte utemöbler fram och datorn ut, sååååå mysigt att sitta i solen en stund innan kvällens bodyvive.
Nu sitter jag och väntar på Sjömansbiff som David lagar??!:)


Ett recept på sex rader med ganska få ingredienser och moment tyckte jag skulle passa min man ganska bra!

Ack vad jag bedrog mig.....Han prickade inte in något av det som receptet  rekomenderade utan det ska bli spännande att smaka det som David döpt om till Sjömansgryta. Tur att jag börjar tre  i morgon och kan njuta av lite vin  och nötter för nu har han hållt på i över två timmar.
De e tur att vi är utrustade med ett visst mått humor i våran familj... Mitt resultat om David bad mig bygga något skulle förmodligen sluta på typ samma sätt. Tur att vi är bra på så olika saker:)
Annars laddar jag för en jobb helg i sol får vi hoppas. David ska spåra med Bigge och det kommer nog bli uppskattat efter en period av mest " Bara vara lycklig hund"
 Det går lika bra med selleri..........???!!!!


Promenad i Bromma!


Vi tog en promenad med Helene och Ronja i dag. Ronja är nog den mest energifulla hund jag stött på:) Bigge kan leka riktiga Rottweiler lekar  med henne.
Storhandling på Citygross och sen till vårdcentralen med Sandra som då åker till  Thailand den 28 Mars, hon behövde lite påfyllning på Havrixen "mot hepatit"
Det blir härligt för Sandra att åka iväg två veckor till solen. Fia hennes kompis har med sin pappa och det känns tryggt tycker jag.
David och jag tog ett beslut i dag att vi åker i November när det är som mörkast här hemma och innan alla andra svenskar invaderar Thailand över jul och nyår. Då har man något att se fram mot och nu är det ju på väg mot härliga tider i vårat härliga land:)
Nej nu ska jag åka och köra en Vive till härlig 70, 80 tals musik, man blir nästan lite hög av denna träning!

Melodi festival!

Jag håller på Uggla, Nova låg i mitt knä och mös den kvällen när den låten gick in i mitt hjärta och den berörde mig. Det är min och Novas låt helt klart "snälla snälla lämna mig inte" Talar sitt eget språk! Men i kväll grät jag inte när jag hörde låten utan kände närheten till Nova som jag har inom mig och jag tror att hon är här med mig nu på något sätt!!?

David är ute i skogarrna vid Menhammar och  jagar räv i kväll, snacka om brinnande intresse!!!! I morgon ska han på vildmarksmässan och gotta sig i alla prylar man kan tänkas  behöva på diverse jakter, och expiditioner:)I går hade vi Zyrran med flock  på besök. Trevligt och mysigt med lite god mat Lets dance och soffpruttande. Gänget vart kvar till i dag och vi tog en lång härlig promenad innan dom äkte hem med en trött Zyrra.........Ett härligt syskonpar gör allt för en grön liten boll:) Loke undrar om han ska rulla runt lite i snön!!


Ja de gör jag "Mys"


Min älskling i livet, alltid där som en glädjespridare och trygg som få:)Förra helgen följde Sebastian med oss ut på Eldgarnsö ooch gick den milslånga promenaden runt., det gör mamma glad:) och är vårt  att föreviga på bild!!!

Passar på att lägga några blandade bilder som jag tagit sista månaden.


Nova med sin älskade panda i munnen, märkt av sjukdom men vid gott mod.

r j

En av många underbara bilder på mina älsklingar, Med risk att bli tjatig så säger jag det igen Fy fan va livet är orättvist. Önskar att jag fått många fler år tillsammmans med er tillsammans!!!


Denna bild är helt underbar:) En stolt mor med sin son "love" är allt man kan säga.


Tyckte att han var lite stilig här??? Inte så lång i ryggen "utställningsskada" kanske!!


Goa syskon som älskar att busa:)


Denna bild säger en del om den energi som våra råttor har i bagaget"ler"

Ja nu ska jag kolla klart på festivalen och smälta att Sandra förmodligen åker till Thailand drn 28 mars med sin kompis, unnar henne det till 100 procent, men min lilla gumma du är halva mig!!:) Kanske jag skulle åka med? Phu vilka beslut... Sebbe åkker till Magaluff i Juli Phu... Men han vill nog inte ha med mamma!!
Känner en liten strimma energi i min kropp som ger mig tillbaka min skriv glädje som jag saknat under lång tid, Tack för det Televerket....Tack David Tack mina underbara barn Tack livet som alltid går vidare hur pissigt man en mår!


Letat bortsprungen Rottis!

Sedan i fredags är en Skå grannes Rottis borta. Hon har rymt isvägen och har uppmäksammats senast i morse nere i Kumla by och runt Barnbyn där vi är mycket med våra hundar. Fick höra av en kollega att hennes familj sett henne i går och kontaktat ägarna. Vi kände i dag att vi ville åka ner och göra en insatts med att leta runt i området, tyvär utan resultat.
När vi var på väg till bilen kom ägarna åkande och stannade såklart när dom såg oss med Bigge. Att förstå deras förtvivlan är inte svårt med tanke på att folk sett deras hund flera gånger utan att det lett till att dom fått henne tillbaka.
David och Bigge var med dom ner till Kumla där hon setts i morse ätande talgbollar. Dom försökte att få till ett spårande men med föga resultat då det tok snöat hela dagen och det varit mycket rörelse och letande under dagen.
Hoppas att detta ska sluta bra!!!!!!Runt Barnbyn, alltid bakom husse.Som sagt Lokes lycka är nysnö!

De toksnöar:)Då är Loke lycklig, han älskar när det snöar. Tyvär är det fel  dag för mig.
Har lovat att jobba med en kille två dagar i hans dagliga verksamhet och det innebär att vi kommer sitta i bilen en del:(

I går  tränade vi lydnad jag och Bigge, Oj vad lycklig han blev men blev fort trött. Hur som helst så rullar det på med lite mer energi och det är välkommet kan jag lova.
I kväll ska jag på en inspirations föreläsning som heter besvärliga mäniskor, brukar få en kick av att gå på dessa!!

Ja nu är det dax att ge sig ut i snön.......

FredagFredag äntligen:) Veckan har varit tuff på jobbet med mycket runt pedagogisk uppdatering, möten  och strul... som vanligt . Men nu har lugnet lagt sig över Villa Angermund och jag och min kära make sitter i köket vid varsin dator och umgås:) Snart ska vi steka oss en Älgbiff och till det ett glas god Rioja. Vi har inga barn hemma i kväll så det blir romantisk middag kanske:)  Hundarna smaskar på varsitt grisöra och verkar också njuta av fredags lugnet efter att ha varit med husse på jobbet i dag. Trevlig helg och en stor kram till Jessica som har varit med om en omskakande krock i dag med sina små killar, tur  att det gick så bra endå!!!

Kelgris!Har besök av en mysgumma!


Som synes så är det vissa medpassagerare som hälsar på. Som tur är så ligger dom i tryggt förvar i Viscas mage, annars vore det farligt värre att umgås med mig just nu!Mor och son på en härlig promenad!

Lovar att det mysts i soffan i kväll, Visca tycker att vi ska kela hela tiden , men hennes son har vissa åsikter om vem som är huvudperson här hemma:)

Hoppas matte Ingela kan njuta av lite ledig tid "passa på" Snart är det kört!!!!!

Energibrist!!!!!

Hemma  efter en toppenkväll hos Cicci och Jörgen, Vi började med en långpromenad ner över Björköfjärden, gick ute på isen och kunde se bort mot Adelsö, fågelvägen är nog hälften mot bilvägen mellan oss.
En after promenad drink blev det när vi kom tillbaka hem och en mysig stund i soffan. Med min låga energi som håller på att ta kål på mig så laddar det batterierna att träffa våra goa vänner:)
Våra vänner går också i väntans tider och ska bli med jakt Labbe om ett par veckor:)  Så vi spånade på namn och pratade hund så klart. Det är tufft även för familjen Berg att Nova är borta, dom har haft en nära kontakt med våra hundar och oss självklart genom åren så en del tårar blev det, men inte negativt utan fina minnen.


Med en supergod Pestotorsk, melodifestival och sprakande eld i spisen och en varm filt i soffan kändes kvällen  så bra som den bara kan bli.
Sitter och tittar ut på en stjärnklar himmel från mitt köksfönster och jag tror att ni vet vem jag tänker på!
Brukar ha sådan skrivklåda och tycka att det är roligt att skriva, men  just nu så är det sådär med det :/


RSS 2.0