Tung vecka!

Tar mig en liten paus på jobbet och skriver av mig lite. Söndag kväll och sjunde dagen jag jobbar i rad, i morgon ska jag på brandkurs och sen jobba tisdag och onsdag. Sen hägrar en långledighet på fyra dagar, då ska jag njuta och träna hund.
Tränat hund har jag även gjort i dag tillsammans med Bigges syster Zyrran med matte Lena. Vi gjorde uppletande först och det var första gången för Big, han fick till det otroligt bra och älskade denna syssesättning där han fick plöja runt med nosen i backen. avslutningsvis la jag två föremål som han klockrent hämtade in till mig, va roligt det är att jobba i skogen med dessa hundar.
Även Nova fick jobba med uppletande och hennes gnista är det inget fel på heller.
Tänk om jag kunde hitta samma gnista i att träna lydnad "ler"
Mest har jag känt mig förvirrad när jag tränat på våran läxa till i morgon med linförighet och att få in Big med leksakerna, det har funkat att byta saker med honom hyfsat men han släpper på marken fortfarande och inte i min hand, men det är bara att jobba på!!! Linförighet och fot träningen går bra när det finns godis i handen inte annars, det gäller att gå sakta fram och hitta rätta knapparna "inte lätt alla gånger"
Jag började med lite budföring i dag också när jag hade sällskap, det gick bra, platsliggning och inkallning blev det också. det är kul att se Big och Zyrran tillsammans dom är så synkade på något sätt, "lika vackra" om man får skryta lite?? Eller vad säger du Lena?
Förutom Hunderiet så tränade jag en atack i går morse så att jag inte kan röra mig knappt i kväll, fruktansvärt tungt konditions krävande pass men även roligt. På efter middagen kom Jessica och Lucas över, vi lånade hästen Melker nere i stallet som jag varit medryttare på. Lucas fick rida både själv och framför Jessica, tufft tycker jag då Melker väger ett ton och är såååå stor. Men Lucas kallar honom lilla gubben och var inte det minsta rädd.

Vi åt sedan tillsammans och även Sandra var med, jättemysig kväll! Nu har jag pratat med David som är på väg hem från sin jakt och fjälltripp och dom har haft det bra, tre mil rätt ut i ödemarken med tält, inte min typ av favorit semester direkt "ler" Det ska bli skönt att få hem honom i alla fall, det blir lite lättare när man är två och dela på sysslorna.
Nej nu kallar plikten! Snart är det en ny underbar vecka att bita tag i :)

Lydnadsklass 1-2?

Som vanligt när jag ska göra något så blir det tok!! Vi var nio på kursen och alla kände typ varandra och instruktören, som även jag har ett förflutet med dock ej i hund världen utan i krog branchen"ler snett" Hur som helst så hade jag med mitt stenålders tänk trott att 1. det var klass 1, 2. att det skulle vara gemensamma moment ett i taget och att man skulle få suport typ under tiden på planen.
Men nej så var det inte, Bigge var yngst så klart med sina 11 månader, dom andra var runt tre år och alla hade tävlat i olika klasser och bruks, en pratade bara om rutan och trean osv osv!! Vi fick presentera oss och tala om vad vi förväntade oss och vad vi tidigare gjort. Många långa hitstorier senare så skulle då jag berätta om oss.
Bara att ha Rottweiler på Mälarö är så där kan jag säga "Borderklubb" Men jag sa att vi är här för att se hur långt vi kan komma med det vi har tillsammans och jag hoppas att vi kan få mycket goda råd så att det blir bra från början då jag satsat mest på socialträning och vardagslydnad, sen la jag till att vi spårat en del och trivs väldigt bra i skogen!!!
Måste tillägga att detta påminner mycket om när jag gick spårkurs med Nova som visade sig vara en spårgrupp där alla kom från en annan planet en jag och Nova, Som tur är så spårar vi mycket bättre nu Nova och jag och skulle nog platsat bättre i den gruppen i dag.

Med dom 35 minutersom var kvar av två timmar skulle vi ha kunskapskontroll och belöningar på planen och Bigge var såååå glad att få komma ner och visa upp hur han leker med sin boll och om han föredrar korv före frolic, dom konstatera att det var korv som gällde och att jag ska jobba på att Bigge lämnar bollen till mig och får en godis i utbyte. Misstänker att detta ska vara vägen till apporteringen, men det sa hon inte, utan att bigge inte gärna släpper bytet, så uppfattar inte jag utan tycker att han är jätte duktig att släppa och vill att jag ska sparka och kasta bollen i all oändlighet. Hur som helst så får vi öva på det och ställa in oss på att man får ca 10 minuter var med ylva för sin egen nivå och det man jobbar på. Bigge var i alla fall helt underbar och skötte sig trotts att det var en korthårig Berner kille där 3 år med mycket pondus som han tittade lite snett på"ler"
Det kommer säkert att gå bra det här och läser man upplägget så låter det otroligt lovande och även som att jag får lägga allt annat i livet i en säck på vinterförvaring om jag ska kunna bli i hyfsad fas med dom andra, känner prestationsångesten komma krypande....  Just de en platsliggning med dom 5 som orkade hålla sig kvar den timmen som drog över blev det, några blickar bort mot Berner killen blev det men jag lyckades vinna ögonkontakten och vi skämde inte ut oss första gången i alla fall.

Min kära make har åkt på jordens förkylnig nu när han skulle åka på fågel jakt och bo i skogen uppe i Idre med sina skogsmulle polare så jag ska ta hand om honom nu, ni vet ju hur ynkliga dom blir!? Hoppas bara att det blir bättre till på torsdag så han kommer iväg på det som planerats som hans livs resa"ler igen"
Efterlyser tränings sällskap fram över, lär behöva en del pepping!!!!
Dax att sova!!!

Hej hopp!

image14Tisdag kväll, supertrevlig date med Helene i stan med lite spatserande i butiker och en mysig middag med mycket trevligt bubblande och många skratt. Efter över 25 år som vänner i vått och torrt så kan man va sig själv fullt ut "skönt"
Tre dagars ledigt Tisdag till Torsd, skitväder men med rätt kläder så har jag varit ute med hundarna i timmar. Svartsjö slottspark har blivit en ny lekplats för oss, vilken park med stora liggande träd  att gå balansgång på och att leka kurragömma i. Spårat har vi lagt på is denna vecka pga storm och regn. Torsdag kväll kände jag en föraning av influensa i kroppen och ringde jobbet och bytte min fredag mot måndag då jag endå har ett möte som jag måste in på. Jätteskönt att kunna göra så och slippa dyra karensdagar.
Trots att jag kände mig lite hängig på fredagen så tog vi med husse till Svartsjö och visade honom våran nya lekplats, Fredags kvällen blev lugn med barnens respektive på middag och Lets dans med godis skål.

På lördagen var stormen och regnet en anlednig att dra täcket över skallen!!!! Men vi tog oss till ett annat slott och promenerade med hundarna, Drottningholm, vi var helt ensamma för en gångs skull, det är så skönt att gå på dom krattade grusgångarna istllet för att halka runt i ler vällingen runt oss hemma i Skå. Några semlor hos min mamma  i Upplands bro senare så landade vi hemma på Villa Angermund igen och stormen tjöt i träpanelen!!!!
SRÖMAVBROTT just när vi super hungriga ska tillaga biffgreta. "Men nu ledde detta till den trevligaste familje kväll vi haft på år "ler" massor med ljus Sebbe spelande gitar när vi laga mat på trianga köket och ett par timmar med yattzi och kina schack. Trots att elen kom tillbaka vin 21 tiden satt vi kvar till 24 och njöt av samvaro, det borde vara strömavbrott oftare, eller man borde omprioritera!!!!

image15Som en helt otrolig avslutning på helgen var jag med Jessica i Västerhaninge och red islands hästar, vi var ute i över tre timmar och tölta över äng och skog. Skjotur och tengur tror jag våra killar hette och dom var typ hetast av alla islänningarna i gänget, vi låg tätt bakom ledar hästen Frida som var små galen och flög över vägarna rädd för sin egen skugga. Solen var äntligen framme och en bättre dag kan man knappast önska sig.

Vi fikade i skogen med hästarna bredvid oss och jag blev lite små kär i min kille som var otroligt Go och kelig, Men Men jag har ju ett gäng killar hemma som tar sin tid så jag får inse att en del kärlekar får man avstå "tyvär" Hur somhelst så var det en sååå trevlig dag, tack Jessica för att jag fick följa med!

I kväll var det femte gången jag var på body balans sen jag plockat in det i mitt liv igen och jag utvärderar med att undra hur kunde jag leva utan yogans och chigongens underbara inverkan på kropp och själ. Känslan av total lugn hittar jag bara här och kan plocka fram när det blir stressigt i andra situiationer.
Tex kanske jag kan plocka fram lite i morgon när Big börjar skolan, han tränar föresten med sina hussar nere i garaget, styrketräning tre gånger i veckan, alltid med där det händer något "ler"
Sammanfattningsvis har det varit en super vecka trots äckelväder, förkylningar, jag älskar att vara hemma med nära och kära, men nu har jag sju tuffa arbetsdagar framför mig och det är helt Ok, mest ser jag fram mot kursen i morgon kväll.
Big har sådan motor så jag har aldrig varit med om dylikt, nu ska vi hitta våran väg i lydnaden!!! det blir inte med godis motivation som moster Nova har gått på "och inte utan vet vi som sett henne tävla i lydnad"  Tennis bollen är all belöning Big behöver för att prestera allt han kan!!!! Återkommer om hur det går på kursen om någon är road, dags att krypa ner och sova skönhets sömn "eller hur" ingen ide för oss 45+ man får se tll inre skönhet "gäsp" Godnatt!


Hundar Fest och vardag!

image13Tänk va fort man är inne i vardags snurren, filofaxen fylls på med gud vet vad och man blir mer och mer stressad. Men nej " mitt ena nyårs löfte " Stressa mindre, dra ner på alla måsten och njut av varje stund och ögonblick, det är svårt men man får ha små knep för att inte trilla dit. Just idag har det varit lätt att känna glädje i alla fall, jag har varit på mammografi!!! Vet inte hur andra känner men jag har varit orolig dom sista dagarna och kan bara fantisera om hur man skulle reagera om man fick besked om en knöl och allt vad det innebär. undersökningen var ganska smärtsam just i den vecka jag befinner mig i med ömma bröst. men den kvart jag fick vänta på svar var som en mardröm. Beskedet blev i alla fall att allt såg bra ut och jag kände mig sååå lättad. En viss gnutta av hypokondri ligger nog i generna "ler"
Ett annat bra sätt att fånga dagen och njuta är att vara i skogen med hundarna, vilket David och jag gör så fort vi bara kan. Det är föresten ett måste sen Big flyttade in, för att skona inredningen. I lördags var vi nere på Skå barnby och la spår till alla tre. Till Bigge la jag ett ganska knepigt spår med vinklar och över stigar även några hundra meter längre en vanligt. David gick med och tittade när vi spårade, Mycket imponerad av oss.
Även Nova som ofta känner sig orättvist behandlad pga vissa av Bigges privileger fick ett långt spår med flera pinnar och vinklar och spåra med samma glöd som syster sonen.
Med detta och en lång promenad kändes det helt Ok att lämna vovvarna till sonen och gå på en härlig fest på Ängby slott, där våran kära granne Kerstin bjöd på födelse kalas. Det blev party natten lång, vi grannar har viss rutin att parta tillsammans och vi har alltid tok roligt!!!!
Dom få timmar som jag borde fått sova lyckades Bigge tok kräkas, och när lill husse varit hund vakt vet man inte riktigt vad eller var något kan slinka ner i Bigges "lilla" mage. David tog över när Bigge somnat med att gå i sömnen och ta fel på toaletten och våran garderob, tack och lov hann jag till undsättning innan katastrofen var ett faktum"ler igen"
Men, men våra fyrbenta drog oss runt på en promenad i det härliga vårvädret och passade på att ta första doppet på vårat mysbad Säby.
Jag avslutade sedan Söndags kvällen med att slå knut på mig själv på ett body balans pass, "ytterligare ett nyårslöfte att uppta denna träningsform som är så underbar" Dock kanske inte med helgens bravader i ryggen!!!!!
Det tar nog några dagar för mig att bli  i form igen. Men just de! I morgon ska jag in till stan och käka med min kära vän Helene, man är väl A människa "ler utmattat" Godnatt!!!

God fortsättning!

Nu går julen mot sitt slut, redan inne i tretton helgen. Vi har varit lediga mycket tillsammans och haft det jätte härligt! Jag var tvungen att jobba två dagar i veckan och det var en påminnelse om att jag måste se mig om efter ett nytt jobb, har dragits med dom tankarna länge men hela tiden trott att det ska bli bättre.... Men ack vad man bedrar sig. Nyårslöfte 1 att överväga St-Görans sjukhus där tre avdelningar öppnar under våren och jag erbjudits USK jobb eller byta jobb inom komunen???? Vi får se, något måste ske i alla fall.

image11Vi har i alla fall haft det super i jul, Lofsdalen med massor av snö, skidor och mysig samvaro med familjen Berg, Bigless var huvudpersonen förstås (självutnämd) Han gillade julen med paket och framförallt trivs han när det händer något hela tiden. Dom andra hundarna fick åka på tur med husse men jag och Big fick gå i spåret och det tog två dagar för Big att inse att skidåkare inte var yttre rymdvarelser "ler"

Sista dagarna kunde även han springa med i spåret. Big är ganska berest för att inte vara fyllda ett år, förutom lofsdalen har han semestrat på Österlen och varit en tur till Skåne i höstas. Det går så bra att resa med våra hundar, dom trivs i bilen och är nöjda att få vara med.

image10Nyår gled också förbi med en trevlig middag med våra kära grannar Broberts och davids bror Ronny. Tolv slaget var spännande tyckte i alla fall Big, Emil fyrade av några raketer som Bigge inte förstod var dom tog vägen, mycket frusterande.. Han var sist kvar ute och beskådade himlens alla färger, tror inte det blir några problem med skotten på MH provet. Nåväl vi har nu fått hem sonen som åkte till morfar i umeå direkt från fjällen. Tack pappa för att Sebbe fick komma och hälsa på, Tack även Mattias och Vickan för att sebbe fick kampera hos er,

Sebbe har alltid haft en dröm om att flytta till Umeå och nu pratar han om att han vill plugga där efer gymnasiet. Det blir nog så känner jag på mig.


Nu ska vi ut i skogen med hundarna och sen ska jag och david åka längd skidor i Knalleborg, man får passa på att ta vara på snön innan den försvinner. Just de måste berätta att jag och Big kom in på kursen!!!! 21 januari börjar vi lydnads klass ett Phu vilken utmaning. Men nu är det dax att börja slipa på momenten och jag ser fram mot detta jätte mycket.
image12

God fortsättning alla mina vänner och hund släkt och mänsklig släkt! hoppas 2008 blir det bästa åren någonsin.
Ps, trevlig resa Annelie till Bali, bli inte kvar för länge snälla, det är tufft när ens allra bästa vän ska flytta "tår"Ds. Kram / Sus

RSS 2.0