Lilla Tee!

Fanny!Puss!!!Skönt med svalka!!!!Vilken Gobit och vilka tassar"ler"Bigges koppel var favorit för Tee, helst med Bigge i andra ändan att dra runt på. Sandra har alltid älskat bebis rottisar:)Bigge och Nova är mina nya idoler, jag dricker när dom dricker:)

Snygg tjej!!!! Men vilken Bitch, ville ju bara limma lite:)

Tack Marie för god lunch och trevlgt umgänge!!

Äntligen är känslan rätt!

Lena du borde blivit pedagog"ler" Efter våran dag så inser du ju att min pedagogiska sida bara är arbetsrelaterad!!!!
Men jag är snäll mot dom jag tycker om Grrrrrrrr!!
Förtydligat så skällde jag ut en Gubbjävel som tror att han äger en strandremsa av Mälaren där vi varit i 11 år med hundar barn osv... Allemansrätten gubbe "läs på" Höll på att få gubben riktigt rädd när jag sa att han skulle vara försiktig med att närma sig på grund av min "opålitliga" ROTTWEILER Usch och fy Susanne!!!!:)Nog om det.Vi körde ett morgon pass på klubben innan vi svalkade oss och jag är väldigt nöjd måste jag säga. Min hund är nog mer nöjd en mig då hans focus bara stegrar. Vet inte riktgt hur jag ska formulera mig men man vet ju när man hittat rätt i så mycket annat i livet och nu har jag hittat rätt tränings filosofi.

Tack Lena för din glöd och glädje i vad vi presterar, det är en av morötterna att du blir lika glad som jag när Bigge fattar och presterar. Nog med beröm vi har trots allt inte uppfunnit hjulet bara fattat vad våra hundar tänder på:)

Efter en ganska tuff vecka på jobbet har jag nu fyra dagar ledigt"Phu" Nästa vecka är det världsutst och Davids syster gifter sig på lördagen så mycket roligt hägrar. Vi håller tummarna för högtryck.....

Allsång och murder in midsummer:)

Nu är det sommar för mig! När jag får se Allsång och runda av med Morden i Midsommar så är det sommar"Ler" trots att regnskurarna haglar:)David  fotade när nästan alla tittade bort"suck" Men vi hade en trevlig Midsommar med familjen Berg som vanligt, Efter Sill middagen var vi på golfbanan i tre timmar och tjuvspelade:)Många glada skratt blev det som vanligt..... och familjen Berg fick sig en tanke ställare över närspelet:)En del såg ju ut som proffs redan från början!!:)
Sebbe och Amanda gick med ett hål sedan åkte dom vidare till Hässelby!

Själv så passade jag på att drilla Bigge i våra läxor:):):) Han gjorde så bra i från sig med endast en stor pinne som träningsredskap på golfbanan.

När vi landade på Villa Angermund så satte killarna upp tältet och bjöd upp oss på en eld i det omtalade kåtatältet med eldstad i mitten. Men jag Cicci och William tyckte det var mysigt med tända ljus och småprat i soffan:) Så killarna fick campa på bäst dom ville! Bergarna var kvar även lördag. En tur till Munsö lagunen på dagen blev det och mera golf!Cicci gjorde sin första burdie på korthålsbanan"GRATTIS" Vi njöt av dagen med Rose på berget och grillat i massor "Oj så gott"

Måndag kväll var jag på Botkyrka och tränade med Lena och"gäng" Jätte roligt! Så kul att få höra av Lena att Det såg bra ut när vi kom ut på plan och hon bad oss att ställa upp:) Han har fattat..... ock tycker att det är kul! Vi körde till och med target:) Han greppa direkt först med nosen och sen med tassen"ler"
Vi har kört på lite hemma i dag. men nu är det mycket på jobbet några dagar så det är bara att sortera"ler" Både No
va och Bigge var med på jobbet i går faktiskt pga att jag inte vill att Nova ska slicka på sina baktassar nu när dom nästan är läkta.

I morgon är det pest med jobb 12 till 21 men på Torsdag fm ska Lena komma över och vi ska träna på Mälarö och på fredag ska jag Sandra och Robin åka och titta på Maries lilla Tee:) Har tänkt ut en present:)

Till sist tackar jag  för inbjudan till att komma till dig Ami i Barcelona"Ler" Förmodligen kommer jag i slutet på Juli eller början på Augusti. Måste lösa lite små pyssel bara. Längtar efter att ses!!!!!!!

Trevlig midsommar!

 Denna bild skickar jag Midsommarkram med!
I dag kom Lena och Zyrran ut på Färingsö och hälsade på! Vi tog en sväng till Spanfod och Zyrran fick packväskor eller vad dom nu heter, När vi kom ut hade jag en handskriven bot på rutan 700 hade parkerat framför lagerinfarten:) Vilken tur att det är en jakt kompis till David som äger stället"GARV" Det blir kaos vart man en kommer!!!

Sedan gick färden ner på ängarna vid klubben där vi la spår till Zyrran och Big.
Medans spåren låg till sig så åkte vi upp på klubben och tränade lite lydnad med Bigge, de var varmt men han var duktig endå:) Det är koncentrationen som jag blir störd av att den brister. Men Lena ger sig inte utan får igång oss, och när han får focus går det ganska bra!!
Spåren gick bra dom också, det tok blåste och var toktorr lera men syskonen plöjde på och jobbade in nästan alla pinnar.
Tack för i dag Lena! kommer ut måndag kväll och kör på Botkyrka. Måste tacka för att du orkar motivera mig åter igen, Du och Bigge är mina två motivations ankher:)

Till sist vill jag gratta Marie och Lillen till tillökning i familjen:):):) Lilla Tee kom äntligen hem till sin familj! PHUUUUU Marie jag hoppas att hon inte är lika jobbig som Big var. Han var hemsk som valp även att han varit med oss jämt överallt:) Men man glömmer och Nova var också ganska jobbig tror jag:) Döpte henne till Hajjen pga tänderna!

Vill önska alla goa kära en trevlig Midsommar! Såg just att vi får finväder just i morgon em och kväll!!!:)
Kram Susanne David Hundar katter och ungdomar!

Tatuerad och klar!

Denna bild symboliserar min kärlek till rasen Rottweiler och kärleken till dom hundar jag har och har haft och förhoppningsvis kommer att ha!
Jag är nöjd med bilden som fått prägel av Kiran som fick fria händer att ta fram en bild av ett Rottweiler huvud. Jag mmsa de en bild på Big som hon kikade på"MEN" det är som sagt var en symbol!
Denna Ankh är en livssymbol som vi tog till oss när vi var i Egypten för två år sedan. Den betyder en massa saker och är nyckeln till den förborgade visdommen. den är en överenskommelse eller pakt som står för livet och det gav oss iden att göra en familje symbol av detta ögleförsedda kors som står för livet och att själen överlever kroppens död. Ankh korsets form påminner om formen av en nyckel och kallas därför även "Livsnyckel" Även sanningens och rättvisan symoliserar detta tecken.
Det går även att Goggla om man är nyfiken. Vi tyckte i alla fall att detta kändes som en bra symbol i våran familj.

För mig står i alla fall dom tre nedre hjärtanen för min kärlek till Sandra Sebastian och David, David är nog det hjärtat som är upp och ner"Ler" Det översta hjärtat är för all kärlek till mina föräldrar släkt och vänner som betytt och betyder mycket för mig.
Oj så djupt och kletigt det blev:) Men för mig är är det rätt och kul att visa mina känslor så här, sen får alla tycka vad dom vill"Det är ett fritt land"

Får så sjukt ont i nacken av att sitta vid datorn så jag säger godnatt till alla och värmer vetekudden!

Givande kväll!

Bigge och jag åkte över till Botkyrka i kväll och blev drillade av Lena W:) Kan konstatera att det gav väldigt mycket. Bigge har haft svårt att koncenrera sig när det är störning och tappar lätt focus. I kväll var hans koncentration mycket bättre trots ny klubb och massor av störande saker runt om kring.

vi fick oss en genomkörare i klass ett momenten och allting kändes bra och helt rätt att träna vidare på. Apporten vart kvällens bästa:) Att min hund är så smart, videofilmade hur Lena på 2 minuter fick bigge att apportera på ett helt otroligt sätt genom att tänka själv"Ler" Visade filmen hemma sen och alla var imponerade.
Vi slutade med hindret:) igen... Marie frågade "kan han hopp" förstår frågan då han tappade focus totalt; Men Oj så kom han ihåg hur det var och hoppade så fint!!! Matte slänger leksaken som belöning"rätt ut på vägen över staketet och Bigge undrar säkert fortfarande varför han fick ett UFO till Matte.
Tack Lena för din tid och dina råd, känner mig så peppad och glad!
Tack Marie för fina presenter till Bigge"Pussar fick du ju i massor"  Jordgubbsplantorna ska jag vårda ömt så vi får njuta bären till semestern!.
Ja nu blir det ringträning onsdag och spår torsdag lite träning på kvällens moment kanske hinns med också men framförallt ska jag vila min nacke som i vanlig ordning inte pallar årstiden. Ser ett mönster i ett skov runt midsommar och in i Juli, men man lär sig att leva med skiten:(
Ser fram mot Midsommar med goda vänner! I morgon är det åter igen dags för att genomföra hemligheten som inte blev av 13.6 fredagen den 13 så det kanske var tur:) Kanske delar med mig i morgon! det beror på!

Kritiken från Avesta

Tänkte skriva Bigges kritik som Domare Kliebenstein Horst från Tyskland gav!

Excelent colour big typical head Nice carried ears Dark eye High wishers Strong topline Well setting tail Chest broad and deep moves well with good angulations!

Vi var nog lite yra av allt i går för vi åkte hem utan att hämta priserna. vi vet ju då inte vad vi missat men det hade ju varit kul!!!:)  En bild till på killarna"glömde även att hänga på CK rosetten:)

Avesta

När vi vaknade i morse så öste regnet ner, och jag sa till David att vi kanske ska stanna hemma? Men han nappade inte på det och jag tänkte nog inte heller stanna hemma, det var bara så skönt i sängen och blött ute:)

Tur att vi åkte i alla fall!!! Bigge tog hem unghundsklassen med CK där han efter sig hade Nils och Nixon som tvåa och trea "halvbröder med Gunde som pappa"

I hanhunds konkuransen blev han bästa hane med CACIB Dom hundar han konkurerade med var tex Dingo Vom Donnerwald och Crossway` s Jr Samurai Så det kändes helt otroligt att han vann även här"LER"

 I Konkuransen mot bästa tik fick dock Bigge se sig besegrad av Dora Vom Donnerwald. Men vi var mer en nöjda med vad Bigge presterat:)


Jag vill gratulera David till hans och Bigges prestation i dag! Ni är bäst Love you!!!!!!!!!!!

Håll tummarna!

I morgon åker vi och ställer i Avesta! Nixon, Bigges halvbror går i samma klass så vi får god konkurans.
Men vi ser det som bra träning:) Kul utflykt osv . Vi har tagit en tur till veterinären i dag Nova och jag och tittat på några sår som hon slickat upp på tassarna bak. Vi trodde att det kunde vara rävskabb. Men det trodde Inger på Hässelby inte att det var! Förmodligen så har Nova fått någon irritation när dom badade så mycket  under finväder perioden och sen har hon slickat upp sekundärt vart efter!

Annars är allt under kontroll i Villa Angermund!  Ungarna har sommarlov på gott och ont, Sebbe jobbar en del och ska gå några veckor i sommarskola för att kompletera vissa uppgifter som blivit kvar när han bytt pogram.
Sandra borde hitta sig ett sommarjobb, Men det är nog behagligt att bara vara ledig:)

Återkommer om Bigges och Davids preststioner i morgon kväll! Trevlig Helg!

Lägger en bild på Nova med syster!  Syster Visca är ju också Bigges mamma"Love"

Lite om allt:)!

Vad ska man säga? Först en vecka i Toscana med allt vad det innebär, sen kommer man hem och vädret bara fortsätter att stråla.
Även på jobbet har vi hamnat i en dåsig bra stämmning tycker jag, allt går bra i en bra takt, äntligen!!!!

Helgen bjöd på besök av min bror Mattias och söner Franz och Ruben. Vi slog oss ihop med Jessicas familj 6.6 då David äntligen gav sin bröllops pressent som var en dags jobb med att bygga altan, värmen tog nog musten ur dom flesta denna dag men det var tappra byggare som kämpa på:)

Vi fick en stund att umgås på fredags kvällen med bror och brorsbarn och det kändes så stort när man ses så sällan.
Jag läste Elsa Bescows Hattstugan som godnattsaga som består en Faster, Sen fick Bror och make en gin&tonic och vi njöt sommar kvällen"ler"

Franz blev förtjust i våran Loke eller hunden som ser ut som en Varg som han sa och Loke kände desamma tillbaks. Men även  våra Rottisar gick hem hos Franz.


Nu så ser vi fram mot bröllopet i Augusti jätte mycket!
I kväll har jag varit nere på klubben och kört lite med Bigge:) Vi har blivit avbrytna med lite olika incidenser"ler" men vi kör på nu! Formen var bra trots värmen, allt gick i "slö" Vi jobba hinder, Läggande, Ställande; Och lite Allt möjligt...Är så glad när Bigge och jag får egen tid"Fniss" Vi njuter av den båda två!
 David mötte oss på tillbaka vägen och dom var på väg runt golfbanan. Bigge fick välja om han ville följa med! Men han föjde med Matte såklart!

Bad!

Både jag och hundarna har badat i dag. För mig var det första doppet i Sverige! Medelhavet i Italien var betydligt varmare men Mälaren är frisk!
Buskul att terra moster Nova:)Och anfalla:)Ta mig då!!!!!De tar på krafterna att sola och bada! Skönt med ett svalt klinkersgolv att svalna på. Ps: Moster Nova är bäst/Bigge"love"

Hemlighet!

Jag trodde att jag kunde ha en hemlighet för David"ler" men han hotade med att han skulle kittla mig tills jag berättade, jag är såååå kittlig och visste att jag skulle ha svårt att hålla en hemlihet för min kära make:)

Men nu har jag en hemlighet för er som läser:) För ni kan inte kittla mig"ha ha" Nästa fredag kl 11 så blir det av!
Vilken värme vi har, stackars hundar dom ligger mest och flämtar på dagarna. Men vi går ut på kvällarna och försöker ta igen dom varma timmarna med bus lek och lite träning med gangstern Big och sen ligger dom ute på altanen även på natten, om inte Loke får tokspel på någon Älg som paserar och drar på ståndskall för då åker dom in

Jag och min älskade son hade ett världskrig i morse, ett sådant man bara har typ 3 gånger om året"FY"
Det är primitivt att bråka och har oftast en massa underliggande orsaker som man passar på att ta ut på dom man älskar mest. Så var fallet här!! Min son är en så klok person han har gått från yterlighet till ytterlighet dom sista åren och jag är så stolt över honom så jag kan spricka. Men det är en tuff  resa han gör med sin flickvän som drabbats av en massa tråkigheter i familjen. Livet är inte alltid rättvist kan jag känna väldigt starkt i detta fallet.

Hur som helst har vi kommit på bana igen och pratat om respekt osv. Vi är ju numera tre par allt som oftast i familjen inte Mamma Pappa och två barn som vi varit i många år"ler"
Jag gillar läget och tycker så mycket om både Amanda och Robin! Nej nu lullar jag på i min terapi skrift som vanligt istället för att sova skönhetssömn:(

Ska skämma bort David med lunch i morgon nere vid Säbybrygga och ta med alla hundar för att bada 30 grader ska det bli"Phu...!"
Nu kan ni undra över hemligheten:)

Bigge på utställning i Norrköping:)

image126image127image128image129image130image131image132Phu vilken värme! Bigge hade nog hellre åkt och badat om han fått välja:)
Men nu valde vi så då blev det utst!
En fröjd åter igen att se David visa Bigge!!! Vilket team:)
Det var en konkurent i unghunds klassen och det var Bigges halvbror Nixon. Han är ju så tok fin så vi fick inse att han var en värdig vinnare. Likheten mellan Bigge och Nixon är slående, man ser mycket Gunde i dessa båda killar.
Tydligen har dom också samma känguru gener, hoppar och studsar som tennisbollar som förövrigt är deras favorit leksak, så även Gundes tror jag.
Vi fick superbra kritik, som löd!

Maskulin hane, välskuret huvud, välplacerade öron, små ögon, Bra bett och tänder, fin över och underlinje. Välutvecklad bak, välformad bröstkorg med bra djup och längd, bra päls, vältecknad, rör sig med bra steglängd!!!!
JA vad ska man säga:) Dessutom berömde hon Bigge när hon kände igenom honom och tittade i munnen och på tänderna, sa att han var väldigt duktig! FY vad stolt jag är över mina killar!
Lena och Zyrran var med och tog hem sin klass med HP:) Vilket par kan bara le stort!
Grattis Lena var ska ni två sluta???
På hem vägen åkte vi ner till en sjö och picknickade, hundarna fick bada och gissa om det var uppskattat efter 30 gradig värme på utst platsen.
I dag har vi också varit på Hammargårds stranden och badat hundarna och tittat när Sebbe tränar Thaiboxning.
Han tränade med Mito som är Thaibox instr, tydligen så är Sebbe jätteduktig och det såg bra ut, kul att sebbe hittat sin grej!
Imorgon börjar vi jobba igen"stön" man får mersmak av ledighet, MEN vi har haft en helt otrolig semester både i Italien och här hemma. Batterierna är på fyllda och kärleken vårdad och stor. Jag är ödmjuk till allt jag har runt omkring mig känslomässig rikedom är så mycket större en den pengar kan ge!

RSS 2.0