svamp och spår!

Inte en endaste svamp hittade vi i dag när vi gav oss ut i en ny skog där vi trodde att det skulle kunna finnas KarlJohan, men, men förra helgen hittade vi massor och åt i två dagar. Man kan inte ha tur jämt:(
Ett spår till Big vart det i alla fall, långt och svårt tyckte jag. Bigge forsade fram som en reptil och hittade alla pinnar och blev överlycklig när spårslutet var en Tennisboll!!!:)
Nu hopppas jag hundarna är trötta och nöjda till kvällen då vi ska på 40 års fest. Bigge tar vi med för socialträning, dom andra två får vara hemma och vakta huset.

David och Loke är ute på cykel tur, det är kul att se Lokes glädje när husse tar fram hojjen. Tre gånger i veckan är dom ute nu inför jakten.



Nej nu ska jag piffsa lite inför den trevliga festen i kväll, John fyller 40 min väninna Annettes gubbe! Vi har ju tur med vädret i alla fall:)
 

Fullt upp!

I dag börjar jag att jobba!!! MEN bara ca två veckor på Brunna!
HAR FÅTT NYTT JOBB!!!! Pedagogisk assistent på ett elevhem i Bromma. Spännande och äntligen har jag hittat något som jag känner är rätt!!!!! Att få jobba med barn är något jag drömt om dom sista åren, och att ha nytta av mina åtta års erfarenheter an neuropsykiatriska funktionshinder.
Företaget är privat och heter Enigma och det faller mig i smak både deras pedagogik och i grundsyn. Att personalen får kontinuerlig utbildning sitter också fint! SPÄNNANDE!!!!!!!!!!!!!!

I helgen var det Mentaltest för Bigges bror Hector och syster Zyrran! Vi var där och tittade på, roligt att se syskonens prestationer. Hoppas att ni är nöjda Lotta och Lena, vi har underbara hundar tycker jag i alla fall:)
Vi var ett gäng som åkte och åt lunch Lena.w Kenneth Ingela Lotta Jägare Lotta och jag. Trevlig avslutning på dagen.

I går var jag och Bigge på Botkyrka och tränade lydnad med Lena.w och Lotta Jägare, Nova var också med. Tack Lotta för att du engagerade dig i Nova, hon blir så glad att få göra något kul.
Jag är nöjd med våran träning i går med tanke på sommaren och att jag fortfarande har min skada kvar som stör mig, men va fan... nu kör vi på så får vi se vad röntgen visar som jag gör på torsdag!?

Bigge och jag har varit ute nu på morgonen och tränat fot, kontakt, läggande och inkallning. Utan störning är han super.
I går fick jag jobba med att bryta honom några gånger när dominanta hanar paserade, Det går faktiskt ganska bra, han släpper lika fort som han går igång:)  Han kan hålla fokus längre och längre stunder och det är viktigt för mig att våran kontakt fungerar. Vi kämpar på"ler"



Tog två fina sensommar bilder på mitt Hjärta!

Min kära son har fått jobb"ler" I samma branch som morsan. Personlig assistent till en kille som bor här på ön, jättekul tycker jag och ett jobb som kräver en del av en som person! Grattis Sebbe du kommer fixa det galant! Det går bra även i Thaiboxningen, upplyttad i högre klass :) nu blandar jag nog ihop det med hunderit men han har blivit uppflyttad i alla fall!
Båda ungdomarna har i alla fall börjat skolan och jag tror att dom har haft en bra sommar, hoppas det så hösten kan kännas ok att möta!

Hösten känns spännande för mig i alla fall. Avslut på Brunna, nytt jobb och utställningar och ev tävling i apell klass med Bigge. En härlig 40 års fest blir det nästa helg också hos John och Annette!

Bröllop i Piteå!



I Torsdags åkte vi upp mot Piteå, Sandra och Robin åkte egen bil och Sebbe David Big Nova och jag åkte våran bil.
Vi kom fram på em och instalerade oss i våran Bungalow:) Sovsal med sängar på rad, vi tog det med gämnmod, även ungarna, det var ju bara tre nätter...!
Vi hade två jätte härliga dagar med tok sol,aktiviteter som golf, gokart, promenader, kortspel men mest umgänge:)









Härligt havsbad och massor av sol för omväxling. Hundarna njöt enormt av sin semester:)



Våran Bungalow. Helt ok trots sovsal:)



Helt otrolig bid tycker jag. Man borde blivit fotograf:)



Split turnering! Sandra vann, Såklart!

På lördag em var det dax att åka på min brors och Viktorias bröllop! Vi blev hämtade med buss som tog oss till kyrkan. Hela familjen redo att åka!





Här kommer några bilder på det vackra paret och från den trevliga festen som följde!



















Denna kärleks sång till Vickan rörde nog många till tårar!



Inte minst bruden själv!



Pappa och Sandra:)





Bror och Son:)

Det var en magisk natt på alla sätt! Tack för ett underbart bröllp!

På söndag morgon bar det hemmåt, Med bakfull karl i baksätet som inte låg högt på min favoritlista:( Stönande och förmodligen med tankar om att låta bli Sprit i resten av sitt liv körde jag 85 mil med två korta stop ett för mat och hundkiss och ett för kräk:( och hundkiss. Vad ska man säga, han lovade att ta det lungt och köra! ?
Har aldrig varit så glad att komma hem, stel trött och less!! Sandra och Robin hade dukat fram Suschi "underbara varelser" Svimmade sedan!

Har repat mig men är fortfarande stel!
Säger Godnatt occh skriver i morgon om spåret i kväll och om mitt eventuella nya jobb!:)

Hundarnas dag:)

I dag började vi med en härlig omelett"kantarell.. inte egen plockad tyvär, lite tidigt för det, men lite sol nu så om två veckor kan det explodera "Jessica" var beredd.
En riktig röjning gjorde vi sen på altanen med alla blommor som drunknat eller blåst sönder i det underbara sommarvädret!!!!



Bigge tröttnade på oss ganska fort i vårat städande och gjorde inviter till att få åka och göra något KUL!!
Vad gör man inte för sina älskade hundar "hummmm"
Ett ängspår la vi på väg ner till Barnbyn, så bra läge, Lena där lägger vi på tisdag!!!
Sen knatade vi av en ruta på ett nytt ställe med lite mer kuperad skog och det gick kalas för Nova som vanligt"risk att bli tjatig" men hon är så rolig att jobba med min lilla älskling"love" Loke skrattade vi åt "som vanligt" Inga älgar i rutan"
Bigge var så taggad och jobbade järnet, Tyvär så har han lite problem med att komma tillbaka med föremål som han gillar. Råd tack?? Men en klädnypa som satt uppe i ett träd som markering för rutan klättrade han upp och överlämnade så fint, tydligen inte så tuggvänlig"ler"

David mannen som kan tala med sina hundar:) gick sedan slingan runt med alla tre bakom sig, häftigt tycker jag att han har sådan diciplin. Vi badade också på våran badplats i byn och Bigge simmade på som en fisk:)
Dagen vore ju inte fulländad om man inte sprang på en orm eller hur??? En svart stor ihopringlad sak nere vid vattnet"panik" men David såg dom gula prickarna och medelade att det var en snok!!!tack för det.

Tror nog att vårat spår fick en liggtid på ca.1,30 timmar. MEN det var det bästa spår Bigge tagit:):):) Tänk att det är så roligt. Han plöjde ängen så nogrant och tog pinnarna som han oftast dissar, David gick med och fick se hur ett appel spår ser ut. Bara jag blir bra i mitt bröst så anmäler jag till apellklass i Oktober, är så laddad med denna underbara hund:)

Väl hemma blev det Asiatiskt Wok till middag. David cyklade Loke medans jag lagade mat och sedan landade vi framför ettt tungt relations drama "Himlens hjärta med Persbrant Endre Lundqvist och eklund. Men hux flux så fick David åka ut på getudden och kolla några vattenpumpar pga ösregn, inte kul med byggen i detta väder.



Loke och David hälsar från en underbar plats i dalarna med utsikt över Norge på andra sidan. Önskar att jag fått följa med, ELLER INTE MED TANKE PÅ KNOTT OCK MYGG!!!!!! Mer fina bilder finns på Davids blogg, Länk här på min!


Två nöjda hundar poserar för matte som är så glad för sina sötnosar!!!!


08.08.08 Sandra 17 år!

Sandra och Robin fick en mysfrukost i morse med Laxomelet, sallad, smörgåsar och annat gott.
David kom hem och deltog på sin lunch och fick några varm korvar att fylla skrovet med:)
Sandra fick en dator av oss i present, bärbar jättefin.
Av Robin fick hon en berlock med två hjärtan i varandra med små diamanter, sååå fin...
Efter frukosten åkte vi till Vällingby där Sandra fick även en kedja av Robin. Vi tittade runt lite i butikerna och jag hittade äntligen ett par skor till klänningen jag ska ha på min brors brölopp nästa lördag.

Jag bjöd på Suschi till lunch och sen åkte vi och köpte lite fina blommor till kvällens fest.
Anita Susanna Alicia Björn Anki Sebbe Robin och vi föräldrar firade Sandra med mat som Sandra önskat "Chili corn carne" Super gott tyckte alla "kul"



Hög stämmning som vanligt när vi släkt samlas. Björn är en bidragande orsak"ler"





Lilla Alicia är nu fyra månader och ett litet charmtroll!



Loke undrar hur en sådan liten person fungerar. Efter vällingen fick jag äran att söva Alicia och det gick på 5 minuter sen sov hon gott hela kvällen på våran säng, Bigge smög in och låg helt plötsligt bredvid Alicia i sängen"phu" med sina 50+ får man vara glad att han tydligen hade koll, han är ju inte känd för att vara smidig när han hoppar upp på oss och mer eller mindre krossar varenda ben i kroppen.

I dag är vi lite trötta och slitna, men vi tog hundarna och åkte ut till Eldgarnsö i morse och gick ett par timmar. Solen var framme och det blev bad från berghällarna. Bigge älskar att bada han simmar runt och njuter både länge och väl.  Nu öser regnet ner igen och ordningen är återställd, ska ta mig ner till Ica och köpa tidningen och sedan parkera mig i soffan för resten av kvällen.

Bläää för getingar! Kul med spår.....

Som det inte vore nog med elände!!!!!! Förmodligen en spricka i revbenet vid bröstet som har gett allt det onda sen före midsommar. Var hos en idrotts Läkare i måndags på idrottskliniken i Solna då det efter 30 dagar med antiinflamatorisk medicin inte blivit bättre "suck"
Han var ganska säker på sin sak men sa att det kunde inte uteslutas att det var muskulärt, Har fått tid för magnetröntgen
BLÄ........ Kunde inte åka in i den 02 när jag fått mitt diskbråck i nacken utan fick åka till Sabbatsberg på en öppen kamera.
Får fundera lite!
I kväll när jag damsög och flyttade på en stol så satt det en fet geting slö som fan och högg sig fast i min hand...... Fy vad ont det gör, kan det aldrig vara nog med ont????

Men till det possitiva!! I går kväll överaskade jag Bigge med att gå ner på golfen och köra på med lydnad, gissa om han var tänd? Hoppas att det ska funka nu med kropp och själ:)

I dag kom Lotta och Hector ut hit för lite äventyr. Hector är Bigges bror för dom som inte vet! Lotta har haft extrem otur i år med en bruten fot och en skadad axel som hon fick när dom spårade tillsammans.
Vi handikappade tyckte att det kunde passa med lite rehabiliterings träning "ler"
Vi la ängspår först innan vi åkte upp till klubben och vallade av en ruta där vi körde uppletande med jättebra resultat:)
Nova först ut som en klippa som vanligt "puss" hon är så kul att jobba min tjej!
Hector skötte sig också superbra och hämtade sina tre föremål, lite synretning för att få in trean men med tanke på kondis att jobba med näsan så var det super.
Bigge tog sina tre föremål målmedvetet, fick dock omskicka på sista föremålet.

spåren gick också bra för killarna, liggtiden vart ca 1,5 timme och ingen av dom har spårat på länge, Dom plöjde på så bra och tog vinklar, pinnar och slut på varierat bra sätt "ler" Kul hur som helst att se dessa killars arbetsglädje!!!! och deras Mattars "ler" Lotta erkände att hon kände sig stressad pga av sin olycka tidigare i år och jag förstår henne, det blir lite post traumatisk stress. Men nu är vi på gång Lotta!





Hittat en pinne matte!!!!
Kaffe och glass avslutade dagens bravader. Vi ska lägga ett spår i skogen nästa vecka bestämde vi i en väldigt plan teräng för lotta och Hector till att börja med:)

Nu värker min hand och jag tycker synd om mig själv:( händer inte så ofta faktiskt.
I morgon ska jag köpa present till min älskade dotter som fyller 17 på fredag, en lapp top önskar hon sig:/ vad kostar en sån???

Regn och rusk!!!

Lyckades få med mig sonen på en promenad med hundarna i skitvädret:) Annars inbjuder detta väder mest till att läsa surfa laga en god korv soppa och titta på video...

Fick besök i går kväll av Madelene och Qvinie, vi åt Tacos och mös innomhus pga Skitvädret. Loke och Bigge tyckte Q var sååå underbar som alla hanhundar gör med denna tjej. Bigge fattar inte att det är en elak moster som man ska visa respekt"ler"

I helgen har vi haft bröllopsdag som i vanlig ordning firats med kräftor! Sebbe var borta men vi fick in en ersättare:) Lucas, som sörplade på för fullt. MMMMM... va gott de va



David väntar på att få hugga in....



Lucas vägrade att ha hatt, misstänker att det var för att Sandra sa att det bara är töntar som har det "som hennes pappa typ"



12 år som gifta:) I nöd och lust! 20 år sedan vi träffades! Älskar dig David!
Vi premiär tände ljuskronan som David tycker är så ful, men faktum är att den passar in bra när mörkret faller.



Helgen var mysig och trevlig rakt igenom, vi hälsade på min mamma och var ute och tittade på vårat gamla landställe med Sandra och Robin. Käkade på Max:)

Nu är korvsoppan klar!

Tillbaka i Sverige!

Barcelona var toppen som vanligt och våra vänner skämde bort oss som vanligt!!! Kanske mer en vanligt pga att jag varit lite skör.

Många härliga utflykter, måltider, umgänge på altanen och stranden har gett mycket:)
Tack Ami och Johan för er gästfrihet!!!! Kom över till oss nu när ni kommer hem i augusti "snälla" så jag får skämma bort er!
Mycket La´s´Ramblas och spring
 i stan blev det ju också när Sandra är med....... Men Morsan hänger med.



Första kvällen bjöd Johan på middag på mysig krog!!!



Pendeltåg i Barcelona!



Amis goda Köttbullar med örter och Mozzarella MUMS!!!



Barcelonas svar på naken Janne! Han går lungt runt på Ramblas och njuter av att få visa sin "balle" som vi så blygt kalla den:)


En otrolig lunch i Sitges som ligger på kusten utanför Barcelona. Vi åkte en dag  utmed och badade och turitade:) Mycket trevligt!



Byggnaden till höger är Johans kontor, den till höger är Art Hotel "lyx"



Sista kvällen med Taco och nostalgi...... Love to Ami:)



Katten Picasso blev till och med Sandras Favorit, hon som inte gillar katter "ler"


Hem resan blev lite oväntat skruvad så vi fick en natt i Riga på 5 Stjärnigt Hotel!!!!  God mat och MTV på TV.n fick oss att sova tre timmar tills det var dags att åka ut till flyget igen "PHU"



Sandra hatar Riga och vill hem till pojkvännen:) Tyckte endå att vi hade en mysig kväll tror jag "ler"


I går morse kom vi tilbaka till hemlandet och vi har fortsatt att njuta av sol och bad trots att vi varit trötta.

I kväll har vi varit med hundarna nere vid Barnbyn och badat, promenerat, lekt och bara haft det mysigt,
Jag har bokat tid hos Idrotts Läkare 12.8 för min värk i bröst muskeln, Trots 30 dagar med antiinflamatoriskt så har det inte släppt "suck"
Annars så mår jag bra och trycket är under kontroll:) oftast.........!!! Är fortfarande sjukskriven så det är fortsatt konvalicent.

Hundarna mår Såååååå bra, värmen har nog tagit på allas våra fyrbenta. I helgen blir det spår och uppletande på barnbyn, vill någon med ? hör av er KRAMIZZZZZZZZ!

Grattis min kära vän Helene som fyller år i dag 1 Augusti!!!!!:)

RSS 2.0